Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 18:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Apollonius din Tyana


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Apollonius din Tyana
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 6.4.2008, 03:03 View PostDownload Post

Apollonius din Tyana


Unul dintre cei mai interesanți filosofi ai antichității a fost Apollonius din Tyana.  S-a născut în Cappadocia (provincie situată acum în Turcia Centrală), în anul 4 î. Hr.. Se spune despre Apollonius că era nu numai de o inteligență remarcabilă, dar și foarte frumos, contrazicând ideea preconcepută că numai cei cu defecte fizice se refugiau în lumea ideilor și în filosofie. De asemenea, tatăl său era un om foarte bogat, astfel că tânărul Apollonius a crescut într-un mediu aristocratic.

La 14 ani tatăl său l-a trimis la Tarsus pentru a-și desăvârși educația, însă în scurt timp profesorii săi nu au mai avut ce să-l învețe. La 16 ani a mers în Templul lui Asclepios pentru a primi inițierile școlii pitagoreice.
Tânărul Apollonius a primit inițierile pitagoreice, dovedind, pe lângă o dorință arzătoare de a dobândi cunoașterea secretă, uluitoare capacități de vindecare și clarviziune. Pentru a se purifica în vederea practicării medicinii, el nu consuma carne și nici vin. Umbla desculț și îmbrăcat în haine de in, refuzând să poarte haine de lână.

Tot în acea perioadă, Apollonius și-a impus patru ani de tăcere, o asceză care era cerută pentru a obține inițierea hermetică cea mai importantă. Se mai spune despre el că a făcut tot felul de miracole, predicții care se adevereau, a calmat o revoltă prin simpla sa prezență, a înviat o fată în timpul funeraliilor ei. Toate acestea erau însă aspecte secundare pentru Apollonius.

El a pornit în căutarea izvorului cunoașterii esențiale, pe urmele maestrului său, Pitagora, spre India. În vederea acestei călătorii, un preot al lui Apollo de la templul lui Daphne i-a dăruit niște plăci metalice acoperite cu diagrame care reprezentau harta călătoriilor lui Pitagora, pe care Apollonius s-a decis să o urmeze întocmai.

La Mespila (străvechiul Ninive) l-a întâlnit pe asirianul Damis care i-a devenit ghid, însoțitor local și discipol. Într-o mare măsură lui Damis îi datorăm relatarea pelerinajelor lor în India și în Tibet.

Călătoria în Tărâmul Înțelepților

După un traseu lung și dificil, Apollonius și Damis au traversat Indusul și au urmat cursul Gangelui. Într-un punct al văii Gangelui s-au orientat spre munții Himalaya și au urcat din greu un lanț muntos, timp de 18 zile. Acest marș ar fi trebuit să-i conducă în Nepalul de nord sau în Tibet. În pofida încrederii lor, pe măsură ce se apropiau de țintă, au început să se petreacă tot felul de fapte tulburătoare. Aveau ciudata senzație că drumul pe care veniseră dispărea brusc în spatele lor. Se aflau ca într-un loc vrăjit în care peisajul se mișca și se transforma astfel încât călătorul să nu aibă un punct de reper fix.

Un băiat tânăr cu tenul închis la culoare a apărut dintr-o dată în fața lui Apollonius și a lui Damis și i-a vorbit în limba greacă filosofului, ca și cum venirea sa ar fi fost așteptată: “Drumul celorlalți trebuie să se oprească aici, dar dumneavoastră trebuie să mă urmați, căci Maeștrii înșiși mi-au dat acest ordin”. Cuvântul “Maeștri” i-a plăcut lui Apollonius din Tyana, de aceea l-a urmat pe tânăr, luându-l cu el doar pe credinciosul Damis.

Atunci când Apollonius din Tyana a fost prezentat Regelui Înțelepților, Iarchas (sau Hiarchas – Maestrul Sfânt), a descoperit cu uimire că monarhul cunoștea deja conținutul scrisorii pe care i-o adusese, precum și toate incidentele lungii sale călătorii din Cappadocia. Apollonius a rămas mai multe luni în regiunea transhimalayană, în Țara Înțelepților, despre care toate descrierile indică faptul că era chiar Shambala. În timpul șederii lor acolo, filosoful și Damis au putut admira lucruri incredibile: fântâni care proiectau raze de o strălucitoare lumină albastră și pietre fosforescente care iradiau o asemenea lumină încât noaptea se preschimba în zi. După spusele lui Damis, locuitorii orașului știau să utilizeze energia solară. Înțelepții foloseau forța antigravitațională pentru a se ridica în aer la o înălțime de 3 picioare și puteau chiar să zboare. Apollonius a fost martor la o ceremonie în timpul căreia Înțelepții au lovit solul cu bastoanele lor și au intrat în stare de levitație.

Realizările științifice și intelectuale ale locuitorilor acestui oraș necunoscut și nemarcat pe nici o hartă l-au impresionat atât de puternic pe Apollonius încât el s-a mulțumit să aprobe din cap atunci când regele Iarchas i-a spus: “Ai ajuns la oamenii care știu totul”.

Damis a remarcat că gazdele lor himalayene “trăiau simultan pe pământ și dincolo de el”. Această remarcă enigmatică semnifică faptul că Înțelepții erau capabili să trăiască în două lumi, cea fizică și cea spirituală. Despre ei Apollonius mai spune c㠓nu posedau nimic, și totuși aveau întreaga bogăție din lume”. În ceea ce privește ideologia lor, regele Iarchas avea o filosofie cosmică ce se poate sintetiza în ideea c㠓Universul este o structură vie”.
Când a venit vremea să se întoarcă, Iarchas i-a dăruit lui Apollonius 7 inele din metalele celor 7 planete. De atunci, Apollonius a purtat în fiecare zi câte un inel, potrivit legilor astrologice. În mesajul său adresat Înțelepților din munți el spunea: “Am ajuns la voi călătorind numai pe pământ, iar la întoarcere, ca să-mi fie mai ușor, nu numai că mi-ați deschis calea pe mare, dar înțelepciunea voastră mi-a deschis și porțile paradisului. Tot ce m-ați învățat, voi dărui la rândul meu grecilor și, dacă n-am băut în zadar Cupa lui Tantal, vom rămâne în legătură ca și cum ați fi mereu prezenți lângă mine.” Această frază a lui Apollonius  este o referire clară la o metodă de comunicare telepatică.

Regele Shambalei i-a încredințat o misiune spirituală

Apollonius s-a întors din India având o misiune spirituală de natură magică, încredințată lui de Înțelepții din Shambala. Regele Iarchas l-a învățat arta de a încărca obiecte cu influențe spirituale (talismane) care pot acționa apoi la distanță și de-a lungul timpului. El trebuia să îngroape astfel de talismane, al căror rol era de a perpetua forța spirituală ce le fusese conferită, în anumite locuri speciale, preferabil sanctuare care conțineau deja influențe energetice de sorginte religioasă. Tot astfel, în morminte străvechi și în camere secrete el trebuia să găsească talismane puse acolo de mesageri spirituali anteriori lui.
Se știe că după vizita în India Apollonius a călătorit neîntrerupt până la moarte, prin Grecia, Imperiul Roman, Spania, Egipt, Etiopia și Asia Mică, răspândind cunoașterea pe care o dobândise și săvârșind minuni.

În ce locuri din lume a îngropat Apollonius acele talismane, ale căror radiații mistice păstrează vie forța spirituală a omenirii? Se bănuiește că unul din aceste locuri binecuvântate ar fi Paestum (Italia), sub Templul lui Neptun. Călătorul care respiră liniștea acelui templu, care îi atinge marmura, intră spontan într-o stare de interiorizare care îl conduce până în adâncul inimii sale. La fel se petrece și în insula Lerin (Franța), căci Apollonius a locuit acolo, fiind convins că acel loc de pe coasta galică va fi un centru al civilizației viitoare. Acolo, la scurt timp după vizita lui, a fost fondată mănăstirea Saint-Honorat, care a rezistat de-a lungul secolelor până astăzi.

Murmurul chiparoșilor de-a lungul marii faleze de la Saint-Honorat este diferit față de alte locuri, culoarea pietrelor pare luminescentă, iar dacă te apleci asupra izvorului poți simți vibrațiile adevărului etern al vieții. Să fie acesta un efect al magiei lui Apollonius? Tot ceea ce putem spune este că el a aplicat metode spirituale deosebite care rămân încă un mister.

Miracolele lui Apollonius

Scopul cel mai evident pe care Apollonius l-a urmărit a fost acela de unificare a credințelor, explicare a simbolurilor, revelare a spiritului din spatele imaginilor zeităților păgâne, suprimarea sacrificiilor și a formelor exterioare de adorare a divinităților, pentru ca ceremoniile religioase să devină o comuniune profundă cu Dumnezeu.

Pe lângă darul clarviziunii și al profeției pe care le-a dovedit de multe ori, Apollonius și-a folosit capacitățile paranormale în diverse ocazii, de exemplu pentru a scăpa de persecuțiile împăratului roman Nero. Se povestește că, în fața tribunalului roman care judeca acuzațiile aduse de Nero, el a reușit, prin arta hermetică, să șteargă conținutul documentului acuzator.

Închis de împăratul roman Domițian, el a fost apoi achitat în mod inexplicabil de tribunalul care l-a judecat, și a dispărut din fața acestora brusc, pentru a apărea în cu totul alt loc. Miracolele pe care le-a făcut Apollonius în fața a numeroși martori, exorcizări, vindecări fizice și psihice, profeții, teleportare, par a avea totodată scopul de a îi convinge pe cei sceptici de existența lumii spirituale.

Cel din urmă miracol din miile de minuni săvârșite de-a lungul existenței sale de marele filosof și inițiat pitagorician a fost chiar miracolul propriei morți. La peste 80 de an, Apollonius a dispărut fără urmă. Unii spun că a dispărut de la casa sa din Ephesus, alții – din templul Dictynna, după o noapte petrecută în meditație. Oricum ar fi, nimeni nu a auzit vorbindu-se vreodată despre mormântul lui Apollonius, tot la fel cum nu se știe nimic despre moartea lui Pitagora.

Poate ar mai trebui amintit faptul că, 11 secole mai târziu, a trăit în Spania un mare filosof și alchimist pe nume Artephius, care susținea că el este chiar Apollonius din Tyana. Acest Artephius trăia în Granada și în Cadiz, unde Apollonius rămăsese pentru mai mult timp. El era faimos printre alchimiștii acelor vremuri, care veneau din țări îndepărtate pentru a-l consulta. Ca și Apollonius, el profesa artele hermetice și filosofia pitagoreică și studia arta de a construi talismane, divinația și astrologia. Fusese capabil să-și prelungească viața, susținea el, în mod miraculos, datorită cunoașterii Pietrei Filosofale.

sursa: yogaesoteric
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, Oameni de spirit ai planetei
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !