Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.4.2024, 12:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Dincolo de prag - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.6.2019, 01:04    Post subject: Scena 6 - Un general Reply with quote

Scena 6
Un general
(10 aprilie 1847)

Ne aflam acum într-o cameră foarte luxoasă, de-a dreptul princiară. Totul strălucește în aur și argint, pietrele prețioase îți iau ochii, iar pe pereți sunt atârnate tablouri dintre cele mai valoroase (pe pământ). Podeaua este acoperită cu covoare foarte rafinate, iar ferestrele mari, din sticlă mată, sunt acoperite cu draperii din mătăsuri scumpe, al căror cost ar fi putut hrăni o mie de săraci timp de o lună întreagă. Mese, scaune, noptiere, sofale și tot felul de alte piese de mobilier de mare valoare împodobesc camera, a cărei atmosferă este încărcată cu parfumuri grele. Cei mai renumiți medici din oraș se află la patul (bogat împodobit și el) în care zace pacientul, un om foarte renumit al zilelor sale care își așteaptă în zadar însănătoșirea.

Medicii țin consfătuire după consfătuire, iar medicația pacientului este schimbată la fiecare oră. În camera alăturată, doi călugări se roagă încontinuu, inspirându-se din când în când din cărțile latinești în ediții de lux, cu tiparul în negru și roșu. Oriunde există în oraș o casă de rugăciune sau o capelă se ține o misă solemnă pentru vindecarea marelui general.

Nimic nu mai poate fi însă făcut. Remediul necesar nu mai poate fi găsit nici în farmacii, nici în biserici, el fiind unul singur: "Vino și lasă-ne să vedem ce fapte ai făcut în cealaltă lume!" Să-l privim puțin pe bolnav: cât de curajos pare! Dar curajul lui nu este decât o mască, întrucât în interior eroul nostru este cuprins de teamă și de disperare, blestemându-și boală atât de dureroasă la fel cum un husar își înjură calul care refuză să-l asculte. Situația nu este lipsită de o notă de umor: în cealaltă cameră călugării se roagă, evident, cu un zel care cu greu poate fi egalat, având o motivație specială, propter certum quoniam (dintr-un anumit motiv). Oricum, este întotdeauna ciudat atunci când cineva se roagă pentru altcineva care blestemă îngrozitor.

Durerile bolnavului se intensifică, devenind aproape insuportabile. Spre uluirea celor din jur, pacientul se ridică în capul oaselor și începe să urle, plin de mânie: "O, viață blestemată! O, Creatorule, dacă exiști cu adevărat, nu mi-ai fi putut-o lua într-o manieră mai puțin dureroasă? Așa mizerabilă cum este, orice diavol poate face ceva pe ea, și chiar eu - dacă aș putea - aș face! Ha, doctori nebuni, tagmă de șarlatani, dați-mi mai bine un pistol încărcat și îmi voi scrie singur rețeta pentru această viață de câine, îmi voi administra remediul direct în creier și voi scăpa instantaneu de toate durerile și de toate chinurile actuale!"

Un asistent se apropie de patul bolnavului, căruia încearcă să-i ia pulsul și să-l calmeze. Dar nobilul pacient se ridică din nou în capul oaselor și strigă: "Îndrăznește numai să vii lângă mine, tâlharule, ca să am în sfârșit asupra cui să-mi vărs furia îndreptățită! Du-te naibii, cretinule! Ce, vrei să mă chinuiești iarăși cu opiul tău? Nu am în jur decât dobitoci: cum nu mai știu ce să facă, cum îmi administrează opiu! După care omul adoarme, așa că cei de față nu mai au a se teme de plângerile lui, care au durat - pe bună dreptate - ore în șir. Așa că tâlharii își râd în barbă și își fac calcule cu cât să încarce nota de plată după moartea mea! Ha, ha, ha, dar eu v-am dejucat planurile murdare! Gata, plecați din ochii mei, șacalilor, sau vă voi alunga singur, cu ultimele puteri care mi-au mai rămas din această viață mizerabilă! Dar cine sunt cei doi ticăloși din camera alăturată, cei îmbrăcați în negru? Ce fac acolo?

Aproape că îmi vine să cred că se roagă pentru sufletul meu! Cine le-a ordonat să facă așa ceva? Afară cu ei, sau mă voi ridica singur din pat și îi voi împușca la fel ca pe niște câini turbați!"

În fața acestei explozii de mânie a comandantului suprem, călugării dispar instantaneu. Medicii dau din umeri, în cameră se lăsă în sfârșit tăcerea, iar pe fața distorsionată a bolnavului se instalează rigiditatea specifică morții. Nemaiavând ce să facem în lumea fizică, ne vom muta din nou în cea spirituală, pentru a vedea felul în care eroul nostru suportă tranziția către ea.

La fel ca în cazurile precedente, sufletul se regăsește în lumea spirituală zăcând în patul său de boală, într-o cameră absolut identică, încă mai suferă, trăgând în mod dureros aer în piept și mușcându-și limba de furie.

Acolo se află îngerul morții, gata să elibereze sufletul plin de mânie al eroului nostru de trupul său aristocrat, excesiv de mândru și de arogant. Îngerul este înarmat cu o sabie de foc, semn al marii puteri cu care l-am înzestrat Eu, dar și al curajului și lipsei sale de teama în fața unor asemenea eroi pământești, și chiar a întregului iad. Ultimul fir de nisip în clepsidra eroului nostru s-a scurs, așa că îngerul îl atinge cu sabia sa de foc și îi spune: "Ridică-te, suflet nedemn, iar tu, praf al orgoliului, scufundă-te în oceanul nimicniciei tale nesfârșite!"

Și iată, corpul dispare, iar camera luxoasă nu mai este vizibilă acum. Tot ce a rămas este un suflet decrepit, de culoare cenușie, stând direct pe nisip, care amenință să-l înghită, încă mânios, dar și speriat, el privește în jur. Nu se vede încă așa cum îl vedem noi, ci continuă să creadă că este generalul decorat, plin de medalii și înarmat cu o sabie. "Unde mă aflu, întreabă el. Ce diavol m-a adus aici? Ori încotro mi-aș îndrepta privirea, nu văd nimic. Uite, nici acolo, nici chiar sub mine nu se află nimic!

Oare visez, am ajuns somnambul, sau am murit cu adevărat? O, ce stare blestemată, aberantă! Cert este că nu mai simt nici o durere, și în plus îmi amintesc de fiecare detaliu din viața mea. Am fost foarte bolnav. I-am înjurat pe ticăloșii de doctori, i-am trimis la naiba pe cei doi ipocriți, și cred că am spus și câteva lucruri neplăcute despre Creator, evident, numai din cauza durerilor insuportabile, îmi amintesc foarte bine de toate aceste lucruri! Știu că am fost foarte mânios și că eram gata să distrug totul în calea mea. Dar acum, toate acestea au trecut. M-aș simți chiar bine, dacă aș ști unde mă aflu și ce s-a petrecut cu mine?!

Iată, parcă văd o luminiță în jurul meu, dar cu cât privesc mai departe, cu atât mai mare devine beznă, și nu văd nimic, dar absolut nimic! Ce situație nefericită! Sper să nu mă confrunt cu ea o întreaga eternitate!

Ce ciudat, simt că devin din ce în ce mai lucid, din ce în ce mai viu, dar simultan totul devine din ce în e mai gol în jurul meu. Probabil că mă aflu într-un fel de letargie ... Se spune că cei care se află în această stare pot auzi și vedea tot ce se petrece în jurul lor, dar eu nu aud și nu văd nimic altceva decât pe mine, așa că nu poate fi vorba de o stare de letargie. Nu este nici cald nici frig, nici absolut întuneric, dar nici lumina nu te orbește! Ce mi se pare cel mai greu de înțeles este faptul că mă simt foarte bine dispus, deși sunt singur; parcă aș fi un clovn. Cu siguranță, nu aș fi fost mai singur în mormânt decât sunt aici. Nu-mi lipsește decât un singur lucru, unul mititel, da, să-i spunem pe nume, o femeie, și aș uita complet de mine, de generalul care am fost, cu toți strămoșii și cu tot arborele lui genealogic! Mda, aș da orice pentru o femeie!

Of, dacă aș putea să-mi dau seama unde mă aflu! Dacă starea asta mai durează mult, situația va deveni le-a dreptul plictisitoare! Parcă am auzit vorbindu-se odată de un fel de Dumnezeu! Dacă există, m-aș întoarce sincer către El. Ce-i drept, m-am comportat cam dur cu El mai devreme, dar sunt convins că dacă există, nu mi-o va lua în nume de rău. Hei, Doamne, Dumnezeule! Dacă exiști, ajută-mă să ies din această situație nefericită!"

Pe loc, un înger i-a apărut în față și i-a spus: "Prietene, vei rămâne în această stare până când ultima picătură de orgoliu va seca în ființa ta, până când vei plăti până la ultima picătură sângele miilor de frați ai tăi pe care l-ai vărsat. Aruncă-ți însemnele de general, iar solul va deveni mai ferm sub picioarele tale, lumina va deveni mai puternică, și îți vei putea găsi inclusiv tovarăși. Ferește-te însă de cei de seama ta, căci altfel vei fi pierdut! Dar mai presus de toate, întoarce-te către Domnul, iar calea ta va fi scurtă și ușoară. Amin!"

În etapa sa actuală, eroul nostru nu este însă deloc pregătit să urmeze sfatul îngerului. De aceea, acesta îl părăsește, iar el va mai rămâne în această stare de suspensie timp de câteva sute de ani.

Puteți trage singuri concluziile despre "apa" în care se scaldă, așa că nu vom mai discuta despre el.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !