Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.10.2009, 02:01    Post subject: Capitolul 9 - Avantajele dăruirii Reply with quote

Capitolul 9
Avantajele dăruirii


1. Eu am spus: “Dar asta nu arc nici o importanță. Eu nu oblig pe nimeni! Cine vrea să Mă urmeze, acela să Mă urmeze; cel care nu vrea însă sau nu poate, nu are decât să rămână acasă!

2. În zilele acestea împărăția lui Dumnezeu trebuie luată cu asalt; iar cei care nu o pot lua cu asalt, aceia nu o vor stăpâni niciodată.

3. Părerea Mea în legătură cu condițiile Mele, e drept cam grele, pe care vi le-am cerut, este însă următoarea: dacă tu ai o haină veche și atât de zdrențuită, încât este chiar rușinos să te mai arăți cu ea printre oameni, și vine la tine un om cu o haină nouă, bună, și îți spune: “Prietene, scoate-ți haina ta cea veche și arunc-o, pentru ca ea nu mai poate fi folosită de aici înainte, iar eu îți dau în schimb una nouă, care va dura în vecii vecilor, pentru că este făcută dintr-un material pe care nu-l pot distruge nici măcar furtunile tuturor timpurilor – oare la o asemenea ofertă vei fi atât de prost să păstrezi haina ta cea veche și putredă?

4. Ar mai trebui să știți, tu și tovarășii tăi, că viața aceasta pământeană, al cărei rost este de încercare și de probă, nu durează de fapt decât un timp foarte scurt, iar după ea începe imediat eternitatea cea fără de sfârșit. Știi tu oare cum și dacă după moartea trupească va mai exista pentru tine vreo continuare a vieții? Eu sunt singurul în stare ca, prin viața aceasta scurtă și amărâtă, să îți dăruiesc viața veșnică, plină de desăvârșire, a unui înger.

5. Mai șovăi încă să-Mi primești oferta, știind că sunt singurul care-ți pot pregăti și dărui viața veșnică? Trebuie sa recunoști, nu cer decât foarte puțin și ofer în schimb foarte mult!

6. Tu chiar crezi că pământul ar ajunge să fie gol și pustiu dacă, în timp, toți oamenii ar primi învățătura Mea? O, fariseule miop!

7. Privește-l numai pe îngerul acesta al Meu! El singur are atâta putere de la Mine încât, dacă aș vrea Eu, ar putea sfărâma într-o singura clipă întreg pământul acesta, soarele cel mare, luna și toate celelalte stele pe care le vezi și față de care întregul pământ nu este decât un grăunte de nisip, la fel cum a sfărâmat cu puțin înainte piatra aceea. Iar dacă tu crezi că a cultiva pământul este doar opera omului, atunci te înșeli amarnic!

8. Uite, am să-ți dau un ogor, pe care voi așterne însă mai întâi blestemul Meu, iar apoi n-ai decât să-l lucrezi cum vrei, că el nu va lăsa să crească pe el nici măcar spinii și mărăcinii pe care să-i mănânce viermii tăi! Semănătorul este cel care pune bobul în pământul arat; dar la tot ce urmează apoi trebuie să pună umărul și îngerii Mei și să binecuvânteze pământul, căci altminteri pământul nu va da în veci rod! Înțelegi ce-ți spun?

9. Și dacă lucrătorii cei mai de seamă ai pământului - pentru ca el să dea roade - sunt îngerii Mei, atunci, într-o situație foarte dificilă, ei ar putea lua asupra lor chiar și semănatul, așa cum o fac deja în multe locuri ale pământului unde n-a călcat încă picior de om.

10. Dar fiindcă oamenii rămân neclintiți încă în vechiul blestem și vor să muncească cu toale puterile pentru îndestularea trupului lor, ei bine, atunci îngerii Mei își pot lua zile întregi de sărbătoare!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !