Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 22:51    Post subject: Capitolul 46 - Robert se interesează de trei dintre camarazii săi de arme. Reply with quote

Capitolul 46
Robert se interesează de trei dintre camarazii săi de arme.
Un portret al sufletului acestor prieteni «ai poporului».
Robert își sfătuiește tovarășii să învețe virtutea iertării.

1. Robert spune: „Știam că va fi ușor să vă conving. Rămâneți pe cât posibil așa cum sunteți acum. Păstrați-vă puritatea și flexibilitatea inimii, și în acest fel vă va fi ușor să vă atingeți menirea prestabilită de Dumnezeu!
2. Să vorbim acum despre o altă chestiune, prieteni: spuneți-mi, ce s-a întâmplat cu foștii noștri tovarăși de arme, Messenhauser, Jellinek și Dr. Becher? Am studiat cu atenție această adunare, dar nu i-am putut descoperi pe cei trei! Să înțeleg că au rămas în lumea exterioară? Spuneți-mi tot ce știți în legătură cu ei, după care vom intra în casă, însoțiți de acest Prieten foarte drag al meu”.

3. Câțiva din mulțime îi răspund: „O, prietene, cum poți să ne întrebi de acești trei ticăloși? Ei nu fac parte dintre noi și i-am sfătuit să nici nu se mai țină după noi! Chiar aveam de gând să le oferim o lecție remarcabilă în această lume a spiritelor!

4. Crezi cumva că acești trei «tovarăși» ai noștri s-au luptat pentru noi cu sinceritate, așa cum ai făcut tu? Ei bine, află că deși se comportau ca și cum întreaga lume s-ar afla la degetul lor mic, unicul lor interes era profitul lor lumesc. Dacă ar fi reușit să o șteargă în Elveția sau într-o altă țară din lume cu buzunarele pline, te asigurăm că nu le-ar mai fi păsat de soarta noastră! Puteau să ne mănânce câinii și șobolanii în Viena - pentru ei era același lucru! Dat fiind însă că planurile lor au eșuat, nu au avut de ales, așa că au rămas alături de noi, gata «să fure și să se lase spânzurați» alături de noi!

5. Nu suntem chiar siguri în ceea ce îi privește pe ceilalți doi, dar despre Messenhauser știm sigur că făcea foarte mult zgomot numai pentru a-și umple propriile buzunare! El a fost cel care ne-a furat muniția și le-a spus apărătorilor Vienei să se grupeze în acele avanposturi în care amenințarea era minimă, în schimb, a «uitat» ca din întâmplare poarta deschisă chiar în direcția din care au venit inamicii! O, ce perfid! Probabil că se gândea în sinea lui: «Acești vienezi stupizi cred că noi suntem eliberatorii lor, dar eu îi voi preda în mâinile lui Windischgrätz, încasând astfel răsplata binemeritată!» Ai dat însă greș, domnule Messenhauser! Nu te joci cu mareșalul! Acestuia nu i-a păsat nici o clipă de Messenhauser, trimițându-l fără nici o ezitare în această lume cu prima ocazie. Știm că a ajuns aici, dar habar nu avem unde se ascunde. Probabil că numai îngerii lui Dumnezeu știu acest lucru! Oricum, slavă cerului că nu se mai află printre noi...

6. La fel stau lucrurile și cu Jellinek și Dr. Becher, lucru care nu poate decât să ne facă fericiți! Nu știm nici despre ei mare lucru, decât că au șters-o englezește cu o rapiditate uimitoare atunci când a apărut mareșalul cu armatele lui și că erau mari artiști ai limbii, ceea ce nu i-a împiedicat să ajungă de urgență în această lume a spiritelor, la fel ca și noi. Există printre noi câțiva care au ajuns aici grație eforturilor lui Jellinek și Becher, dar nici aceștia nu mai știu nimic de cei doi.

7. Desigur, la ora actuală soarta lor nu ne preocupă prea tare, căci abia ne-am revenit după propria noastră moarte, dar dacă i-am mai reîntâlni pe cei trei ticăloși, nu am ezita nici o clipă să le dăm o lecție de box vienez! În clipa de față ne bucurăm că am scăpat de viața terestră atât de dureroasă, pe care nici un spirit onest nu și-ar putea-o dori, dar ori de câte ori ne amintim de cei trei trădători lipsiți de scrupule care ne-au înșelat încrederea fără nici o rușine, încă ne mai fierbe sângele în vine.

8. Oricum, nu ne mai pasă de ei. Cu siguranță, Dumnezeu le va da pedeapsa cuvenită. Dincolo de toate, tu trebuie să știi cel mai bine ce fel de oameni erau cei trei pe pământ, căci știm că te-ai întreținut frecvent cu Messenhauser. Cam asta este tot ce știm”.

9. Robert: „Dragii mei prieteni, regret sincer că cei trei nu se află printre voi, căci adevăr vă spun: în această împărăție a păcii și a iubirii eterne nu trebuie să judecăm pe nimeni, indiferent despre cine este vorba, căci noi nu putem dărui vreodată ceva dacă nu am primit la rândul nostru acel ceva de la altcineva. De aceea, nu-i putem condamna pe cei care au luat de la noi, ca și cum ne-ar fi furat proprietatea; tot ce putem face este să considerăm că ei au împrumutat de la noi ceea ce am împrumutat la rândul nostru de la Altcineva. Marele Proprietar este singurul în măsură să îi judece pe alții, căci toate îi aparțin Lui. De aceea, judecata Lui este singura în măsură să fie dreaptă.

10. De acum înainte vom urmări cu toții să acționăm așa cum ne-a învățat Domnul nostru Iisus Hristos! Respectiv, le vom răspunde dușmanilor care ne-au făcut rău și ne-au blestemat, cu fapte bune și cu binecuvântări, iar celor care ne urăsc le vom răspunde cu iubire. În acest fel, vom deveni copiii mult iubiți ai Domnului Dumnezeului nostru, iar grația Lui ne va însoți în permanență!

11. Oare nu ne rugăm noi tot timpul: «Iartă-ne nouă greșelile noastre, la fel cum le iertăm și noi celor care au greșit față de noi»? Atât timp cât vom face acest lucru, Domnul ne va ierta întotdeauna, indiferent cât de mari și de frecvente ar fi greșelile noastre. Ce spuneți de sugestia mea? Vă satisface ea?”

12. Toți strigă la unison: „Întru totul! Suntem perfect de acord cu tine!”

13. Robert spune: „În acest caz, haideți să intrăm în casă!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !