Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 04:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
S-a decis viitorul Guvern: PSD-PD-L


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
politicus
Novice
Novice

politicus is offline

Joined: 26 Sep 2006
Member: #102
Posts: 28
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
S-a decis viitorul Guvern: PSD-PD-L
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.11.2008, 16:51 View PostDownload Post

Negocieri nocturne la Vila Lac 2

S-a decis viitorul Guvern: PSD-PD-L, cu Mircea Geoana prim-ministru

Presedintele Traian Basescu, liderii PD-L si PSD au cazut, joi noaptea, la o intelegere privind viitoarea formula de guvernare.
Potrivit unor surse apropiate PD-L, seful statului si liderii acestui partid au acceptat cedarea postului de prim-ministru presedintelui PSD, Mircea Geoana, in timp ce Cabinetul va prezenta un echilibru numeric intre cele doua partide creditate in sondajele de opinie ca obtinand scoruri foarte apropiate.

Sursele citate sustin ca, la intalnirea care a avut loc la Vila Lac 2, au participat din partea PD-L Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga, in timp ce PSD a fost reprezentat de Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Miron Mitrea.
A fost de fata si directorul Serviciului Român de Informatii (SRI), George Maior, fost membru PSD, considerat ca fiind omul de legatura dintre Traian Basescu si liderii social-democrati.

In discutiile care, potrivit surselor amintite, s-au intins pe durata a doua ore, a fost abordata componenta nominala a viitorului Guvern, insa nu s-a luat o decizie definitiva.
Democrat-liberalii au insistat asupra a cinci ministere:
Interne si Reforma Administrativa, Justitie, Economie si Finante, Transporturi si Mediu.
Viitorul ministru de Interne va fi Vasile Blaga (PD-L), asupra caruia liderii PSD nu au avut nicio obiectie. Blaga va avea si functia de viceprim-ministru al viitorului guvern "Geoana", PSD-PD-L.
La Transporturi, PD-L are, potrivit surselor citate, doua variante:
fostul ministru Radu Berceanu sau Gheorghe Udriste, fost director al Directiei Transporturi din Primaria Municipiului Bucuresti.
Pentru Ministerul Economiei, PD-L pregateste trei nume: fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea (fost ministru de resort) si chiar Theodor Stolojan, care inca nu a dat un raspuns la oferta sefului statului.

Negocierile privind postul de ministru al Justitiei au ramas in suspensie, liderii PSD revendicând acest minister.
Daca Mircea Geoana il propune pentru aceasta functie pe Victor Ponta, presedintele Traian Basescu insista ca viitorul ministru sa fie un democrat-liberal si l-ar dori pe actualul deputat clujean Daniel Buda, apropiat al lui Emil Boc si membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.
Un alt minister in suspensie ar fi cel al Mediului, pe care PSD il vrea in portofoliul sau, impreuna cu Sanatatea, Educatia, Munca si Protectia Sociala si Externele.
Pentru sefia diplomatiei, PSD il propune pe Cristian Diaconescu, in carti si pentru Ministerul Apararii, ambele variante agreate de presedintele Traian Basescu.

Cele doua parti au convenit, potrivit surselor citate, si asupra modului in care noua alianta de guvernare va fi prezentata opiniei publice.
Presedintele va invita la negocieri cele doua partide, pentru formarea unui "guvern de criza", pe baza unui plan economic comun, axat pe masuri de urgenta, in  favoarea categoriilor sociale defavorizate (someri, persoane cu venituri mici), cele mai afectate de criza economica.


-------------------------------------
Trimite mai departe!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Politica și Spiritualitate
   -> Politica si Spiritualitate, Anunțuri și informații din lumea politică
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !