Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.1.2020, 15:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Soarele, miraculoasa sfera


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (74)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Soarele, miraculoasa sfera
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.10.2007, 16:33 View PostDownload Post

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Baia de soare, supranumita actualmente si helioterapie, a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri de vindecatorii Indiei, Greciei si chiar ai Imperiului Roman.
       
Nenumarate sanatorii continua si astazi sa utilizeze aceasta terapie naturala in care corpul este expus luminii solare, in vederea vindecarii multor maladii cronice.
     
Lumina solara este incontestabil prima noastra sursa de viata: toate procesele biochimice ale naturii depind de ea. Pentru a intelege mai bine rolul soarelui si a acestei terapii sa aflam mai multe despre gigantica sfera. Pentru inceput sa aflam ce ne spun datele stiintifice despre aceasta sfera.
       
Energia solara provine in urma reactiilor termonucleare (conversia hodrogenului in heliu) din centrul soarelui, unde temperaturile ajung pana la 15-20 milioane grade. Soarele este alcatuit, din punct de vedere al masei, din 75% hidrogen si 25% heliu. Aceasta compozitie se modifica in timp datorita conversiei hidrogenului in heliu.
       
Este adesea mentionat ca Soarele este o stea obisnuita. Este adevarat acest lucru deoarece exista multe alte stele similare Soarelui. Marimea medie a stelelor din galaxia noastra este jumatate din marimea Soarelui.
       
Suprafata soarelui, supranumita fotosfera, atinge o temperatura de 5800 K. O regiune rarefiata de deasupra fotosferei o reprezinta coroana solara ce se extinde in spatiu pe milioane de km si este vizibila doar in timpul eclipselor. Campul magnetic al Soarelui este foarte puternic si complex si se intinde mult dupa orbita planetei Pluto.
       
Pe langa lumina si caldura, Soarele mai emite in sistemul solar si particule incarcate electric (in mare parte electroni si protoni) cunoscute sub numele de vant solar care se propaga in spatiu cu viteze de aproximativ 450 km/sec. Aceste particule pot avea un efect dramatic pe Pamant interferand cu undele radio. Un aspect placut al acestora este insa, Aurora Boreala. De asemenea, aceste particule au un efect important asupra cozilor cometelor si chiar asupra traiectoriilor navelor spatiale. Campul magnetic din interiorul soarelui reduce radiatiile din anumite zone cauzand pete la suprafata Soarelui.
       
Acestea sunt cateva date stiintifice despre Soare, vom putea descoperi, in prezentarile viitoare, semnificatiile pe care le-a avut aceasta sfera de-a lungul timpului.


sursa: http://www.armonianaturii.ro/
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (74)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Soarele
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.10.2007, 17:19 View PostDownload Post

Soarele stimuleaza producerea vitaminei D in organism.

Acest fapt este de o mare importanta, deoarece putine alimente contin aceasta vitamina cu rol esential in prevenirea osteoporozei si in dezvoltarea sistemului osos.

Intrebarea care se ridica este: ce se petrece in cazul folosirii cremelor de protectie solara? Cremele care contin un factor de protectie sub opt se pot folosi frecvent, in timp ce acelea cu factor de protectie mai ridicat inhiba procesul producerii de vitamina D.

Soarele poate aduce serotonina la o concentratie normala

Serotonina este o substanta care actioneaza asupra sistemului nervos, avnd legatura cu realizarea unor activitati de baza ale organismului, precum: mancatul, dormitul si miscarea. De asemenea, nivelul de serotonina influenteaza dispozitia psihica, mentalul si gandirea. De exemplu, perioadele prelungite de lumina naturala scazuta – cum este iarna – pot duce la stari depresive accentuate si moleseala. Lumina artificiala, oricat de prietenoasa ar fi, nu poate rezolva aceste probleme – in timp ce lumina naturala, da.

Soarele ne ajuta sa trecem mai usor peste menstruatia lunara

Acelea dintre noi care experimenteaza luna de luna sindromul premenstrual stiu cat de neplacute sunt starile asociate perioadei respective: incepand de la crampe abdominale si balonari, pana la retentie de lichide si stari de anxietate. Uneori, simptomele isi fac aparitia cu doua saptamani inainte de menstruatie – facand ca jumatate din luna sa avem eficienta scazuta in majoritatea actiunilor intreprinse.

Soarele este benefic si pentru ameliorarea acestui sindrom, prin expunere directa a corpului la lumina solara.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Helioterapia
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 2 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !