Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 05:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Jai-krishna Dasa Baba Ji din Kamya-van


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Radha
Novice
Novice

Radha is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #18
Posts: 35
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Jai-krishna Dasa Baba Ji din Kamya-van
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.10.2007, 05:04 View PostDownload Post

Jai-krishna Dasa Baba Ji din Kamya-van


Versiunea Biblică este:

1. Nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu ca să știe cum arată.
2. Porunca este să nu iți faci idoli și să te inchini la ei


A-l vede pe Dumnezeu nu este apanajul unor sfinți din trecut,
iar venerarea Zeitatii Domnului, nu a avut loc, candva în trecut, iar acum nu mai are loc.
Trebuie facută o diferență intre venerarea semizeilor, a politicienilor, muzicienilor și a altor persoane celebre din lumea aceasta, materială și venerarea Zeității Domnului.

Iată un exemplu contemporan:

Sri Jai-krishna Dasa Baba Ji

Bhakti este o forță gravitatională care actioneză la ambele capete.
Pe de o parte il atrage pe bhakta (devot) către Bhagavan (Personalitatea Supremă ) iar de cealaltî parte Il atrage pe Bhagavan către bhakta (devot), pentru că Bhagavan degustă extazul iubirii care curge din inima devotului, chiar mai mult decat extazul care curge din natura Propriului Sine.

De indata ce floarea iubirii divine inflorește in inima devotului, Bhagavan (Personalitatea Suprema ), asemenea unei albine, e atras de acea mireasmă.
Florea lui bhakti (a iubirii divine) a inflorit și in inima lui Jaikṛṣṇa Dasa Baba Ji din Kamya-vana din Vridavana, iar kṛṣṇa (Cel Atoate Atragator) nu s-a putut reține in a se grăbi spre el.

Jaikṛṣṇa Dasa Baba Ji a fost un sfânt din linia Gaudiya Vaisnava (Cei ce aparțin cultului vaișnavit, din Bengal – Gaudiya , al venerarii Personalitatii Supreme – Sri Vișnu), din succesiunea disciplică a sfintei Sri Gangamata Gosvamini.
Jai kṛṣṇa Dasa Baba Ji a practicat sadhana bhakti - procesul spiritual al iubirii devotionale (care are ca scop realizarea Personalității Supreme) sub un copac pe malurile sfințite de pașii Personalității Supreme, ale lacului Vimala-kunda in padurea Kamya-vana.
Deși era respectat ca un sfânt de inaltă clasă, copiii care veneau în padurea Kamya-vana, ca să pască vacile, obijnuiau să-l necajească. De aceea el s-a gândit să se mute într-un loc mai liniștit, unde să poată practica sadhana bhakti fără a fi deranjat.
Acest lucru a fost privit ca un semn rău de catre sătenii, ce locuiau in apropierea pădurii, și de aceea au construit pentru Jai-kṛṣṇa Dasa Baba Ji o colibă, pentru a nu mai fi deranjat.

Jai-kṛṣṇa Dasa Baba Ji practica meditația pe japa (repetarea meditativă a unor mantre, și continuarea repetiției pe un șirag de mărgele de lemn sfânt de tulasi) zi si noapte. Aproape că nici nu exista somn pentru acesta, căci una dintre caracteristicile sfinților este aceea că ei se ridică deasupra platformei corporale, prin realizarea naturii lor spirituale, trăind astfel într-o dimensiune mai inaltă a conștiinței.

In acel timp Kamya-vana se afla sub juristicția regelui din Bharata-pura.
Regele auzise despre realizările spirituale ale lui Jai-kṛṣṇa Dasa Baba Ji și era dornic să îl vadă, dar acesta, conform comportamentului sfinților (cei care au realizat natura lor spirituală ), nu dorea sa aibă contact cu o persoană care era deplin cufundată in problemele lumii acesteia.
Baba Ji obișnuia să se ducă in fiecare seară in sat pentru madhu-kari (cerșit mâncare).
Intr-una din seri, pe când se intorcea de la madhu-kari, s-a oprit din drum și s-a reântors repede in sat strigand:”Prieteni, mi-a luat coliba foc! … Mergeți și stingeți focul!”
Satenii au alergat la coliba lui Baba Ji, dar spre surprinderea lor, nu au văzut focul, ci pe regele din Bharata-pura, care era deghizat in fermier.
Problemele lumii acesteia sunt ca un foc, ce il arde pe sufletul care joacă in el, iar acolo unde e multă politică e si mult foc.
Sătenii l-au rugat pe regele din Bharata-pura să nu insiste în dorința sa de a-l vedea pe Jai-kṛṣṇa Dasa Baba Ji, de vreme ce acesta nu dorea să-l vadă.
Acest incident insă l-a facut pe rege să realizeze zădărnicia puterii și a bogației, îndreptându-l spre umilință și detașare de lucrurile lumești.

Baba Ji practica devoțiunea pentru kṛṣṇa (Krisna-bhkati) de un timp îndelungat, dar era nefericit și nelinistit pentru că kṛṣṇa nu-l binecuvantase cu Darsanul Sau (adica nu I se aratase acestuia).
Intr-una din zile, când suferința datorată sentimentului iubirii in starea de desparțire de Krisna atinsese punctul culminant, un mare număr de văcăruși s-au adunat in jurul lacului Vimala-kunda. Băieții au bătut la ușa colibei lui Baba Ji, dar nu veni nici un raspuns, așa că baieții au inceput sa strige tare: “Baba! Ne e sete. Dă-ne nițte apă”!

Văzând că băieții nu-i dădeau pace, Baba Ji ieși cu un băț în mână, dar spre mirarea lui, a fost surprins să vadă foarte mulți băieți, care mai de care mai frumos și mai strălucitor decât celălalt, și multe vaci frumoase, cum nu mai văzuse nicioadată.
Supărarea ii trecu imediat, și îl intrebă pe unul din baieți, care purta în păr un evantai de pene de păun:
- Copile de unde vii tu ?
- Din Nanda-gaon, spuse baiatul.
- Și cum te numești?
- Numele meu este Kanhaiya (Nume de-al lui Krishna).
Apoi Baba îl intrebă pe un alt băiat care stătea alături:
- Care este numele tău?
- Baladau (Nume de-al lui Balaram), spuse baiatul.
Kanhaiya spuse:
- Baba dă-ne apă, căci ni s-au uscat gâturile, că nici nu mai putem vorbi.
Baba se duse in colibă și aduse ulciorul său, dar fiind complet furat de dulceața lui Kanhaiya, uitându-se unul in ochii celuilalt, în loc sa-I toarne apă in pumni, o turnă pe jos. Până când ceilalți băieți n-au inceput să râdă, nici Baba Ji și nici Kanhaiya nu și-au dat seama că se uitau fermecați unul la altul.
Apoi Kanhaiya îi spuse:
- Uite Baba, noi venim de departe in fiecare zi și ne întoarcem insetați. De-acum încolo o să venim la tine in fiecare zi, așa că păstrează și pentru noi, ceva ca să ne răcorim.
- Nu, nu veniți să mă deranjați, spuse Baba, venindu-și oarecum în fire, și intră imediat in colibă; dar ceva misterios îl atrăgea spre băieți, că nici nu inchise bine ușa în urma lui, și se hotarî să o deschidă din nou, ca să se uite din nou la ei.

Spre surpriza lui baieții și vacile dispăruseră.
Să fi fost un vis sau o halucinație?
Un vis nu putea fi, căci Baba Ji nu era “in pat” iar o halucinație nu putea fi, pentru că ceea ce văzuse era mai adevărat decât orice realitate, iar mireasma pe care o emanse corpurile baieților incă se mai simțea in aer, și apa pe care o vărsase pe pământ era acolo.

Deodată Baba Ji realiză că Kanhaiya și Baladau, nu era alții decât Krișna și Balarama pe care el Ii venerase tot timpul.
Datorita curentului extazului iubirii – bhava, corpul i se cutremură și lacrimi incepură să-i curgă din ochi șiroaie. Era copleșit de bucurie și emoție, la gândul că l-a văzut pe Krișna, comoara inimii sale, și sufletul sufletului său.
Dar bucuria se transformă în suferință, amintindu-și ca a respins propunerea lui Krișna, spunându-i să nu se mai intoarcă din nou.
Suferința incepu sa devină atât de mare, că simțea că o să-i sară inima din piept.
Krișna nu a putut suporta suferința nascută din iubirea devotului Său, ți aparu in fața lui, având un zâmbet incântător pe față și spunându-i acestuia:
- Baba! O sa vin mâine din nou și n-am să te mai părăsesc niciodată.

A doua zi veni la Baba o femeie in vârsta purtând o formă a Zeității lui Gopal-Krișna cu ea și îi spuse acestuia:
- Baba, eu sunt in vârstă și nu mai sunt in stare să-L servesc pe Gopal-Krișna așa cum trebuie. Te rog fii drăguț și ai tu grijă de el, la care Baba Ji spuse:
- Da, dar de unde să iau cele necesare pentru venerarea Zeității?
- Nu-ți face griji, spuse bătrâna, tot ce ai nevoie, va veni la tine in fiecare zi.
Vorbind in felul acesta femeia plecă.

In aceeași noapte femeia bătrână apăru în visul lui Baba Ji luând forma Zeiței trascendentale Vrinda Devi, care l-a binecuvântat.
Baba Ji a realizat că așa cum îi promisese, Krișna venise la el sub forma Zeității lui Gopala, pentru a nu-l mai părăsi niciodată.
Astfel Jai-kṛṣṇa Dasa Baba Ji a venerat și servit Zeitatea lui Gopal-Krișna până la sfarșitul vieții lui pământești.

Jai-kṛṣṇa Dasa Baba Ji a fost un devot in madhurya rasa (devoțiunea iubirii divine erotice), așa cum este dovedit de cuvintele pe care le-a rostit in momentul părăsirii corpului material, indicând că auzise sunetul flautului lui Krișna, care-l chema la marele festival al dansului transcendental rasa.


din "Sfinți din Vraja" de O.J.Kapoor
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- Cea mai rapida cale de evolutie spirituala a femeii -
my Heart fire up for you          Adorandu-l pe Dumnezeu sub forma sa de IUBIT DIVIN !          my Heart fire up for you
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, KRISHNA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !