Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.4.2024, 14:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Dincolo de prag - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.6.2019, 00:09    Post subject: Scena 2 - Savantul Reply with quote

Scena 2
Savantul
(2 august 1847)

Să ne îndreptăm acum atenția asupra patului de boală al unui savant, a cărui viață atârna - după cum vă exprimați voi - de un fir de păr. Avem de-a face cu un alt om faimos. Vom vedea cum își petrece el ultimele ore de viață, cum se trezește în lumea de dincolo și în ce direcție îl orientează iubirea lui.

Cel pe care îl vom analiza de această dată a fost un mare filosof al acestei lumi și un astronom în optima forma, după cum vă exprimați voi. În marele său entuziasm de a studia stelele, acest om a atins vârsta de peste 70 de ani. Într-o noapte foarte geroasă de iarnă, pe când privea cerul nopții, el a răcit și a fost găsit aproape înghețat lângă telescopul său. Dus în casă de prieteni, i s-au asigurat cele mai bune îngrijiri medicale, astfel încât după câteva ore și-a revenit suficient pentru a fi în stare să-și comunice ultimele dorințe și testamentul, care sunau astfel:

"În numele Divinității insondabile! Neștiind cât îmi va mai permite necruțătoarea Soarta să mă agăț de această viață mizerabilă, și nici ce anume o va înlocui, iată care sunt ultimele mele dorințe. Mai întâi de toate, doresc că dacă mor, voi, dragii mei prieteni, să îmi prezervați corpul prin îmbălsămare și să mi-l puneți într-un sicriu din cupru, care să fie așezat în mausoleul în care mă așteaptă celebrii mei colegi, decedați și ei. Cât despre măruntaie, care sunt primele care putrezesc, doresc ca acestea să îmi fie păstrate în alcool, într-o urnă specială, care să fie plasată într-un muzeu corespunzător, în acest fel, voi continua să trăiesc cel puțin în memoria oamenilor, căci nu există nici o altă șansă de a supraviețui după moarte.

În ceea ce privește proprietățile mele, voi, dragii mei prieteni, știți foarte bine că în această lume un savant nu adună decât rareori mai mult decât cele necesare traiului de zi cu zi. Exact așa stau lucrurile și cu mine. Nu am avut niciodată bani, așa că nu voi lăsa nimănui avere. Imediat după deces, vindeți tot ce poate fi vândut și faceți ceea ce v-am rugat la început.

După ce voi fi murit, informați-i pe cei trei copii ai mei, în primul rând pe fiul meu cel mare, pe care l-am preferat întotdeauna, căci îmi calcă pe urme. Aș dori ca el să moștenească toate cărțile mele și să aranjeze cât de curând posibil apariția scrierilor încă nepublicate.

Acestea au fost ultimele mele dorințe referitoare la această lume stelară, pe care de acum înainte nu o voi mai putea vedea și studia.

O, cât de nefericit este omul! Plin de idei nobile, el speră într-o lume de apoi atâta vreme cât își păstrează sănătatea, dar în fața mormântului gol această credință îi dispare la fel ca visele unui copil, locul ei fiind luat de realitatea tristă, care arată că moartea este punctul final al existenței noastre, iar după ea nu mai urmează decât anihilarea fără limite!

O, dragii mei prieteni, ce gând teribil: să treci de la "existență" la "non-existență", când știi că te afli în fața mormântului deschis! întreaga mea ființa strigă înspăimântată:

"Mori! Totul durează doar câteva minute, după care dispari în noaptea neagră, în abisul fără fund al anihilării!" O, prieteni, acest strigăt de durere este îngrozitor pentru cel aflat pe marginea mormântului, care privește cu un ochi la stelele strălucitoare pe care le-a îndrăgit atât de mult, și cu celălalt la noaptea hâdă, eternă, a conștiinței, în care nici o idee nu mai animă rămășițele în putrefacție, nici o amintire, nici o lumină!

După noi nu mai rămâne decât cenușă, care este spulberată de vânturi în toate direcțiile. O, prieteni, dați-mi ceva de băut, căci sunt teribil de însetat. Dați-mi o consolare, pentru a-mi alina teama ce mă înfioară! Dați-mi să beau din cel mai bun vin, ca să mă desfăt pentru ultima oară, și beat fiind, să trec mai ușor teribilul prag al morții!

O, tu, moarte oribilă, cea mai mare dintre nenorocirile cu care se confruntă mărețul spirit al omului, care a creat atâtea lucruri sublime și care a făcut atâtea descoperiri, spre marea lui onoare! Acum, acest spirit trebuie să moară, iar răsplata sa este cea mai cumplită nefericire între toate: moartea, anihilarea eternă!

O, Soartă. O, Divinitate care ai creat stelele eterne, de ce nu ai putut crea și o ființă umană nemuritoare? O, cât de mare trebuie să fie nebunia ta, dacă îți face plăcere să creezi cea mai nobilă dintre ființe numai pentru a o distruge din nou, pentru totdeauna, lăsând diformele creaturi, precum viermii și infuzoarele, să se hrănească din trupul ei!

Trebuie să mor. De ce trebuie să mor? Ce am făcut eu, ce au făcut milioanele de oameni ca să merite moartea? Sunt convins că până și într-un spital de nebuni s-ar putea realiza o creație mai bună decât ceea ce a reușit în lumea muritoare aceasta Divinitate chipurile înțeleaptă!"

Prietenii și medicii din jurul savantului nostru au încercat să-l calmeze, spunându-i că trebuie să se liniștească, dacă dorește să se însănătoșească, căci nu scrie nicăieri că trebuie să moară din cauza unei răceli, oricât de severe; în schimb, o tulburare emoțională atât de profundă l-ar putea costa într-adevăr viața.

Avertismentele nu au avut efecte prea mari asupra astronomului nostru, care s-a ambalat și mai tare: "Gata, lăsați-mă în pace cu ajutorul vostru! Să se termine odată cu această viață mizerabilă și blestemată! Dacă omul nu poate trăi de-a pururi, viața nu este altceva decât o decepție rușinoasă, și singurul adevăr nu poate fi decât moartea și inexistentă.

Un om înțelept nu se poate împăca cu o asemenea viață, care nu durează decât de pe azi pe mâine. De aceea, nu doresc să mai trăiesc! Această viață rușinoasă mă dezgustă de o mie de ori mai mult chiar și decât cea mai cumplită moarte. De aceea, dați-mi otrava, dați-mi cea mai puternică otrava care există, ca să scap cât mai repede de această viață îngrozitoare. Blestem această viață nedemnă și arunc anatema asupra forței primordiale, sau Divinității, oricare ar fi ea, care nu a putut sau nu a știut să dea o viață eternă omului nobil, care să se compare cel puțin cu durata de viață a stelelor.

Așadar, gata cu viața, gata cu această decepție divină! Dacă Divinitatea nu îi poate oferi o viață mai bună omului, de ce ar trebui să-i pese acestuia de ea, ca să nu mai vorbim de viața mizerabilă pe care i-a acordat-o!? Adio, dragi prieteni. Mor. Doresc să mor, da, trebuie să mor, căci în calitatea mea de spirit uman plin de noblețe nu mai pot să suport această rușine!"

Medicii l-au avertizat din nou pe om, spunându-i că trebuie să se calmeze, dar acesta nu a mai scos nici un cuvânt. Medicii au încercat să-i dea medicamente, dar savantul le-a respins. Respirația i-a devenit din ce în ce mai grea. Au încercat să-i facă un masaj, ca să-l scoată din această letargie, dar în zadar. Paloarea morții i-a apărut pe față, fiind înlocuită însă rapid cu o ultimă formă de delir (așa cum vă apare acesta vouă, celor din lumea exterioară), în care a rostit următoarele cuvinte, cu o voce cavernoasă:

"Unde sunteți voi, stele frumoase, pe care vă iubesc atât de mult? De ce vă ascundeți fața minunată de mine? Vă este rușine de mine? O, nu vă rușinați de mine, căci aceeași soartă nemiloasă, care mă răpește acum, vă așteaptă și pe voi. Va veni timpul când veți muri și voi, așa cum mor eu acum. Nu trebuie să vă înfuriați însă pe sărmanul Creator, așa cum am făcut eu. Sunt convins că El a avut cele mai bune intenții, dar i-au lipsit înțelepciunea și puterea, căci numai astfel se poate explică slăbiciunea creației Sale. Ar fi făcut mai bine să nu creeze nimic, căci nu a reușit altceva decât să se facă de râs în fața noastră, creaturile Sale. O operă imperfectă nu poate fi realizată de un Maestru perfect! De aceea, nu merită să îi reproșați nimic bietului Creator, care va avea probleme cu propria Sa existență, după ce întreaga Sa opera se va prăbuși.

O, sărmane Creator! Abia acum îmi dau seama că - în esență - ești o ființă bună și că te-ai fi bucurat sincer dacă opera Ta ar fi fost un succes, dar altra posse nemo tenetu (nimeni nu își poate depăși propriile capacități). Un ticălos încearcă întotdeauna să facă mai mult decât este în stare. Tu nu ai făcut însă decât ceea ce ai putut, așa că nu ești un ticălos!

O, sărmane om Iisus, care ai dat lumii cea mai înțeleaptă învățătura morală, făcând atâtea pseudo-miracole! Te-ai bizuit prea mult pe așa-zisul tău Dumnezeu-Tată, care te-a părăsit, din cauza evidentei Sale slăbiciuni, chiar în momentul în care ar fi trebuit să te sprijine, distrugându-i prin omnipotența Sa pe dușmanii tăi! A fost prea târziu când ai exclamat, atârnând pe crucea infamă: "Tată, Tată, de ce m-ai părăsit!" Vezi tu, Dumnezeu a fost nevoit să te părăsească, întrucât și-a pierdut de multă vreme puterea, fiindu-i imposibil să te sprijine, la fel cum nu mă sprijină acum pe mine. A făcut și El ce a putut, și sunt convins că i-ar fi plăcut să facă mai mult, dar, așa cum spuneam: altra posse nemo tenetur...

O, dar toate acestea sunt ridicole! Am murit, și totuși sunt viu. Cel mai amuzant mi se pare faptul că trăiesc sentimentul că nici nu pot muri! Dar unde a dispărut pământul, și bunii mei prieteni? Nu mai văd nimic, decât pe mine însumi. Și totuși, sunt perfect conștient, iar amintirile mele se întind dincolo chiar de perioada în care mă aflam în pântecul matern. Ce ciudat! Oare încearcă Divinitatea să-mi demonstreze că poate face mai mult decât am suspectat-o eu? Sau poate că trupul meu este încă viu, cu o clipă înainte de anihilare, iar viața mea seamănă în această clipă cu acea strălucire post-mortem finală a sorilor care au dispărut cu miliarde de ani în urmă și care nu mai trăiesc decât prin lumina pe care au emanat-o și care continuă să colinde prin spațiu ...

Dacă privim lucrurile dintr-o perspectivă matematică, o asemenea viață trebuie să dureze de-a pururi, căci razele emanate de aștri nu întâlnesc niciodată o frontieră finită, și deci nu au cum să dispară complet. Cert este că sunt perfect conștient, de o mie de ori mai conștient de această viață rușinoasă a mea decât am fost vreodată pe pământ. Singura diferență este că nu mai văd și nu mai aud nimic altceva decât pe mine însumi. O, dar mai bine să tac! Mi s-a părut că am auzit un murmur ușor, un fel de șoaptă! Mi se pare de asemenea că m-a luat somnul, un somn lin și dulce. Și totuși, parcă nu este somn, ci dimpotrivă, trezirea dintr-o stare de somn!? Dar mai bine să tac; aud voci îndepărtate, voci pe care le cunosc, și încă foarte bine! Iată, vin, se apropie" ...

După care astronomul nostru a rămas tăcut, fără să-și mai miște deloc buzele. Prietenii săi și medicii de la capul bolnavului au conchis că sfârșitul îi este foarte aproape. De altfel, cel puțin jumătate din discursul de mai sus nu a putut fi auzit de ei decât sub forma unui horcăit și a unor vorbe incoerente, ca și cum ar fi halucinat.

Medicii au făcut toate eforturile ca să-l resusciteze, dar în zadar. De aceea, l-au lăsat să zacă în ceea ce credeau ei că este letargia de dinainte de moarte, lăsând natura să-și urmeze cursul. Într-adevăr, natura și-a urmat cursul, iar omul a murit cu adevărat.

Atunci când medicii consideră că s-a atins ultima linea rerum (scopul suprem al lucrurilor), ei pleacă. Vom părăsi și noi planul respectiv, dar nu așa cum au făcut-o medicii, ci în calitate de spirite, urmând sufletul celui decedat în lumea de dincolo și observând ce face acesta aici și încotro se îndreaptă.

Iată-l, este încă tăcut, așa cum a murit, și în afara celor trei îngeri nu mai este nimeni prezent. Dar mai presus de cei trei mesageri se mai află Cineva!

Omul nostru începe din nou să vorbească: "Hm, nu mai aud nimic. Cred că am trăit un fel de iluzie acustică. Acum constat că este o liniște deplină. Oare mai exist încă, sau am murit? Nu, este imposibil să fi murit, căci mai am încă senzații, conștiința îmi este perfect lucidă, gândesc, îmi amintesc de tot ce am făcut, până la cele mai mici detalii, dar nu înțeleg ce este cu această noapte blestemată, cu această beznă în care nu pot să văd nimic! Cel mai bine ar fi să mă apuc să strig, poate mă aude cineva ... Alo! E cineva aici, care să mă ajute să ies din acest întuneric? Dacă e cineva pe aproape, vă rog, ajutați-mă!"

Mesagerul A. i se adresează lui B.: "Frate, scoate-l din mormânt!" Mesagerul B. se apleacă și îi spune astronomului: "Facă-se voia Domnului întregii vieți și al întregii existențe, acum și de-a pururi: ridică-te din mormântul tău pământesc, frate!"

În acea clipă, astronomul s-a ridicat, dar corpul său a rămas pe loc, ca un praf care se destramă! Savantul a început să se roage: "Frate, dacă tot m-ai scos din mormânt, alungă și acest întuneric care mă înconjoară!" La care îngerul C. i-a răspuns: "Încă de la începutul eternității, voia Domnului a fost ca toate creaturile Sale, dar mai ales copiii Săi, să aibă lumină și să pășească pe drumul drept al luminii. De aceea, deschide-ți ochii tăi nemuritori și privește ceea ce dorești să vezi. Așa să fie!"

Pentru prima oară de când a ajuns în lumea spirituală, astronomul deschide ochii și vede mediul în care se află. Este fericit să vadă din nou oameni (așa îi considera el pe îngeri) și să simtă solul ferm sub picioare. El întreabă: "Dragi prieteni, unde mă aflu? Căci locul acesta mi se pare cât se poate de familiar, și totuși străin. Pe de altă parte, mă simt extrem de ușor și incredibil de sănătos. Nu prea înțeleg cum am ajuns aici și cum a fost posibil ca prin puterea cuvintelor voastre să mă faceți din nou să văd. Căci numai cu câteva clipe în urma eram complet orb".

Îngerul A. îi răspunde: "Ai murit față de lumea trupului fizic și te afli acum - de-a pururi viu, în conformitate cu legile sufletului și spiritului - în lumea reală, cea în care își duc viața spiritele. Noi trei suntem îngeri ai Domnului, care ne-a trimis la tine ca să te trezim și ca să te ghidăm pe calea cea dreaptă către Domnul, Dumnezeul tău și Dumnezeul nostru, Tatăl tău preaplin de iubire, de răbdare și de compasiune, care este deopotrivă și Tatăl nostru, sfințit fie de-a pururi Numele Său, adică cel pe care în ultimele clipe pe care le-ai trăit pe pământ L-ai numit o "Divinitate slabă", căci erai orb, dar care te-a iertat, tocmai pentru că erai orb și slab. Acum că ai aflat adevărul, acționează în consecință și vei cunoaște fericirea eternă, așa cum o trăim și noi!"

Astronomul: "Fraților, prieteni ai lui Dumnezeu, conduceți-mă oriunde doriți, și eu vă voi urma! Dar dacă credeți că voi avea șansa incredibilă de a-L vedea pe Dumnezeu, întăriți-mă, căci nu mă simt în stare să suport această grație preasfântă. Dar mai văd acolo pe cineva care ne privește cu multă prietenie. Cine este această Ființă Glorioasă? Cu siguranță, un alt mesager al cerurilor?"

Îngerul A. îi răspunde: "Da, probabil un mesager al tuturor cerurilor. Du-te la El, căci calea e scurtă, iar El îți va dezvălui singur cine este".

Astronomul se îndreaptă către Străin, care îi iese în întâmpinare și îi spune: "Frate, știi cine sunt Eu?" Astronomul îi răspunde: "De unde aș putea să te cunosc, de vreme ce te văd pentru prima oară? Cine ești tu, dragul și gloriosul meu frate?"

Cel Prietenos îi spune: "Privește stigmatele mele. Vezi tu, Eu sunt sărmanul Domn Iisus, așa cum Mă descriai mai devreme, și îți ies acum în întâmpinare ca să te ajut în slăbiciunea ta cu slăbiciunea Mea, căci dacă te-aș întâmpina cu puterea Mea, ți-ai pierde viața pe loc. Vezi tu, orice viață aflată la începutul ei este precum o plantă firavă, care nu poate trăi fără aer; dar un vânt prea puternic ar ucide-o pe loc. De aceea, am devenit și Eu un vânticel slab, care îți iese în întâmpinare pentru a-ți da viață, nu un vânt puternic care te-ar putea distruge. Iubește-Mă precum și Eu te-am iubit din eternitate, și vei primi astfel viața eternă și adevărată".

Astronomul: "O, mult iubitul meu Iisus! Deci Tu ești, Cel care le-a dăruit locuitorilor de pe pământ cea mai glorioasă învățătură și care a fost crucificat pentru acest lucru!? O, învață-mă și pe mine calea cea dreaptă care duce către Dumnezeu, căci eu nu Te voi crucifica! Pe de altă parte, dacă este posibil, îngăduie-mi să contemplu cu toată claritatea marea Ta creație, lucru pe care mi l-am dorit toată viața".

Iisus: "Calea către Dumnezeu nu va fi lungă dacă accepți să pășești pe ea chiar acum. Dacă dorești totuși să călătorești printre stelele tale, calea va deveni foarte lungă. Alege așadar, ce preferi?"

Astronomul: "Mult iubitul meu Iisus, vezi Tu, eu nu mă simt pregătit pentru Dumnezeu. De aceea, dacă este posibil, îngăduie-mi să mă maturizez printre stele".

Domnul: "Așa să fie, în funcție de iubirea ta! Alege-l pe unul din acești trei îngeri, care te va conduce, iar la sfârșitul călătoriei printre stele îți va arăta cine este cu adevărat mult iubitul tău Iisus, pe care L-ai cunoscut doar ca pe un om crucificat".

După cum vedeți, și acest astronom își caută "apa" sa, singura în care poate înota către Mine, deși Eu am fost alături de el și el alături de Mine! De aceea, feriți-vă de apa prea științifică a astronomilor și a geologilor, căci ea nu conduce către Mine, ci către iubirea de știință!

Am dat acest exemplu numai pentru a vă demonstra acest lucru! Amin!
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !