Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 13:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Reflexoterapia


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
calator
Colaborator
Colaborator

calator is offline

Joined: 21 Jun 2005
Member: #39
Posts: 94
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Reflexoterapia
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.10.2007, 01:57 View PostDownload Post

Reflexoterapia

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Te-ai saturat sa iei cate un algocalmin pentru fiecare durere de cap? Mai ai inca probleme cu incheietura aceea dupa ani de fizioterapie sau pur si simplu cauti metode alternative prin care sa iti poti controla diabetul? Ar putea fi oare timpul sa iti indrepti atentia catre picioare pentru solutii si vindecare?

Reflexologia, o practica folosita inca din Egiptul antic, se bazeaza pe ideea ca aplicarea unei presiuni pe anumite puncte din talpa poate echilibra si vindeca organele bolnave. In anii ’30, Eunice Ingham, o terapeuta americana a redescoperit aceasta stiinta bazandu-se pe cunostintele medicinei moderne despre corpul uman. Aceasta practica este inca pusa sub semnul intrebarii de marea majoritate a comunitatii medicale, dar cert este ca nu ai nimic de pierdut daca o incerci, in paralel cu tratamentele alopate traditionale.

Reflexoterapia pare o denumire destul de pompoasa pentru un masaj al picioarelor. In ce fel este ea diferita? Ea se bazeaza pe zonele reflexe ale organismului: fiecarui oragan, glanda sau parte a corpului ii corespunde cate un punct pe talpa piciorului. Per ansamblu este complet diferita de un masaj banal al picioarelor.

Cum te poate ajuta reflexoterapia?

Reflexoterapia poate fi folositoare sub trei aspecte principale. In primul rand ajuta la eliberarea stresului si a tensiunii. Apoi, datorita faptului ca scade nivelul stresului si incordarii ajuta la imbunatatirea circulatiei si la o mai buna oxigenare a celulelor. In al treilea rand, s-a observat ca ajuta corpul sa revina la un echilibru si sa il mentina. Spre exemplu, daca tiroida este hiperactiva, activitatea ei poate fi incetinita. Daca in schimb este mai lenesa, atunci activitatea ei poate fi crescuta iar daca este normala, atunci reflexoterapia o ajuta sa ramana asa.

Partea extrem de buna a acestei terapii este ca nu iti poate dauna in vreun fel. Nu exista dovezi ca ar exista contraindicatii pentru aplicarea ei dar cu toate acestea s-a observat ca nu ajuta deloc in fazele finale de cancer si ca ar avea potentialul de a face chiar rau, pentru ca accelereaza metabolismul.

Ce boli pot fi tratate prin reflexoterapie?

Aproape orice problema de sanatate poate beneficia de pe urma acestui masaj special, dar sunt unele boli care beneficiaza mai mult in timp ce altele mai complicate pot fi doar ameliorate. Astfel, s-a observat ca reflexoterapia da rezultate excelente in diabet si in sindromul de tunel carpian. Unele tipuri de artrita pot fi deasemenea ameliorate, dar in acest caz se pune si problema cauzelor care au dus la aparitia ei si care ar trebui eliminate in primul rand. La fel, in tratarea tensiunii arteriale mari reflexologia nu da tot timpul rezultate deoarece cauzele hipertensiunii pot fi numeroase.

Cum se determina zonele din talpi pe care se lucreaza?

In primul rand, un reflexoterapeut bun ar trebui sa aiba cunostinte legate de anatomie si fiziologie pentru a intelege cauzele bolilor si organele care stau la baza declansarii lor. Apoi, terapeutul va insista pe zonele reflexe ce corespund organelor care ar putea reprezenta cauza bolii. Spre exemplu in diabet se lucreaza glanda pituitara pentru ca de la ea pleaca hormonii catre glandele suprarenale care, la randul lor, trimit catre pancreas mesajul ca trebuie sa produca insulina.

Se pot diagnostica boli prin reflexologie?

Reflexologii nu sunt licentiati in diagnosticari si majoritatea cabinetelor de reflexoterapie au unul sau mai multi doctori la care se apeleaza pentru diagnosticare. Totusi un reflexoterapeut cu foarte multa experienta isi poate da seama de multe probleme prin simpla palpare a talpii si localizare a punctelor dureroase, dar acest fel de diagnosticare nu prezinta precizie.

Ce simti in timpul unei sedinte de reflexoterapie?

"Doare, dar te simti bine". Acestea sunt cuvintele magice pe care le vei auzi de la oricine a incercat aceasta metoda. De multe ori presiunea ce trebuie exercitata e destul de puternica si poate da senzatia de durere, dar este o durere suportabile, in urma careia iti vei simti picioarele extrem de usoare.

Cat dureaza o sedinta de reflexoterapie?

Nu exista o durata standard pentru o sedinta de reflexoterapie, dar in medie se obisnuieste sa se maseze piciorul circa 50 de minute. Cea mai scurta sedinta ar trebui sa dureze aproximativ 30 de minute, iar cea mai lunga in jur de o ora. In timpul masajului este bine sa bei cat mai multa apa, pentru a grabi eliminarea toxinelor din corp.

Dupa cat timp se pot observa imbunatatiri?

Dupa masaj, vei simti imediat o stare de bine, dar boala pentru care te tratezi nu se amelioreaza intr-o singura sedinta. Totusi sunt unele probleme (cum ar fi durerile de cap) care se amelioreaza aproape instataneu sau daca problema o reprezinta sinusurile infundate acestea se pot desfunda in mare parte intr-o singura sedinta.
Ideea pricipala este ca asa cum o boala nu se instaleaza peste noapte, nici nu poate fi remediata intr-o singura zi. In acelasi timp, reflexoterapia nu este un panaceu universal si rezultatele obtinute variaza de la persoana la persoana.

Cat de dese ar trebui sa fie sedintele?

Daca te-ai decis sa acorzi o sansa reflexologiei in sens terapeutic, atunci e bine sa faci 3-4 sedinte pe saptamana, pana cand incepi sa observi imbunatatiri dupa care freceventa poate fi redusa, iar in terapia de intretinere este suficienta o sedinta pe saptamana.

Ce calitati ar trebui sa aiba un reflexoterapeut bun?

Din pacate, in zilele noastre, exista multi neavizati care pretind ca stapanesc reflexologia dar nu au nici o calificare in acest sens. Asadar, inainte de a te da pe mana unui reflexoterapeut, verifica ce atestari are in acest sens si daca poti obtine si ceva recomandari si informatii de la alte persoane care au beneficiat de serviciile lui, cu atat mai bine.


sursa: www.elady.ro
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Reflexoterapia si masajul
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !