Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 20:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 20:29    Post subject: Capitolul 362 Reply with quote

Capitolul 362
Coliba lui Noe. Instrucțiuni pentru cultivarea câmpurilor și a viilor. Beția lui Noe, datorată necunoașterii noii plante. Blestemarea lui Canaan și expulzarea lui Cham și a familiei sale.
(5 septembrie 1844)

1. După o vreme, Noe a început să caute lemn potrivit pentru a-și construi o colibă. Nu a găsit însă decât foarte puțin, căci potopul a acoperit cu nisip toate pădurile pe o înălțime de mai mulți stânjeni sau le-a dezrădăcinat copacii, pe care i-a târât în văi, unde i-a acoperit cu mâl și cu noroi.

2. De aceea, Noe L-a rugat pe Domnul să-i indice un lemn din care să își poată construi o colibă.

3. În acel moment a sosit un mesager din regiunea în care s-a stabilit Domnul. El l-a condus pe Noe într-un loc în care se găsea o pădure frumoasă și i-a spus: „Iată, Noe, Domnul a păstrat această pădure pentru tine, deși și ea s-a aflat sub ape! De aceea, cel mai bine ar fi să te instalezi lângă ea și să îți construiești aici sălașul. Va trebui de asemenea să pregătești câmpurile și să însămânțezi pe ele tot felul de cereale, pe care le-ai adus pe arca ta.

4. Privește acum această plantă care se târăște la sol la picioarele tale! Numele ei este vița de vie. Plantează lăstarii ei într-o manieră ordonată, fertilizează pământul cu îngrășăminte și vei recolta la final niște fructe numite struguri, care sunt foarte dulci și au un suc delicios!

5. Presează acești struguri și introdu sucul astfel recoltat într-un recipient care trebuie să poată fi închis ermetic. Lasă apoi să fermenteze acest suc. Când va fi pur, bea lichidul rezultat, dar cu moderație. În acest fel, te vei simți întărit, vesel și mulțumit! Aceasta este voința Domnului; acționează în consecință și îți vei păstra buna dispoziție de-a lungul întregii vieți care ți-a mai rămas!”

6. După aceste cuvinte, mesagerul l-a părăsit pe Noe, iar acesta a trecut la treabă, împreună cu fiii săi Sem, Cham și Iafet. La șapte ani după potop, Noe se afla deja în posesia unei locuințe solide, a numeroase câmpuri și preerii fertile, precum și a unei vii superbe, care nu a început să producă însă struguri decât după zece ani, potrivit voinței Domnului.

7. Când au dat primii struguri, Noe i-a cules, i-a presat și a introdus sucul rezultat într-un recipient solid din lemn de cedru, după care l-a lăsat la fermentat. Când vinul a devenit pur, el l-a gustat. Vinul i s-a părut atât de delicios încât a băut puțin cam mult din el.

8. Necunoscând efectele acestui suc, el s-a îmbătat complet, după care a căzut într-un somn profund. Dat fiind că vinul îl încălzise, el s-a dezvelit și s-a culcat complet gol pe iarba pământului, sub un smochin la umbra căruia era construită coliba sa lipsită de acoperiș.

9. Când Cham, tatăl lui Canaan, care s-a născut la doi ani după potop, a intrat în coliba deschisă, condus de fiul său, și a văzut nuditatea lui Noe, el s-a dus să își caute frații și le-a împărtășit ce a văzut.

10. Atunci, Sem și Iafet au luat o mantie, și-au pus-o pe umeri, după care au intrat cu spatele în coliba tatălui lor și au acoperit nuditatea acestuia fără să o privească. Altfel spus, ei și-au ferit privirile, astfel încât să nu privească direct nuditatea lui Noe.

11. Când Noe s-a trezit din beția lui și a aflat ce i-a făcut fiul său cel tânăr, Cham, el i-a spus: „Fie ca fiul tău Canaan să fie blestemat pentru asta! Fie ca el să rămână de-a pururi servitorul tuturor servitorilor și să fie ultimul dintre frații săi, căci el a fost primul care ți-a arătat nuditatea mea!”

12. După care s-a întors către ceilalți doi fii ai săi și le-a spus: „Fie ca Dumnezeu să fie slăvit și să înmulțească sămânța lui Sem (linia lui genealogică)! Dar Canaan să rămână servitorul lui! Fie ca Dumnezeu să înmulțească de asemenea linia genealogică a lui Iafet, lăsând-o să locuiască în colibele lui Sem! Dar Canaan să fie și servitorul acestuia!”

13. După care i-a binecuvântat pe Sem și pe Iafet. Cât despre Cham, pe acesta l-a alungat din coliba lui, împreună cu soția acestuia și cu copiii săi.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !