Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 11.7.2020, 06:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Piramida holografica din Ceahlau - intre mister si lectie de sinceritate


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Zamolxe
Invatacel
Invatacel

Zamolxe is offline

Joined: 16 Oct 2007
Member: #313
Posts: 58
Country Flag: Romania
Style: Unique3 (223)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Piramida holografica din Ceahlau - intre mister si lectie de sinceritate
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 22.11.2008, 01:57 View PostDownload Post

Piramida holografica din Ceahlau - intre mister si lectie de sinceritate
Postat de: Mihai Marin in de-ale lui Mihai Marin

Au trecut mai bine de 5 ani de când am fost sa văd pentru prima dată straniul fenomen. De atunci am oscilat intre obsesia de a sti ce-i acolo si firescul aparitiei anuale dar despre care nu știau nici cei ce petrec mai mult timp pe Ceahlău (cabanieri, meteorologi), deci nu prezenta la momentul respectiv un interes special.

Anul acesta (2008) la inceputul lunii August am urcat pe varful Toaca de 3 ori pentru a fi mai aproape si eventual a înțelege ce-i acolo, efort rasplatit cu generozitate.

Imaginea apare in același loc, dar pentru a fi clara si tridimensionala trebuiesc îndeplinite câteva condiții simultan:

  1.      Fenomenul are loc la răsăritul soarelui si durează cam o oră
  2.      Soarele trebuie sa răsară dintr-un anume loc, altfel spus in fiecare zi se formeaza umbra în alt loc, doar in preajma zilei de 6 August (a 49 zi dupa solstitiul de vara) este in pozitia potrivita.
  3.      La rasarit si imediat dupa trebuie ca spre est sa nu fie nori, razele soarelui sa nu fie obturate.
  4.      Prezența unui “ecran de proiecție” pe care să se formeze imaginea tridimensională, “ecran” format din aerosoli (patricule fine solide) și apă în suspensie (ceață, nori), dar cu o densitate ce permite totusi trecerea luminii
  5.      Să aibă loc fluorescența oxigenului sub actiunea razelor ultraviolete, astfel imaginea compusa este albastruie cu fețele în diferite nuanțe.

     Imaginea piramidei atunci cand sunt indeplinite condițiile amintite:
   
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Eu îmi explic fenomenul din punct de vedere optic ca fiind o compunere a minim 4 umbre date de formațiunile reliefului zonei. In jurul datei de 6 August dimineața, vârful Toaca, ce are forma de piramidă regulată cu baza pătrat, sub acțiunea razelor solare dinspre est formeaza umbra triunghi isoscel, ca în orice zi senină din an. Stânca numită Piatra Ciobanului fiind mai mica si mai jos face altă umbră prelungă, la fel Piatra Vulcanului si peste toate astea se suprapune lumina ce trece prin șaua muntelui (Lespezi).

În această perioada, datorită poziției soarelui, toate umbrele sunt unite in vârf, sunt legate ca într-un “buchet”si se creează imaginea magnifica tridimensionala cunoscută. În alte zile fiecare formă de relief face propria umbra firesc dupa legile fizicii.

Imaginea piramidei la 13.08.2008:

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Daca asta nu e de ajuns pentru a produce o profunda impresie, fenomenul de refracție a razelor solare in jurul formelor ce se afla pe varful Toaca duce la formarea un halou multicolor, un fel de curcubeu sferic. Te vezi de acolo sus oglindit pe varful virtual al umbrei piramida invaluit in aure multicolore. Este o minunăție ce se repetă an de an.

Am facut fotografii si inregistrări video în zilele de 1, 6 si 13 August. Se poate vedea clar cum se mișcă umbrele, se adună, apoi se despart in funcție de miscarea punctului de rasarit (soarele se misca cu aproximativ 1 grad pe zi).

Din punct de vedere fizic, al opticii clasice deși e o problema complexa, poate fi solutionata. Intervin totusi intrebari de tipul: cum e posibilă o asemenea coincidență ce are loc in ziua Soarelui ( stravechea sarbatoare pagana) peste care este suprapusa Schimbarea la Fata (sarbatoare creștina) si de ce e Muntele Ceahlau așa sfant, are si hram in aceasta zi exact ca o manastire creștin-ortodoxa.

Umbra la solstițiu (22.12.2006):

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Prea bine sunt îndeplinite condițiile astronomice (mișcările pământului pe orbită) așezarea stâncilor in locul ideal, anotimpul (probabilitatea mare de a fi atmosfera potrivita). Gandul evident ca zboara la teoria construcției artificiale a intregului complex, sustinuta si de studii geologice.

Omul este o fiinta cu rațiune si simțire așa ca este corect să amintesc de starea euforica a noastra a tuturor celor aflati acolo in acea superbă zi, stare ce doar poate fi traită și nu studiata.

O frumoasă legenda spune ca cei care se intalnesc pe muntele sfant Ceahlău rămân legați într-un fel sau altul, pentru totdeauna.


sursa: http://alpinet.org/main/articole/blog_ro_id_2807_userid_0.html
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Misterele lumii
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !