Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.2.2019, 11:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
ARTA BINECUVANTARII - Tehnica spirituala revelata in cadrul MISA de catre dl. profesor de yoga Gregorian Bivolaru


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Star Travel
Star Travel

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 831
Country Flag: Romania
Style: subSilver (68)
Medals: None
Groups:
Topic icon
ARTA BINECUVANTARII - Tehnica spirituala revelata in cadrul MISA de catre dl. profesor de yoga Gregorian Bivolaru
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 6.9.2006, 03:38 View PostDownload Post- Tehnica spirituala revelata in cadrul MISA de catre dl. profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Revelațiile fundamentale realizate de Sri Yuktesvar și dezvăluite lui Yogananda – prezentate în “Autobiografia unui yoghin” despre Dumnezeire, lumea de dincolo, lumea fizică, astrală, cauzală, sunt fundamentale pentru a înțelege Legile Divine aflate la baza Artei Binecuvântării.

Energia Binecuvântării provine din Energia Divină Supremă, cea care se revarsă asupra noastră este Grația Supremă. Spiritul Divin Suprem există dincolo de cele trei lumi (fizică, astrală, cauzală).

Cuprins:
1-Ce este arta binecuvântării
2-Legile divine pe care se bazează Arta Binecuvântării
3-Corelarea Legii sincronicității cu Arta Binecuvântării
4-Cheia fundamentală a artei binecuvântării
5-Efectele binecuvântării
6-Tehnica de execuție
7-Poziția indicată pentru realizarea Binecuvântării
8-Formulele utilizate în Arta Binecuvântării
9-Revelații divine esențiale despre arta binecuvântării
10-Observații

Ce este arta binecuvântării

1. Arta binecuvântării

   * este o practică ce necesită un efort lăuntric ce le depășește pe celelalte; este mai eficientă;
   * ne face să-i iubim și să-i ajutăm pe cei nefericiți prin acte dezinteresate, pentru că prin toți ceilalți Îl iubim pe Dumnezeu;
   * prin iubirea necondiționată față de toate formele lui Dumnezeu, va distruge egoul, prezența lui Dumnezeu devenind din ce în ce mai luminoasă în noi, scăzând corespunzător influențele malefice;
   * duce la maturizare spirituală, ceea ce face să apară momentul în care ne întâlnim maestrul spiritual. Această întâlnire are loc prin jocul divin al necesității proprii. Învățătura lui se va adecva necesităților noastre iar noi îl vom urma necondiționat.
   * va declanșa cât mai des momente de sincronicitate;
   * este o cale directă, totală, lipsită de artificii, care face să dispară orice urmă de teamă și îndoială;
   * ne va ghida prin ea însăși indicându-ne calea de urmat: să ne dăruim umanității, să evoluăm în simbioză cu umanitatea.

Atât ființele vii cât și cele dragi decedate (aflate în alte planuri de existență) pot fi binecuvântate (este întocmai ca și rugăciunea, jertfa de lumină, parastasul ș.a. făcute pentru ele).

Lumea există pentru a ne trezi credința în Dumnezeu. Arta Binecuvântării este primul pas esențial, ea ne trezește credința în Dumnezeu, prin ea ne putem topi în Dumnezeu. Este suficient inițial să credem că există Dumnezeu, pentru ca acest grăunte să reveleze prin Arta Binecuvântării, atunci când va încolți, o splendoare copleșitoare. Nu vom mai vedea nimic decât pe Dumnezeu, vom uita și de noi, pentru că Dumnezeu e totul. Arta Binecuvântării ne face să înțelegem că momentele de Grație Divină sau inspirație nu sunt întâmplătoare (ele sunt expresia necesității) și pot fi declanșate exact când dorim ca o consecință a Artei Binecuvântării.

2. Legile divine pe care se bazează Arta Binecuvântării

-Legea analogiei
-Legea vibrației
-Legea cauzei și a efectului
-Legea sincronicității


Legea analogiei

Legea analogiei mai este cunoscută și ca legea corespondenței dintre microcosmosul ființei și macrocosmos, dintre spiritul individual Atman și Spiritul Universal Paramatman.
Tot ceea ce există în Dumnezeu Tatăl există, și în noi. Prin intermediul Binecuvântării avem acces la Energia Supremă a lui Dumnezeu.

Legea vibrației

Nimic nu e nemișcat. Totul este vibrație care se manifestă în game diferite. Astfel se explică diferențierile dintre diferitele manifestări ale materiei, sentimente, gânduri, etc. Scara evolutivă este alcătuită din gradări ale frecvențelor de la dens spre subtil, ajungând până la Spiritul Nemuritor al lui Dumnezeu. Cu cât vibrația e mai înaltă cu atât manifestarea e mai elevată. În realitate materia e alcătuită din particule energetice aflate într-o constantă mișcare cu un anumit ritm. Pitagora spunea că mișcarea este caracteristică oricărui lucru sau ființe. Și ceea ce pare inert posedă o anumită frecvență de vibrație. Tot ceea ce există în univers a fost creat de Energia Divină. Un obiect care este supus vibrației poate să pară perfect imobil (de exemplu spițele unei roți în mișcare par să formeze un obiect compact, fix). De aceea nu trebuie să ne lăsăm înșelați de aparențe ci să pătrundem în profunzime pentru a ne putea apropia de realitate, putând vedea dacă un obiect e grosier sau nu. Vom descoperi că lumina, căldura, magnetismul, electricitatea nu sunt decât fenomene vibratorii. Aceasta este valabil și pentru gânduri, emoții, stări sufletești, voinț㠖 toate sunt stări vibratorii emise spre exterior având o incidență mai mare sau mai mică asupra mediului înconjurător.

Legea vibrației exprimă capacitatea de a interveni la nivele inferioare de manifestare pentru a produce transformările pe care le dorim.

Conform legii vibrației, Energia Vibrației Supreme, atrase în ființa noastră prin tehnica Binecuvântării provine de la Dumnezeu Tatăl și este Energia Supremă Ultimă care izvorăște din Spiritul Ultim al lui Dumnezeu. Prin atragerea ei realizăm primii pași pe calea Iubirii Divine. Această Energie este pentru fiecare răspunsul direct și nemijlocit pe care Dumnezeu Tatăl ni-l oferă prin intermediul nostru. “Cere și ți se va da. Bate și ți se va deschide“ – acesta este legământul fundamental realizat de Creator către creatură și respectat întotdeauna. Ca răspuns la cererea noastră Dumnezeu Tatăl revarsă fulgerător asupra noastră Energiile Divine Supreme ale Spiritului Său.

Arta Binecuvântării ne permite să primim darurile spirituale cele mai valoroase. Energiile pe care le primește spiritul individual Atman de la Dumnezeu au o frecvență de vibrație foarte mare, ele făcând cu putință totul în întreaga manifestare spirituală.

Legea cauzei și a efectului

Orice cauză eficientă care nu a fost anulată își are efectul său și orice efect care apare își are propria sa cauză care îl determină. Totul se desfășoară în conformitate cu existența legilor universale stabilite de Dumnezeu. Norocul, întâmplarea sunt doar niște nume pe care ignoranța le atribuie legii necesității. Nimeni nu se poate sustrage legilor divine create de Dumnezeu.

Avem tendința de a aborda legea cauzei și a efectului în formele sale cele mai rele și mai negativiste, nefaste, pesimiste – această atitudine ne pare aproape obișnuită. Superficialitatea, mediocritatea ne fac să înțelegem greșit acest principiu care mai este numit și legea karmei și să luăm aparențele drept realitate. Nimic nu e întâmplător, există un raport strâns între evenimente și ceea ce urmează după ele. Toate gândurile apar din minte, toate acțiunile sunt consecința gândurilor noastre, toate sunt ochiuri ale lanțului cauzei și efectului. Secretul conținut în legile universale divine este necesitatea structurării gândirii în vederea realizării fericirii care este reprezentarea emoțională a evoluției spirituale. Cei mai mulți își interzic accesul la ea complăcându-se în stări negative. Ei se abandonează pasiv voinței altora, a mass-mediei, etc, pierzând exercițiul propriei voințe, devenind niște pioni manipulați. Omul inițiat și înțelept poate utiliza inteligent legile divine împotriva legilor făcute de oameni. Superiorul prevalează inferiorul. Frica este un sentiment chinuitor care blochează cunoașterea și oprește evoluția. Pentru aceasta trebuie să ne asumăm greșelile trecute, ajungând la un plus pe care să ne putem stabili apoi. Greșelile noastre au repercursiuni doar asupra noastră, ceilalți ne arată nivelul nostru. Dacă cineva greșește față de noi, el acumulează karmă, fără ca aceasta să ne afecteze și pe noi, noi putem doar conștientiza faptul că am atras acea acțiune asupra noastră fără să trebuiască să ne “răzbunăm“. Legea dinte pentru dinte, ochi pentru ochi este astfel anihilată.

Trebuie să considerăm toate experiențele ca pe niște probe care ne pun față în față cu greșelile noastre și din care putem învăța. Dacă nu reușim, ne decalăm față de cei avansați care ne înconjoară. De exemplu, un om care ucide va fi ucis în existența viitoare. Prin fapta lui el acumulează o datorie față de el înșuși. Dacă nu înțelegem aceasta continuăm viață de viață să ucidem și să fim uciși. Important este să devenim conștienți de toate acestea și în consecință să fim cinstiți față de noi, să aspirăm față de Dumnezeu, să urmăm o traiectorie ascendentă,clară, cu roade paradisiace, divine. Toate evenimentele se petrec din cauze pe care le cunoaștem puțin dar când le pătrundem misterul devin firești.

Legea sincronicității

Totul este unul și acesta este Dumnezeu Tatăl. Aceasta include tot: eu, el, ea, ființele, elementele tattvice, etc. Starea de armonie, imposibil de obținut ca urmare a înțelegerii mecanice, poate fi obținută de o conștiință supramentală. Cine crede că e separat de ceilalți acționează împotriva lui și a celorlalți. Acțiunile pline de egoism arată judecarea greșită a perspectivelor și a circumstanțelor. În lume lucrurile par diferite. Pentru a le putea vedea așa cum sunt ele în realitate trebuie să ajungem la cunoașterea divină.

Prin Arta Binecuvântării se trezește în noi Conștiința Divină. Ființa devine dreaptă, nu face rău niciodată, nimănui. Conștiința Divină conferă pace mentală netulburată de nimic, este calea cea mai rapidă de obținere a binelui suveran. Iubirea unui Înțelept depășește iubirea unei mame pentru că aceasta se simte separată de copilul său pe când Înțeleptul este una cu Dumnezeu…
Este necesar să practicăm perseverent Arta Binecuvântării, pentru că astfel accedem la Realitatea Divină Supremă. Dumnezeu este Cel ce transcende tot ceea ce percepem noi.
Cauza poate fi anulată prin cunoaștere. Cunoașterea este esențială. Încarnarea are drept cauză ignoranța. Anulând dorințele de orice fel nu ne mai încarnăm.

Creația este un spectru infinit de ipostaze ale ființelor, lucrurilor, fenomenelor, ființele conștiente fiind superioare. Cel care Le-a creat se află dincolo de toate categoriile. El este transcendent deoarece depășește toate posibilitățile noastre de cunoaștere rațională. Prin Arta Binecuvântării sau alte metode eficiente de revelare a sinelui raportându-ne la Conștiința Supremă, El se lasă cunoscut, eliminând orice suferință, conform aspirației noastre. O picătură din harul divin vindecă orice greșeală. Starea în care suntem eliberați de dorințe ne conferă o pace desăvârșită, o stare de mulțumire interioară deplină, împăcare de sine. Prin Arta Binecuvântării atingem starea de comuniune cu Dumnezeu, îL cunoaștem ca Sat, Cit, Ananda. Ea ne oferă calea directă și mijloacele de a atinge o asemenea realizare supremă. Grația lui Dumnezeu nu se obține însă fără efort. Arta Binecuvântării este o cale directă pe care Dumnezeu ne-o oferă pentru a ajunge la El. Dumnezeu nu poate fi cunoscut decât prin efort individual susținut.

3. Corelarea Legii sincronicității cu Arta Binecuvântării

În anumite momente suntem inspirați (zone de sincronicitate – armonie, coincidențe semnificative) alteori nu (zone de turbulență). În momentele de sincronicitate totul este fluid, persoanele, gesturile, obiectele apar la momentul și locul potrivit. Această armonie ce pare venită de dincolo poate da aparența unor minuni. Și aceasta în lucrurile cele mai mărunte:

   * întâlniri, telepatii – așa zisele coincidențe simple ;
   * coincidențe în cascadă (coincidențe la un nivel superior) de exemplu: o persoană trecea prin dreptul unei cabine telefonice, a sunat telefonul, persoana a ridicat receptorul, apelul era pentru ea, persoana care a sunat greșise numărul de acasă.

Pentru mulți acestea sunt doar extraordinare favoruri ale sorții pe care le numesc coincidențe, miracole, etc. În realitate ele arată rezonanța profundă cu forțele tainice ale lui Dumnezeu. Doar egoul ne împiedică să ne aflăm în permanență în stare de sincronicitate.

Sincronicitatea reprezintă coincidențe semnificative care nu sunt corelate între ele printr-o cauză evidentă. Un eveniment este sincron cu altul atunci când o experiență interioară (de exemplu un vis) ne pregătește pentru un eveniment care se produce ulterior în exterior. Dorind cu ardoare, noi creem în alt plan ceea ce dorim (uneori chiar în mod inconștient) obținând efecte uluitoare. De exemplu, intelectul survine foarte puțin în cazul unor descoperiri geniale; apar intuiția și soluția vine fără să știm cum, după cum mărturisea Albert Einstein. Termenul de sincronicitate (sin = cu, cronos = timp) a fost ales de Jung pentru a desemna apariția simultană a legăturii dintre elemente, prin sens dar fără cauză unică. Știința nu prea înțelege aceste fenomene iar mintea rațională le neagă. Ceea ce leagă nu se poate ordona decât în sânul unui misterios univers cauzal, atemporal, care aduce iluminarea spontan.

Tehnicile de predicție se bazează pe sincronicitate – aparent nu există nici o legătură între semne și ceea ce semnifică ele. Divinația este o formă a sincronicității. Legea sincronicității și legea cauzei și efectului sunt complementare: legea karmei este legea conexiunilor, legea sincronicității este legea miracolelor. Înțelegerea acestor legi duce la salturi spirituale. Sincronicitatea unește lumea materială de lumea psihică printr-un simbol care nu este întotdeauna înțeles și care apare din subconștientul colectiv.

Când o ființă este evoluată, beneficiază de grade de libertate suplimentare, ea nu mai e condiționată să-și ducă existența după aceleași șabloane. Legea sincronicității îi oferă puterea, iar grație creativității sale orice îi este posibil (dar nu orice îi este permis). Libertatea unui înțelept se manifestă în diverse moduri, de exemplu în preajma unui maestru, discipolul pregătit se confruntă cu sincronicități inexplicabile.

Se pot binecuvânta case, locuri, obiecte, alimente, situații. Către orice poate fi dirijată Energia Spiritului lui Dumnezeu, în toate poate apărea îndumnezeirea.
Binecuvântarea nu e necesar să fie precedată de consacrare, deoarece este vorba de spiritul lui Dumnezeu care este și în manifestare și în afara ei. Prin Arta Binecuvântării activăm focarele invizibile și ne conectăm la câmpul sincronicității.

4. Cheia fundamentală a artei binecuvântării

Arta Binecuvântării face să se reverse în ființa umană chiar din sfera atotputernică a Spiritului Infinit Etern al lui DumnezeuTatăl, Energia Divină Supremă care se află dincolo de existență și nonexistență. Nu există nimic în macrocosmos care să fie egală cu ea sau mai înaltă decât ea. Este atotputernică, omniprezentă, eternă și ei i se subordonează totul în cele trei lumi. Ființa care o descoperă plenar înțelege că nu există nimic în afara lui Dumnezeu Tatăl. Această Energie ne conduce la Unica Realitate Eternă, ne revelează adevărul ultim în legătură cu manifestarea ultimă a Spiritului Etern a lui Dumnezeu. Fluxul Energiei Divine, chiar anemic la început, ne ajută să transcendem gradat Maya (rădăcina tuturor plăcerilor și suferințelor), să avem o viață pură, benefică. Energia Divină Supremă ne ajută să ne detașăm de tot ceea ce ne înlănțuie, ne face să descoperim înțelepciunea divină neafectați de vârtejul vieții, ducându-ne până la eliberarea finală. Ne învață că fiecare ființă este o manifestare divină ceea ce face să crească în noi și să fie mai mereu prezente în viața noastră iubirea, compasiunea, iertarea, nonviolența, dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Ne impulsionează și susține să ne eliberăm definitiv de ciclul încarnărilor, ne ajută să descoperim natura lui Atman. Face să se trezească în ființa noastră iubirea nesfârșită, necondiționată, conferindu-ne o putere lăuntrică extraordinară.

Condițiile principale ale reușitei în practica Artei Binecuvântării :

   * credință cât mai mare în Dumnezeu ;
   * dragoste de Dumnezeu ;
   * înțelegerea cât mai clară și profundă a proceselor divine declanșate ;
   * stare reală de umilință și dăruire ;
   * trezirea și aprofundarea stării de copil ;
   * să urmărim să creștem în noi altruismul și să ne diminuăm egoul ;
   * înțelegerea cât mai profundă că realitatea lui Dumnezeu Tatăl este un Mister total și copleșitor ;
   * acceptarea faptului că Dumnezeu Tatăl este permanent prezent în noi prin Atman ;
   * convingerea cât mai fermă că dacă, fiind ca un copil, plin de umilință, îi ceri Lui Dumnezeu ceva care este în concordanță cu legile divine, Dumnezeu îți va dărui ceea ce îi ceri;
   * să aspirăm sincer să ne depășim egoul prin umilință și aspirație sinceră către Dumnezeu Tatăl, deoarece scăderea egoului este direct proporțională cu comuniunea cu Energia Supremă care este revărsată asupra noastră din Spiritul Atotputernic a lui Dumnezeu;
   * trebuie să cultivăm bunătatea adevărată, puterea de a ierta total;
   * să ne purificăm lăuntric pentru a ne putea transforma rapid.

Liberul arbitru este un dar divin pe care însă trebuie să știm să-l folosim. Prin el suntem liberi să facem tot ce vrem, dar nu tot ne este permis. Prin Arta Binecuvântării, omul care-l imploră pe Dumnezeu este cel care propune, și la scurt timp Dumnezeu este cel care dispune. Cu cât egoul este mai mic, cu atât intensitatea Energiei pe care o primim prin sahasrara în timpul binecuvântării este mai mare. Răspunsul este o modalitate de testare a stării de egoism care ne caracterizează. Foarte important este să nu ne mințim.

Obstacole lăuntrice:

   * absența credinței în Dumnezeu, orgoliul, mândria, trufia, îngâmfarea;
   * lipsa iubirii, ura;
   * desfrâul, viciul, curvia, moliciunea, fascinația traiului luxos;
   * lăcomia;
   * egoismul;
   * zgârcenia , avariția;
   * răutatea, sadismul;
   * mânia, furia, violența, crima;
   * scepticismul batjocoritor;
   * pasiunile: - invidia, - gelozia, - bârfa, - vorbirea de rău, - clevetirea;
   * lenea, apatia, trândăvia, indolența.

5. Efectele binecuvântării

Arta binecuvântării conduce la

   * manifestarea prin noi a Energiei Divine, ceea ce ne pune în contact cu eternitatea, atotputernicia, sacrul, extazul divin, libertatea spirituală, Împărăția Tatălui Ceresc, misterele jocului divin, iubirea pură și copleșitoare, intuiția spirituală a existenței lui Dumnezeu;
   * deschiderea ființei către starea de sfințenie;
   * conferirea credinței în miracole;
   * înțelegerea misterelor ultime ale existenței, esenței vii, a celei mai înalte religii: Dumnezeismul. Binecuvântarea este o manifestare a dialogului cu Dumnezeu și a nevoii de Dumnezeu, nevoia frenetică de El este foarte plăcută lui Dumnezeu și constituie primul pas către religia totală, completă, fără intermediari.
   * deschiderea către o viață plenar spirituală;
   * înțelepciunea divină;
   * vindecări miraculoase;
   * trezirea sufletului;
   * revelarea Sinelui Nemuritor Atman – scânteie din Dumnezeu Tatăl .
   * amplificarea câmpului “psi“ benefic;
   * aprofundarea stării de extaz ajungând chiar la starea de samadhi, ca urmare a trăirilor devoționale efervescente;
   * atingerea stării de liniște;
   * levitație, premoniții, hipertermie, incombustibilitate, etc.;
   * inducerea asupra persoanelor din vecinătate a unor trăiri benefice și asupra obiectelor din vecinătate a unor energii armonizatoare;
   * posibilitatea călătoriilor în spațiu și timp în lumile astrale superioare ;
   * apariția puterilor paranormale benefice;
   * lărgirea orizontului cunoașterii, capacitatea de a utiliza posibilitățile psihice pentru înțelegerea unor concepte;
   * transformarea în sfere invulnerabile, orice acțiune de agresiune nedeterminând răspunsuri traumatizante;
   * apariția unor stări spirituale înalte;
   * trăirea unor stări de îndumnezeire în meditație;
   * relaxare, liniștirea minții;
   * receptivitate la nivelul lui prithivi prin apariția unor mirosuri plăcute (mireasmă de sfințenie, mirosuri florale, exotice, materializări de substanțe odorante) – la fel se petrece și la nivelul celorlalte elemente;
   * apariția unor stări mistice spontane;
   * intuiții, premoniții, extaz;
   * apariția unor stări de vindecare la nivel energetic, declanșarea unor procese de refacere a potențialului bioenergetic;
   * stări benefice de transă;
   * facilitarea proceselor de transmutație biologică accelerată a potențialului sexual;
   * tainice transformări alchimice chiar la nivel fizic ;
   * vindecarea paranormală ;
   * apariția viselor lucide;
   * accelerarea evoluției.

6. Tehnica de execuție

Etapele de execuție a tehnicii de binecuvântare sunt exprimate succint mai jos.

   * Ne interiorizăm mental și sufletește ;
   * Ne orientăm atenția, sufletul și afectivitatea numai către Dumnezeu (atitudinea interioară este esențială);
   * Ne focalizăm atenția la nivelul lui Anahata (sau zona din mijlocul pieptului) – Sahasrara (sau zona din creștetul capului) simultan. Simțim o stare de înălțare, stare de afectivitate euforică unică, cu nuanțe nesfârșite, dar nu foarte intensă;
   * Rostim astfel încât să o simțim cu toată ființa, formula de Binecuvântare (rostirea rugăciunii se face mental) ;
   * Cu ochii închiși, orientăm privirea într-un ușor strabism convergent, apoi către sahasrara. (rostirea formulei se realizează înainte de orientarea privirii);
   * Când se declanșează fluxul de Energie Divină și se scurge în trup, privirea coboară și revine la o atitudine normală, ochii rămânând închiși;
   * Simultan vom urmări să percepem cu ochii minții ce se petrece în noi și prin noi;
   * Conștientizăm cum fluxul de Energie Divină, pătrunzând prin creștet de sus în jos, ne inundă întreaga ființă, apoi o parte din ea se scurge prin brațul nostru drept în ființa pe care o Binecuvântăm (în cazul Autobinecuvântării întreaga energie rămâne în noi).
   * Conștientizăm, urmărind să fim cât mai atenți la cele cinci faze ale manifestării fluxului de Energie Divină :
        1. Declanșarea în crescendo
        2. Atingerea unui maxim
        3. Diminuarea progresivă
        4. Sfârșitul
        5. Efectele globale
   * După ce se încheie cele cinci faze mâna se lasă în jos.
   * Dacă ființa nu merită, nu apare nimic, fluxul de energie nu se declanșează.
   * Nu putem transmite celorlalți fluxul de energie decât dacă noi merităm ca Dumnezeu să-l transmită prin noi .
   * Cei care nu practică yoga se vor concentra în zona pieptului și în creștet, atât în interior cât și în afara corpului fizic.
   * În final îi mulțumim lui Dumnezeu (rugăciunea de mulțumire nu este necesar să fie rostită după fiecare binecuvântare, ci doar în final).

Efectele care apar și se intensifică în timp sunt complexe, multiple, remanente chiar zile, săptămâni, luni, ani, atât la cel Binecuvântat cât și la cel prin care se realizează Binecuvântarea. Energia pe care o primim este infinită. Dumnezeu are Energie mereu și pentru toți. De aceea putem realiza Binecuvântarea oricât de des dorim.
Binecuvântarea este mai mult decât o rugăciune (în rugăciune putem greși cerându-I lui Dumnezeu anumite lucruri), deoarece prin Binecuvântare Dumnezeu ne dă exact ceea avem nevoie (în cazul autobinecuvântării) sau respectiv ceea ce au nevoie cei binecuvântați.
Arta Binecuvântării ne angrenează liberul arbitru. Doar dacă cerem, putem primi și “Dumnezeu ne dă dar nu ne pune în traistă“.

7. Poziția indicată pentru realizarea Binecuvântării

Poziția indicată pentru execuție este

   * În picioare (atât cel Binecuvântat cât și cel prin care se realizează Binecuvântarea), cu spatele drept, cu mâna dreaptă cât mai relaxată, îndoită la 20 cm de umăr; degetele sunt desfăcute, ușor curbate ca pentru a prinde o minge. Această poziție trebuie luată încă de la început. Această poziție este indicată pentru Binecuvântarea unei ființe umane fără a o atinge sau pentru Binecuvântarea unui grup mic de ființe umane, aflat la o distanța mică de noi.
   * Pentru grupuri mari de persoane (mai mult de 50 de persoane) sau care se află la mare distanță de noi, întindem mâna în față.
   * În cazul Autobinecuvântării mâinile rămân pe lângă corp.
   * Dacă starea noastră de vitalitate și forța interioară sunt suficient de mari, atingem cu mâna dreaptă ființa pe care o Binecuvântăm pe frunte, cu degetele desfăcute orientate spre sahasrara, fără să îi acoperim creștetul capului.
   * Este foarte important ca brațul și degetele mâinii drepte să fie relaxate !

În cazul în care vrem să binecuvântăm o ființă dragă aflată la distanță, trebuie să ne gândim la ea, să ne-o imaginăm mental, să îi vizualizăm chipul. În cazul unui grup urmărim să vizualizăm chipul fiecărui membru al grupului. Nu contează distanța la care se află persoana sau grupul pe care dorim să le binecuvântăm.

8. Formulele utilizate în Arta Binecuvântării

Formula utilizată prin rostire lăuntrică atunci când realizăm Binecuvântarea :
“Doamne Dumnezeule, Tată Ceresc, te implor cu umilință, dacă această ființă umană având numele de … (se rostește numele de botez – toate numele de botez dacă sunt mai multe) merită, miluiește-o, revărsând asupra ei, prin mine, Grația Ta Supremă. Facă-se Voia Ta. Amin.“

Formula de Binecuvântare pentru un grup:
“Doamne Dumnezeule, Tată Ceresc, te implor cu umilință, dacă acest grup de ființe umane merită, miluiește-l acum, revărsând asupra lui, prin mine, Grația Ta Supremă. Facă-se Voia Ta. Amin.“

Formula de autobinecuvântare pentru bărbați:
“Doamne Dumnezeule, Tată Ceresc, te implor cu umilință, dacă cel care te roagă acum, având numele de … (se rostește numele de botez – toate numele de botez dacă sunt mai multe) merită, miluiește-l, revărsând asupra lui Grația Ta Supremă. Facă-se Voia Ta. Amin.“

Formula de autobinecuvântare pentru femei:
“Doamne Dumnezeule, Tată Ceresc, te implor cu umilință, dacă cea care te roagă acum, având numele de … (se rostește numele de botez – toate numele de botez dacă sunt mai multe) merită, miluiește-o, revărsând asupra ei Grația Ta Supremă. Facă-se Voia Ta. Amin.“

Formula de mulțumire care se rostește în final (sau chiar mai târziu):
“Îți mulțumesc Tată Ceresc, că ai făcut din ființa mea vasul manifestării Grației Tale Supreme.”

Aceste formule trebuiesc învățate pe dinafară și apoi utilzate!

9. Revelații divine esențiale despre arta binecuvântării

Ființa care practică Arta Binecuvântării:

  1. atinge treptat simplitatea și puritatea unui copil ceea ce presupune eliminarea a tot ceea ce este inutil și fără sens în viața noastră privită global, primind în schimb bogăția unei vieți îndumnezeite;
  2. resimte plenar bucuria de a trăi, amplificarea aptitudinii de apreciere la justa valoare a bucuriilor simple (să ne bucurăm de o stare de relaxare, de o floare, de un surâs, etc.);
  3. devine plin de compasiune față de toate ființele, trăiește o stare de coeziune cu ceilalți, fără disperare, ranchiună, concurență, ură, devine un mesager al lui Dumnezeu pentru ceilalți;
  4. este plin de înțelegere și bunăvoință față de ceilalți (noi nu avem dreptul să impunem nimănui nimic, fiecare este unic), ceea ce produce o tainică legătură cu ei, percepută empatic;
  5. își purifică toate intențiile, simte intuitiv că orice scop ascunde în el și scopul real care se află la baza lui. De la un moment dat constată că acest aspect nu mai poate fi disimulat (s-ar păcăli numai pe el însuși) reușind să-și modifice destinul prin transcenderea karmei;
  6. devine un optimist desăvârșit care folosește în mod total și transfigurator orice fapt existențial, având mereu resurse pentru a aprecia și a evolua benefic, plin de încredere;
  7. devine o forță generoasă capabilă să se dăruiască în slujba unui ideal divin, devine capabil să recunoască cât mai bine Energia Divină pentru a o putea dărui și altora, să-și dezvolte capacitatea de releu;
  8. ajunge să devină complet eliberat de prejudecăți și concepții dogmatice, închistatoare, ajunge să se cunoască, să cunoască atât situația, cât și pe cei pe care îi judecă, pentru că orice prejudiciu adus unei ființe este o sfidare a legilor lui Dumnezeu care nu rămâne fără răspuns;
  9. observă, înțelege și respectă în mod spontan și cu naturalețe legile firii, contemplă totul cu atenție și se supune Legilor Divine contemplate;
 10. obține un simț desăvârșit al dreptății. Fără Dumnezeu cum poate fi oare explicat instinctul dreptății? Cel care practică Arta Binecuvântării obține intuiția dreptății Lui Dumnezeu;
 11. înțelege mult mai bine pe cale intuitivă toate ființele și în special ființele de sex opus. De exemplu când cineva ne deranjează, ne adâncim în profunzimile ființei și ne amintim o stare pe care am trăit-o deja: “Sunt om și nimic din ceea ce este omenesc nu-mi e străin“. Înțelegem că noi am trăit deja totul;
 12. ajunge treptat să distingă în mod obiectiv nivelul spiritual al unei ființe umane:
        1. grupa I (primară): dorește să-și satisfacă plăcerile simțurilor;
        2. grupa a II-a : crede în existența unei misterioase instanțe superioare lui;
        3. grupa a III-a : descoperă faptul că există un raport strâns între Dumnezeu și conștiință;
        4. grupa a IV-a : caută să înțeleagă cum se manifestă Dumnezeu;
        5. grupa a V-a : a atins o sensibilitate spirituală rafinată;
        6. grupa a VI-a : devine un releu între Dumnezeu și Creație.

Realizând zilnic Arta Binecuvântării îi putem înțelege pe ceilalți mult mai bine și astfel ne va fi mult mai clar cum putem să-i ajutăm.

10. Observații

Prin Arta Binecuvântării aflăm adevărata părere pe care o are Dumnezeu despre ființa pe care o binecuvântăm, putându-ne astfel corecta eventualele aberații pe care le avem despre anumite ființe. Energia are specificitatea persoanei pentru care facem binecuvântarea, ceea ce arată că Dumnezeu ne dă întotdeauna ceea ce ne trebuie. Această energie are un efect purificator care purifică atât ființa cât și mediul în care se propagă. Arta Binecuvântării poate fi folosită în toate lumile (ea nu se uită după ce părăsim planul fizic) și o putem folosi pentru a cere ajutor de la Dumnezeu Tatăl. În rugăciune mai putem greși dar în binecuvântare nu.
Binecuvântarea diferă dacă persoana este în această lume sau nu. Dacă persoana a părăsit această lume formula devine... dacă această ființă umană care a avut numele de… (întrucât după părăsirea acestei lumi nu mai păstrăm aceeași identitate cu cea avută în lumea fizică).
În cazul binecuvântării repetate a aceleiași ființe, efectele diferă de la o binecuvântare la alta, putând observa astfel transformările pe care le-a produs în ființă.
Nu trebuie să avem prejudecăți referitor la răspunsul lui Dumnezeu, pentru că acesta este de nedescris și de neînchipuit. În urma binecuvântării se transformă în intensitate relațiile dintre cel care realizează binecuvântarea și cel care este binecuvântat. Cel care face binecuvântarea este la rândul său binecuvântat.
Dacă vrem să cerem ajutorul lui Dumnezeu putem practica Arta Binecuvântării și după moartea noastră fizică, cu condiția să nu ajungem în lumile infernale în care nu merităm s-o primim.

Binecuvântarea realizată la unison, în grup

Este recomandat ca la începutul fiecărei întâlniri să se realizeze Arta Binecuvântării asupra grupului sau autobinecuvântări timp de 7 – 10 minute. Se poate desemna prin tragere la sorți, consacrată, o persoană care să fie pusă în centru. Toți vor direcționa Energia Divină Supremă către persoana din mijloc. Se aseamănă cu o rugăciune în comun dar este mult mai puternică.
Dacă un grup de 7 – 28 de persoane se întâlnesc având o problemă vitală care îi preocupă, orientată divin, se enunță cu o sinceritate profundă această problemă care ține de preocupările profunde ale ființei. E necesară mobilizarea întregii ființe pentru rezolvarea ei, detașare și abandon în fața Voinței Divine. Se trage la sorți o persoană numit㠓urechea“, căreia îi vor mărturisii revelațiile ce vor urma. Urmează meditația pentru creșterea creativității (proiecții în lumile astrale superioare, Shambala, contactarea unor ghizi spirituali). Toți vor nota cu atenție ceea ce li s-a revelat, apoi aceste revelații vor fi împărtășite tuturor sau numai “urechii“. Fiecare participant trebuie să-și ia un angajament (de exemplu: Voi realiza în fiecare zi Arta Binecuvântării de 7 ori pentru ca inspirația divină să-mi ofere acele elemente care să mă ajute să-mi dezvolt creativitatea, care să mă facă să devin o forță perfectă). Acest angajament trebuie reactivat în fiecare dimineață pentru a grăbi rezolvarea problemei. Manifestarea în planul fizic are legi precise de transformare a energiei din plan cauzal (trebuie acumulată suficientă energie) în plan fizic. Dacă nu reactivăm mereu angajamentul atunci datorită tamas-ului recădem după un timp pe vechiul nivel unde problema părea de nerezolvat. Realizând zilnic Arta Binecuvântării dialogăm în adâncul ființei noastre cu Dumnezeu, branșându-ne la Energia Posibilităților Divine, dorințele noastre putându-se manifesta mai ușor în domeniul concret. Aplicând cu cât mai multă trăire Arta Binecuvântării obținem Inspirația Divină, câmpul nostru mental, chiar dacă nu pare, devine legat de punctul invizibil. La următoarea întâlnire explicăm tot și tragem concluziile. Scopul este să facem să răsară în mod clar și divin integrat poziția pe care o ocupăm în această urzeală.
Practicând Arta Binecuvântării în grup, pornind de la problema noastră ne deschidem față de inspirația și fecunditatea problemei, astfel totul devine tot mai clar și vom avea curajul de a crea cu adevărat.
Prin Arta Binecuvântării, realizată la unison în grup, și post complet se poate obține exorcizarea definitivă a unei ființe posedate. În cazul posedărilor slabe, exorcizarea se poate face de către o singură ființă sau prin autobinecuvântare, practicate zilnic.
Binecuvântarea este în esență o tainică revărsare divină de sus în jos (acesta este și un semn de recunoaștere) a unui flux de Energie Spirituală Supremă care se manifestă în ființa umană ca o favoare Dumnezeiască drept răspuns la o cerere formulată cu credință și umilință de o ființă către Dumnezeu Tatăl, care evocă ajutorul și ghidarea divină fie pentru ea, fie pentru o altă ființă umană. Cel care binecuvântează profită și el, deoarece își deschide ființa pentru ca Energia Supremă să treacă prin el. El se autobinecuvântează și deci, implicit e ajutat.

Autobinecuvântarea

La început, când egoul este foarte puternic s-ar putea să nu reușim să realizăm autobinecuvântarea. Atunci este necesar să realizăm cât mai des binecuvântări pentru alte ființe, cu umilință și credință. Datorită stării de detașare care apare, vom reuși să diminuăm egoul și să realizăm salturi spirituale ajutându-i pe ceilalți prin binecuvântările pe care le oferim în mod dezinteresat. După ce s-au produs în noi transformările necesare vom putea realiza și autobinecuvântarea.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Școli și orientări spirituale contemporane si Anunturi cu tematica ezoterica si grupuri spirituale, Școli și grupări spirituale din România -> MISA - Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut, Invățătura spirituală prezentată în cadrul MISA
   -> Prezentari texte, Conferinte publice, prezentari initiatice, invataturi spirituale - texte
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !