Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 20.1.2020, 00:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Cercurile din lanuri - Artă sacră sau mesaje OZN?


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (74)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Cercurile din lanuri - Artă sacră sau mesaje OZN?
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 25.2.2008, 02:07 View PostDownload Post

Cercurile din lanuri - Artă sacră sau mesaje OZN?


de Ioana Plăvițu


Deși au trecut mai bine de 30 de ani de la apariția primelor cercuri în lanuri din epoca noastră, aceste formațiuni geometrice continuă să fascineze mulți cercetători și dau naștere unor întrebări rămase încă fără răspuns. După declarația celor doi pensionari englezi, Doug și Dave, din 1991, care au afirmat că ei făcuseră toate cercurile din lanuri apărute până atunci în Anglia, mulți au preferat să dea uitării straniul fenomen. Cercetătorii pasionați și-au continuat însă studiile, organizând experimente de reconstruire a cercurilor „originale”. Recent, trei studenți americani de la MIT au încercat să creeze cu metode științifice un cerc, pe un câmp din Ohio (SUA), care să reproducă fidel toate caracteristicile cercurilor autentice.

Istoricul cercurilor din lanuri

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Prima mențiune despre un cerc în lanuri apare în folclorul englez. Un manuscris din 1678 vorbește despre așa-numitul „diavol secerător” din Hartfordshire, înfățișat într-o gravură, construind o formă spiralată într-un lan de ovăz. Textul spune că diavolul a venit din cer sub forma unei lumini roșii și a tăiat cercuri pe acel câmp de ovăz.

Ulterior, cercurile din lanuri au fost semnalate sporadic în secolele al XIX-lea și al XX-lea, cu o intensificare a aparițiilor și a complexității lor în ultimii 25 de ani. Fermierii au remarcat în 1978 o structură de tip ciorchine, semănând cu o cruce celtică. Apoi au apărut forme cu un cerc înconjurător, apoi cu două cercuri, și în ’90 pentru prima oară, au apărut două cercuri unite printr-o linie. Spre sfârșitul anilor ’80, fenomenul a cunoscut perioada sa de glorie, când au fost studiate sute de cercuri din lanuri, de forme din ce în ce mai complexe.

În Marea Britanie cercurile au generat o orientare generală, fascinând prin frumusețea și misterul lor. Astfel, reporteri, cercetători și curioși au dat năvală în comitatul Wiltshire pentru a investiga aparițiile. Se pare că însăși regina Angliei avea pe lista cărților recomandate volumul „Circular Evidence” (Evidența circulară) a lui Pat Delgado și Colin Andrews.

Toate acestea au luat o întorsătură neașteptată în vara anului 1991, când ziarul „Today” publică o știre bulversantă pentru toți fanii cercurilor din lanuri: doi bărbați de 60 de ani susțineau că ei făcuseră toate cercurile apărute în lanurile din Anglia în ultimii 15 ani, folosind doar o scândură legată cu o sfoară. Cei doi se numeau Doug Bower și Dave Chorley. La adăpostul întunericului nopții, fără ca familiile lor să știe, Doug și Dave mergeau pe câmp și ajunseseră la peformanța de a realiza un cerc cam în 4 ore. Pentru mulți, Doug și Dave au rezolvat misterul cercurilor, însă au existat și oameni care considerau că povestea lor nu lămurea toate detaliile. În plus, mărturisirea lor i-a emulat și pe alții să construiască cercuri în lanuri. Aceasta a fost o piedică serioasă pentru studiul științific al fenomenului. Cu excepția câtorva cercetători și împătimiți ai aparițiilor cercurilor în lanuri, nimeni nu s-a mai interesat de acest subiect.

Recent, datorită unui film cu Mel Gibson, „Semne” (2002), fenomenul a revenit în atenția publicului.

Experimentul MIT

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Una dintre primele întrebări pe care și le-au pus oamenii de știință relativ la cercurile din lanuri este dacă aceste forme geometrice complicate pot fi construite de mâna omului. La ora actuală se știe clar că răspunsul la această întrebare este DA. Cu ajutorul unei scânduri legate cu o sfoară, orice om poate culca la pământ o recoltă, după un anumit model pe care îl alege. Mai greu e însă să facă să apară toate detaliile vizibile numai la microscop și care atestă existența unor energii mai puternice, de natură electromagnetică, în zona cercurilor din lanuri de proveniență non-umană (cele autentice).

O echipă formată din trei studenți de la MIT, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (Cambridge, SUA), au încercat anul trecut să creeze, cu metode științifice, un cerc pe un câmp din Ohio, care să reproducă fidel toate caracteristicile unui cerc original. Ei au fost monitorizați și întreaga lor muncă a fost filmată de o echipă de la Discovery Chanell.

Lisa Messeri, Devjit Chakravarti și Dominic Rizzo sunt studenți la Facultatea de tehnică aerospațială de la MIT. Ei au fost ghidați și ajutați în acest proiect îndrăzneț de către Nancy Talbott, președinta Centrului de Cercetări BLT.

BLT este la ora actuală unica organizație oficială ce studiază științific cercurile din lanuri. Pentru început, Nancy Talbott le-a furnizat tinerilor studenți mostre care prezentau toate anomaliile observate la cercurile considerate autentice de către BLT. Conform datelor BLT, oferite de biofizicianul William Levingood, cercurile din lanuri prezintă toate câteva anomalii. La pantele din interiorul cercurilor se pot observa următoarele detalii: goluri la al doilea nod de pe tulpină, uneori la al treilea sau al patrulea, frângerea tulpinii la nod. De asemenea, au fost decelate în sol particule sferice de fier magnetizat, cu diametrul de 10-40 microni.

În final s-au stabilit trei detalii importante pe care studenții trebuiau să le reproducă:
• Golurile de rupere, adică spațiile apărute la nodurile plantelor. Se pare că acestea puteau fi produse prin expunere la radiații electromagnetice intense din domeniul microundelor.
• Particulele de fier magnetizat care au fost găsite în solul din interiorul cercurilor autentice.
• Forma geometrică trebuia să fie perfectă; cei trei au ales forma unei săli din cadrul MIT:
• Un alt grup de doi studenți din ani mai mari urmau să efectueze testele pentru a vedea dacă cei trei au reușit construirea unui cerc autentic.

Ipoteze și teorii

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.De ce se formează acele goluri în tulpinile cerealelor strivite? Există mai multe explicații. Unele dintre ele folosesc teoria vârtejurilor de plasmă. Vârtejul de plasmă e un câmp turbionar de aer electrizat, luminos (poate fi văzut noaptea) și ar putea explica unele presupuse apariții OZN.

O altă ipoteză cel puțin interesantă este cea a Grupului Midwest Research, care susține că cercurile sunt făcute de mâna omului, ca o formă de artă sacră. Ron Russel, reprezentantul acestui grup, consideră că acești artiști anonimi au creat, fără să vrea, adevărate locuri sacre, meditând și invocând spiritele benefice ale locului înainte de a construi cercurile.

Fluctuațiile monore de energie electrostatică nu explică însă vătămarea tulpinilor și golurilor de noduri, ce apar doar dacă tulpinile sunt expuse la radiații electromagnetice puternice. Pentru a obține efecte similare, studenții au utilizat un aparat generator de microunde portabil, care încălzește puternic grâul, provocând acele cavități la noduri. E posibil ca cei care fac cercuri în lanuri să aibă acces la magnetroane, ghiduri de undă sau laboratoare care folosesc microunde, dar aceasta este totuși greu de crezut.

Cercurile din lanuri bruiază aparatura electrică

După ce echipa celor trei studenți a reușit, în numai 4 ore, să construiască cercul, cu golurile din nodurile tulpinilor, și să răspândească cu ajutorul unui dispozitiv special particule metalice magnetizate pe tot cuprinsul structurii, a început munca echipei de investigatori, care aveau să compare cercul astfel obținut cu cercurile standard.

Se știe că aparatura electronică nu funcționează normal în preajma anumitor cercuri, chiar dacă nu se observă nici o sursă de radiații.

S-a constatat că există interferențe cu telefoanele mobile, cu bateriile mașinilor și ale aparatelor de filmat.

Cu toate acestea, ceea ce s-a petrecut în timpul investigației, când elicopterul lor survola zona, a fost incredibil chiar și pentru pilot: motorul elicopterului a cedat. Apoi, din fericire, elicopterul a intrat în regim de autorotație și motorul a pornit din nou.

Și alții care au survolat cercurile din lanuri au raportat probleme asemănătoare în timpul zborului. De exemplu, o fotoreporteră din Anglia care încerca să filmeze un cerc din lan a relatat următoarele: la 150 m altitudine, imaginea de pe camera ei digitală era bruiată, la 90 m imaginea a devenit alb-negru, iar când au urcat din nou la 150 m imaginea și-a recăpătat culoarea.

Analiza particulelor de fier a arătat că acestea erau mai puțin numeroase decât în cazul cercurilor considerat autentice. Concluzia experimentului a fost că cercurile din lanuri pot fi într-adevăr construite de oameni, dar pentru a reproduce întocmai toate detaliile descoperite de cercetători, e nevoie de mai mult de o scândură legată cu sfoară. Rămâne însă o întrebare: dacă ele sunt realizate numai de oameni, cine are interesul să se străduiască atât de mult pentru niște detalii care nu se observă decât la microscop?

Când și unde apar cercuri în lanuri?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Puținii martori oculari au relatat că acestea se formează în timpul nopții, concomitent cu apariția unor globuri de lumină colorată, obiecte neidentificate pentru care nu există nici o explicație.

Peste 90% din  cercurile din lanuri apar în Marea Britanie, într-o anume zonă din comitatul Wiltshire, numită Milk Hill. Unii cercetători explică această intensitate a fenomenului în Wiltshire prin faptul că solul de aici este impregnat cu cel mai mare volum de apă subterană din sudul Angliei. Această apă acționează ca un generator de câmp electrostatic, care face plantele să se culce la pământ.

Întregul proces poate dura câteva ore sau doar câteva secunde. În cazul cercurilor construite de oameni, un cerc de 22,5 m diametru, care este relativ mic, poate fi făcut în aproximativ 40 de minute. Însă la Milk Hill există formațiuni uriașe, cu câte 200 de cercuri. Așa-numita „galaxie” de la Milk Hill are peste 600 de cercuri, unele de 22 m diametru, și a apărut în numai 4 ore. Cerealele sunt atât de rău vătămate în procesul de strivire, încât urmele cercurilor rămân vizibile pănă la vremea recoltei.

Câmpul energetic al cercurilor din lanuri calmează și vindecă

Adeseori împătimiții cercurilor stau de veghe toată noaptea pentru a surprinde momentele formării lor. Deny Clarke, o cercetătoare din Anglia, a fost martoră la o astfel de apariție: „Două globuri de lumină au apărut deasupra câmpului și lanurile s-au culcat la pământ în câteva secunde, ca și cum ar fi fost apăsate de o energie uriașă și misterioasă. Apoi au apărut și au dispărut alte două globuri de lumină.”

Tot ea relatează despre forța tămăduitoare miraculoasă a cercurilor: „Am auzit despe oameni bolnavi de cancer care au mers prin cercurile din lanuri și la care a apărut o remisiune a cancerului. Cred că cercurile au un efect notabil asupra psihicului, pentru că dau un sentiment de pace interioară care a continuat și după întoarcerea acasă.”

În etapa actuală, se pare că întrebarea-cheie nu mai este: „Cine le construiește?” ci „Ce semnifică aceste cercuri și ce efecte au câmpurile lor energetice asupra mediului înconjurător și asupra oamenilor?”


sursa: yogaesoteric
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Misterele lumii
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !