Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 23:02    Post subject: Capitolul 47 - Intrarea în casa lui Robert. Corespondența spirituala a etajelor. Mulțimea vieneză este avertizată. Reply with quote

Capitolul 47
Intrarea în casa lui Robert. Corespondența spirituala a etajelor.
Mulțimea vieneză este avertizată. O comunicare cu Domnul prin intermediul inimii.

1. În continuare, Robert intră în casă, însoțit de Mine. Casa are trei etaje imense, la care se adaugă minunata terasă cu flori, de o frumusețe maiestuoasă. Fiecare etaj este zugrăvit într-o altă culoare, după cum urmează: parterul este zugrăvit într-un verde deschis, de culoarea frunzelor, fiind ornamentat și cu nuanțe de alb și roșu; primul etaj este complet alb, dar prezintă câteva ornamente în culorile galben și albastru; etajul al doilea este zugrăvit în albastru deschis, cu nuanțe violet și trandafirii; în sfârșit, ultimul etaj este zugrăvit complet în roșu, neavând nici un fel de ornamente.

2. Robert se minunează de aceste culori, așa că Mă trage deoparte și Mă întreabă: „O, Doamne, este normal ca aceste culori și aceste structuri ornamentale să arate astfel, sau totul ține doar de gustul zugravilor locali? Deși în această lume stilul ornamental arată destul de bine, majoritatea europenilor l-ar considera mai degrabă exotic, chinezesc sau chiar absurd! De aceea, Te implor, oferă-mi o explicație, căci mi s-a făcut dor să îți aud gura sfântă vorbind!”

3. Eu: „Dragul Meu frate, mai întâi de toate, doresc să-ți atrag atenția să nu Mi te mai adresezi în fața acestei mulțimi decât în inima ta, astfel încât să nu îmi trădezi identitatea înainte de vreme! Dacă acești oameni M-ar recunoaște la fel ca și tine, aș fi nevoit să plec, căci credința lor este încă prea puțin fermă pentru a putea suporta prezența Mea în imediata lor apropiere. Dacă dorești să-Mi spui totuși ceva cu voce tare, numește-Mă exclusiv prieten și frate, nu și Domn! În acest fel, prietenii tăi vor putea progresa destul de rapid, ceea ce reprezintă la ora actuală dorința Mea cea mai arzătoare!

4. În ceea ce privește întrebarea pe care Mi-ai pus-o, știu că ești foarte versat în acest limbaj al culorilor și al florilor, așa că înțelegi exact care este semnificația nuanțelor și ornamentelor din această casă. Și din acest punct de vedere întrebarea ta se dovedește inutilă, cu atât mai mult cu cât Mi-ai pus-o în fața acestor oameni, care nu știu cine sunt Eu.

5. De aceea, te rog, pe viitor fii foarte atent cum Mi te adresezi, căci riști să faci mai mult rău decât bine, cu toate bunele tale intenții! Știu că te bazezi pe înțelegerea acestor prieteni ai tăi, fiind convins că ei se află foarte aproape de perfecțiune, cu condiția să le faci pe plac, dar Eu îți spun că te înșeli.

6. Ascultă, cunosc câțiva oameni din cei de față, precum și alții care se află încă pe pământ, și care Mă cunosc mult mai bine decât tine. Din păcate, pentru ei Eu nu însemn nimic mai mult decât o haină veche și uzată! Puterea iubirii lor față de Mine este atât de mică încât chiar și cea mai neatrăgătoare fată le-o poate consuma până la ultima picătură, așa că trebuie să Mă străduiesc foarte tare ca să nu fiu uitat de tot de acești «adepți» ai Mei.

7. Cam la fel stau lucrurile și cu acești prieteni ai tăi. Ei nu sunt altceva decât niște hedoniști și niște eroi de două parale, gata să se laude cu faptele lor de vitejie, comise mai mult din gură decât în realitate. Dacă nu am face altceva decât să producem miracole pentru ei, distrându-i în permanență și oferindu-le cât mai multe fetițe cu care să-și facă de cap, atunci ar rămâne cei mai buni prieteni ai noștri, ba chiar le-am deveni indispensabili. Dacă am încerca însă să le explicăm anumite lucruri mai serioase, ai rămâne uimit să constați cât de repede ne-ar întoarce spatele. Te asigur așadar că vom mai avea mult de lucru cu ei. Dacă vom proceda însă cu înțelepciune, îi vom putea câștiga totuși de partea noastră. Îți spun cu toată sinceritatea că o parte dintre ei vor trebui să guste din «deliciile» primului iad, pentru a renunța la dorințele lor carnale covârșitoare. Până una alta, noi vom încerca tot ce ne va sta în puteri, urmărind totuși să nu interferăm cu liberul lor arbitru. Dacă eforturile noastre nu vor da însă rezultate, vom fi nevoiți să trecem la măsuri ceva mai extreme! Am preferat să te avertizez în această direcție, astfel încât să nu Mă trădezi prin vreo expresie inconștientă. Mai presus de orice, încearcă să îi pui în gardă în ceea ce privește pericolul senzualității dezlănțuite și consecințele acesteia, după care ne va fi mult mai ușor să ne descurcăm cu ei. Voi discuta și Eu cu ei, dar așa cum îți spuneam, ei nu trebuie să afle multă vreme de acum înainte cine sunt Eu.

8. Ascultă însă care este - pe scurt - semnificația diferitelor culori în care sunt zugrăvite etajele casei tale: verdele în care este zugrăvit parterul simbolizează starea natural-spirituală, al cărei impuls vital se exprimă printr-o stare de speranță, manifestată prin iubire și credință. Primul etaj simbolizează credința pură și autentică manifestată printr-o constanță blândă. Etajul al doilea simbolizează activitatea iubirii care se naște din credința pură și căreia îi corespunde culoarea cerului terestru, ce permite recunoașterea activității pline de iubire a luminii de către toți cei care au inima trezită. Din acest motiv, etajul al doilea este decorat inclusiv în nuanța celei mai profunde înțelepciuni celeste (violet) și a celei mai pure iubiri față de aproape (trandafiriu). În sfârșit, prin roșul aprins de o mare inocență, care amintește de o fecioară și de iubirea cea mai sublimă, în care este zugrăvit, etajul al treilea simbolizează adevăratul rai, cel în care locuiesc Eu și toți cei care Mă iubesc pe Mine mai presus de orice altceva. Așa se explică de ce acest etaj nu conține decorațiuni suplimentare, căci natura acestei culori conține în sine perfecțiunea cea mai deplină, unica decorație de care are nevoie fiind Eu însumi.

9. Aceasta este, pe scurt, descrierea semnificației manierei în care este zugrăvită casa ta. De acum înainte nu mai pune întrebări pe această temă, căci pe măsură ce vei putea urca la etajele superioare, vei primi clarificări suplimentare referitoare la lucrurile pe care nu le poți înțelege încă.

10. Deocamdată ne vom instala la parter, unde ne vom pregăti pentru ascensiunea la primul etaj al casei. Haide așadar să intrăm, însoțiți și de ceilalți, dacă doresc acest lucru. Cei care nu doresc să ne însoțească pot face ce vor. M-ai înțeles?”

11. Robert îmi răspunde: „Da, Frate, și voi face exact așa cum m-ai învățat! Mi s-ar părea totuși ciudat să existe oameni atât de încăpățânați și de lipsiți de minte printre acești oameni altminteri destul de simpatici. Sincer să fiu, nimic nu m-ar uimi mai tare!”

12. Eu: „Da, dragul Meu frate, în această lume a spiritelor vei întâlni caractere dintre cele mai diverse, care nu vor înceta să te uimească! Vei constata de pildă că există mulți oameni frumoși, îmbrăcați în haine din lână de un alb strălucitor, care în interior se vor dovedi niște lupi, lei, hiene, urși și tigri de o rapacitate greu de imaginat!

13. Dar iată, am ajuns deja în interiorul casei tale, iar acestea sunt sălile de recepție de la parter. Cum ți se pare?”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !