Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.4.2024, 13:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Medicamentele cu E-uri produc hiperactivitate la copii


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Medicamentele cu E-uri produc hiperactivitate la copii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.4.2008, 02:37 View PostDownload Post

Medicamentele cu E-uri produc hiperactivitate la copii


Siropurile de tuse, antibioticele și produsele pe bază de paracetamol care conțin coloranți artificiali îi fac pe micuți gălăgioși și impulsivi. Patru din zece medicamente destinate copiilor conțin aditivi responsabili cu declanșarea comportamentului hiperactiv, arată un studiu al cercetătorilor britanici de la Universitatea Southampton, citați de „Daily Mail". Potrivit specialiștilor, chiar și medicamentele indicate copiilor sub trei ani conțin un număr mare de aditivi periculoși pentru sănătate. Campania desfășurată de Comisia pentru Alimentație a analizat peste 70 de siropuri de tuse și antibiotice.

Raportul comisiei a arătat că 28 dintre produsele analizate conțineau peste șapte aditivi alimentari, considerați de specialiștii de la Universitatea Southampton responsabili de declanșarea comportamentului hiperactiv la copii. Chimicalele au fost descoperite în 17 dintre cele 37 de produse pe bază de paracetamol, analizate în două din 11 medicamente pe bază de ibuprofen și în patru din nouă siropuri de tuse studiate în timpul cercetării.

Dintre antibiotice, trei din cinci medicamente care conțineau amoxicilină sau eritromicină conțineau aditivi alimentari. În septembrie 2007, în urma mai multor studii de specialitate, s-a confirmat faptul că amestecul de coloranți artificiali și de conservanți alimentari poate duce la creșterea cazurilor de comportament hiperactiv în cazul copiilor, se arată pe site-ul actiononadditives.com. Cu toate acestea, aditivii nu au fost excluși din lista de ingrediente a produselor medicale sau din produsele alimentare destinate copiilor.

Coloranții duc la dificultăți de concentrare

Lista aditivilor care nu ar trebui să facă parte din lista de ingrediente a produselor farmaceutice pentru copii cuprinde: tartrazinul (E102), Quinoline Yellow (E104), Sunset Yellow (E110), Carmoisine (E122), onceau 4R (E124), Allura Red (E129) și benzoatul de sodiu (E211). Studiul specialiștilor de la Universitatea Southampton a arătat că felul în care copiii se comportă este afectat de combinarea acestor aditivi din compoziția medicamentelor.

Astfel, s-a observat că micuții cu vârste între trei și nouă ani întâmpinau, în urma adminis­trării unor medicamen­te care conți­neau un nu­măr mare de aditivi, difi­cultăți în a sta liniștiți și a se concentra, devenind gălăgioși și impulsivi. Cu toate acestea, repre­zentanții asociației produ­că­torilor de medicamente din Marea Britanie afirmă că nu s-au descoperit dovezi care să ateste faptul că aditivii din medicamente cauzează probleme comportamentale sau de sănătate.

Etichete de avertizare

„Tartrazinul – E102, un colorant artificial galben, în combinație cu conservanții, duce la apariția comportamentului hiperactiv la copii. De asemenea, potrivit Agenției pentru Standarde Alimentare, acest aditiv, în alimente, produce iritații, dermatite, astm și rinite alergice. De aceea, atât alimentele, cât și medicamentele care conțin aditivul ar trebui să aibă un semn de avertizare a consumatorului", a explicat Anna Glayzer, unul dintre membrii Comisiei pentru Alimentație.

Depistarea aditivilor nu este ușoară, aceștia sunt prezenți pe listele de ingrediente, însă, de cele mai multe ori, informațiile sunt scrise folosindu-se litere foarte mici sau denumirea științifică a aditivului, astfel încât cel care cumpără nu reușește să înțeleagă despre ce componente chimice este vorba, explică membrii Comisiei pentru Alimentație. De asemenea, unele alimente sunt vândute fără ambalaj și astfel nu se știe compoziția produsului achiziționat.

7 aditivi conținuți de medicamentele pentru copii sunt periculoși pentru sănătate

Pe site-ul Ministerului Sanatatii Publice, nu gasim nimic referitor la aceste lucruri, probabil sa nu creeze panica, sau probabil este neinteresant subiectul. Aceasi tacere si pe site-ul Colegiului Farmacistilor din Romania, pai de, cum sa fie diminuata vanzarea de medicamente. Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) si Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) nu par sa fie nici ele interesate de acest semnal.

sursa: (Adevarul, 26/02/2008)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Alimentația și Spiritualitatea
   -> Alimentația și Spiritualitatea, Alimente, substante si actiuni nesanatoase si daunatoare in domeniul alimentar
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !