Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 11:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
E-urile din pateuri și sucuri artificiale îi prostesc pe copii


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
E-urile din pateuri și sucuri artificiale îi prostesc pe copii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.4.2008, 00:49 View PostDownload Post

E-urile din pateuri și sucuri artificiale îi prostesc pe copii


Ionela Croitorescu
Miercuri, 09 Aprilie 2008


Aditivii alimentari pot fi la fel de nocivi precum este benzina cu plumb, afectând grav inteligența copiilor, arată un studiu englez, comandat de autoritatea din Marea Britanie care reglementează comercializarea produselor alimentare.

Specialiștii au identificat șapte aditivi, printre care se numără tartrazina și galben auriu, care pot afecta coeficientul de inteligență al copiilor cu până la cinci puncte.

Substanțele incriminate se găsesc în produse de larg consum precum sucuri, pateuri, chipsuri, jeleuri, acadele. În Marea Britanie, se va lua în discuție săptămâna aceasta eliminarea lor din sute de produse. În România este permisă introducerea în alimente a majorității aditivilor. Unul singur dintre aceștia, E 127 (eritrozină), un colorant roșu, a fost interzis în urma unei decizii luate anul trecut de Comisia Europeană, din cauza riscului ridicat de producere a cancerului.

Unde se găsesc aditivii nocivi

Cei șapte aditivi studiați de oamenii de știință de la Universitatea Southampton, din Marea Britanie, se găsesc în toate sucurile răcoritoare, în produsele de patiserie de culori intense și în unele medicamente, cum ar fi siropul de tuse.

Mai exact, cele șapte E-uri periculoase sunt: tartrazina, roșu alimentar, galbenul auriu, azorubina, galbenul de quinoleină, roșu alura și benzoatul de sodiu. Dacă până acum se știa că acești aditivi, printre care benzoatul de sodiu (E 211), un conservant folosit în băuturile nealcoolice și preparatele din fructe, îi fac pe copii foarte activi, cercetătorii au mai observat, în urma acestui ultim studiu, că scad coeficientul de inteligență cu până la cinci puncte.

„Acest lucru a fost observat în urmă cu 20 de ani și în cazul benzinei cu plumb“, subliniază Jim Stevenson, conducă torul studiului, citat de publicația britanic㠄The Telegraph“. Benzina care conține plumb a fost „scoas㓠din circulaț ie abia după 20 de ani de la constatarea efectelor grave asupra sănătății.

REACȚII ADVERSE ALE ADITIVILOR

Alergii, tumori, tulburări comportamentale

Crizele de astm, alergiile, tulburările de comportament și tumorile pe glanda tiroidă sunt printre efectele cele mai cunoscute ale consumului îndelungat de aditivi alimentari. Specialiștii avertizează că nu este nevoie să mănânci zeci de ani produse care conțin unul dintre cei șapte aditivi pentru a avea o astfel de problemă.

„Efectele acestor aditivi se potenț ează prin combinarea între ele. De exemplu, benzoatul de sodiu (E 211) poate interfera cu sulfiții și efectul lui devine mai puternic. Sulfiții sunt imposibil de evitat: se găsesc în băuturi alcoolice, nealcoolice etc.“, subliniază profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Cei mai predispuși la reacții adverse din cauza consumului de E-uri sunt copiii și persoanele bolnave de astm, alergii sau cu afecțiuni psihice. Acești aditivi le pot produce crize sau le pot agrava boala.

Coloranții vă alterează gustul

În cazul persoanelor sănătoase, în schimb, E-urile distrug sistemul digestiv și interferează cu metabolizarea unor minerale. „Colorantul galben tartrazina, de exemplu, vă poate altera gustul și comportamentul“, adaugă profesorul.

Cei șapte aditivi, ca și alții cu care se înrudesc, la fel de nocivi, se găsesc într-o varietate de produse. Le puteți recunoaște după culoarea foarte vie, fie că este vorba de produse de patiserie, bomboane, sucuri de fructe sau băuturi acidulate de tip Cola. Nici în oțet, bere, iaurturi cu fructe sau brânzeturi topite nu puteți scăpa de astfel de E-uri.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.



sursa: http://www.expres.ro/
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Alimentația și Spiritualitatea
   -> Alimentația și Spiritualitatea, Alimente, substante si actiuni nesanatoase si daunatoare in domeniul alimentar
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !