Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 04:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 19.2.2010, 23:22    Post subject: Capitolul 4 Reply with quote

Capitolul 4
Supărarea episcopului Martin la templul luteran și întâmpinarea îngerului - Pregătirea lui Martin la slujba de cioban la oi

Ei merg acum mai departe, îndreptându-se mai mult spre amiază și ajung la o gospodărie țărănească obișnuită, în fața căreia se află un templu luteran de dimensiuni mici și ușor de recunoscut. Atunci când episcopul recunoaște acest templu, care este pentru el ca cel mai mare spin în ochii lui, se oprește, pentru a-și face cruce una după alta peste fruntea lui foarte cheală și să-și bată în piept cu pumnul, spunând încontinuu mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. (Vina mea, vina mea, vina mea cea mai mare).

Ingerul îl întrebă însă: „Frate, ce e cu tine? Te deranjează ceva aici? Dar de ce nu mergi mai departe?”

Episcopul spune: „Nu vezi tu oare templul luteran, care este a diavolului întrupat? Cum poate un creștin să se apropie de un loc așa de bles. . . - o, nu vreau sa pronunț acel cuvânt?

Sau ești tu însuși cumva diavolul deghizat? ! - - Oooooh - dacă tu ești - acela, atunci de - părtează-te de la mine, tu - diavol rău!”

Spune îngerul: „Ai dori tu să petreci încă o dată un răstimp de 5-10 milioane de ani într-un loc mai întunecat și mai sărăcăcios în împărăția spiritelor? Dacă aceasta preferi tu, atunci spune numai; uită-te, aici este deja pregătită pentru tine îmbrăcămintea ta veche de episcop! Dar de data aceasta vei aștepta chiar de zece ori mai mult, până va veni cineva să te ajute!

Încă nu vezi că sunt îmbrăcat în reverenda ta de episcop? Voi însă aveți o părere și spuneți: Diavolul se poate arăta chiar și ca înger de lumină, dar înfățișarea unui episcop pătrunsă de sfântul duh, i-ar fi imposibil de imitat! Nu vrei să blestemi chiar părerea ta, cum poți sa crezi că aș fi un diavol? (Episcopul aproape că se lăsă cu totul la pământ, face o cruce mare și spune:” Doamne ajută-ne!” )

Însă dacă osândești părerea ta dogmatică, care provine din imposibilitatea învingerii a stâncii lui Petru de către porțile iadului, atunci negi cu aceasta întreaga Roma. Și eu nu înțeleg, cum poți vedea această căsuță ca fiind un dușman evident a Romei, despre care tu crezi că este un templu luteran? ! Oare nu poți recunoaște, că în toată purtarea ta de până acum nu se găsește nici cea mai mică urmă a unei consecvente morale și mai puțin a uneia religioase?”

Spune episcopul: „Tu ai bineînțeles foarte tare dreptate, dacă lucrul este privit la lumină. Dar dacă ești într-adevăr un episcop, atunci îți este cunoscută porunca Romei, ca fiecare dreptcredincios trebuie să-și pună toată rațiunea sa în slujba ascultării credinței oarbe și necondiționate! Însă acolo unde rațiunea este pusă în cele mai grele lanțuri, de unde oare poate să se nască la unul ca noi o consecință în gândire și în fapte? !

La noi se zice așa:” Omul trebuie să se ferească mai ales de a pătrunde în sufletul religiei; el nu știe nimic, ci trebuie să creadă totul cu o credință oarbă și puternică! Este mai bine pentru om, să intre în cer ca dobitoc, decât sa ajungă în iad ca om învățat! Trebuie să ne fie frică de Dumnezeu din cauza iadului și să-l iubim din cauza cerului!” Dacă acesta este motivul pentru învățătura noastră, atunci cum vrei tu să obții de la mine o stăruință?”

Spune îngerul: „Din păcate îmi este foarte cunoscută învățătura Babilioneană și cum ea învață contrar evangheliei, în timp ce acolo stă scris în mod precis: “Nu osândiți, ca să nu fiți osândiți; și nu judecați, ca să nu fiți judecați!” Voi însă osândiți și judecați tot timpul pe fiecare, care nu se supune sceptrului vostru de Babel!

Spune: Sunteți voi oare creștini, fiindcă nu țineți nici cea mai mică din învățăturile Lui? Nu se găsește oare în învățătura lui Hristos cea mai mare, cea mai măreață ordine și consecință precum în întreaga creație? Nu sufla mulțimea duhului sfânt din fiecare cuvânt a evangheliei? N-ați fost voi în cuvânt și în fapta tot timpul împotriva duhului sfânt, fiindcă totdeauna ați fost cu faptele voastre intenționat împotriva celei mai curate învățături, care este în întregime a duhului sfânt, fiindcă acesta i-a învățat pentru veșnicie pe apostolii și ucenicii lui Iisus, chiar acea învățătură propovăduită mai înainte de Domnul? !

Tu poți recunoaște astfel, pe ce fel de pământ osândit de afli tu acum, foarte potrivit pentru iad! Dar Domnul vrea să-ți acorde milă în loc de judecată; de aceea El m-a trimis la tine, ca eu să te izbăvesc din vechiul prizonierat babilionean al tău!

Din această cauză vrea Domnul, ca tu să te împaci cu cel mai tare ghimpe din ochiul tău, dacă tu vrei vreodată să ai pretenție ca să intri în cer. Însă dacă tu vrei sa rămâi la învățătura ta Babiloneană, atunci tu te vei alunga singur în iad, din care cu greu te va putea scoate un prieten de-al Domnului Iisus!”

Spune episcopul Martin: „Da, da, dragă prieten, începe pentru prima oară să apară în mine ceva asemenea unei căințe! De aceea ai răbdare cu mine; eu doar voi face ceea ce vrei tu, pentru numele lui Dumnezeu! Dar numai despre iadul cel mai groaznic să nu-mi mai vorbești - ci du-mă numai mai departe!”

Spune îngerul; „Noi am ajuns deja la destinație. Uite, tocmai aici la țăranul acesta luteran, care este și episcop, care adică eu sunt acela, vei primi o slujbă ca cioban de oi; administrarea supusă a acestei slujbe îți va aduce pâine și o ridicare înceată spre slujbe mai înalte! Dacă însă te vei apuca de treabă supărat și morocănos și începi sa judeci, atunci îți vei face rău și îți vei împuțina și pâinea și promovarea! Dacă vrei sa fi un slujitor supus, atunci nu te mai gândi înapoi la viața ta pământească, ci mult mai mult, că tu trebuie aici să începi a sluji iarăși de jos, așa că tu să ajungi mai departe!

Dar reține foarte bine lucrul următor: A merge înainte înseamnă a păși înapoi și a dori să fi ultimul și cel mai neânsemnat. Fiindcă nimeni nu ajunge mai curând la Domnul, decât dacă s-a smerit și umilit întru toate până în cel mai mic deget de la picior. - Acum știi toate pentru situația ta; de aceea urmează-mi în această casă cu inima curată! Voința ta!”

Episcopul îl urmează atunci fără împotrivire, fiindcă el vede, că cel care îl conduce nu poate să-i vrea răul.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !