Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:01
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Proorociile Sf. Lavrentie al Cernigovului despre vremurile de pe urmă


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Proorociile Sf. Lavrentie al Cernigovului despre vremurile de pe urmă
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.1.2008, 21:52 View PostDownload Post

Proorociile Sf. Lavrentie al Cernigovului
despre vremurile de pe urmă


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
“Părintele deseori își arăta dorința să discute cu ucenicii săi, („cu copiii săi iubiți”), despre vremurile de apoi, ca să-i învețe cum să se ferească de cărările greșite și să fie veghetori.

- Acum, când noi îi votăm pe conducătorii noștri suntem fie cu cei „de dreapta” fie cu cei „de stânga”. Dar nu ăsta e amarul, căci va veni o vreme când vor impune lumii să-și aleagă un singur împărat. Iar când omenirea va vota pentru un singur împărat, să știți că acela „el e” - antihristul - și să te ferească sfântul de vei vota.

Apoi adăuga:

- Va fi un asemenea război mare încât atât de mulți se vor pierde că vor rămâne foarte puțini care vor supraviețui, dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peșteri. Spunea că în acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei. Atunci ei se vor hotărî să-și aleagă un singur împărat peste tot pământul. În ultimele timpuri, la sfârșit, va începe prigoana împotriva adevăraților creștini, care vor trebui să scape fugind, (evadând), iar cei neputincioși și bătrâni măcar de remorcile lor să se prindă și să fugă.

Deseori starețul repeta cu tristețe în discuțiile despre antihrist următoarele cuvinte:

- „Vor veni așa vremuri când vor umbla din casă în casă ca lumea să semneze pentru acel «singur împărat» pe pământ și se va face un recensământ al populației foarte drastic. Vor intra în casa omului iar acolo sunt soțul, soția și copiii, și soția îl va ruga pe soț să semneze căci altfel nu va putea cumpăra nimic pentru copii: «hai, soțule, să ne înscriem și noi căci avem copii și dacă nu ne înscriem nu vom putea face nimic», iar soțul îi va răspunde: «iubita mea soție, tu fă cum vrei, eu însă sunt pregătit să mor mai bine pentru Hristos, decât să semnez ceva pentru antihrist». Așa de tragic viitor vă așteaptă.

Vine timpul, și nu e departe, povestea starețul, când foarte multe biserici și mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului și se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci și pe dinafară. Vor auri și acoperișurile atât ale bisericilor, cât și ale clopotnițelor, dar preoțimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face și misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicești în ele că va veni vremea împărăției lui antihrist și el va fi pus împărat.

Rugați-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credință, căci vremuri groaznice ne așteaptă. Luați aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregătește cu foarte mare viclenie (perfidie). Toate bisericile și mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogății, ca niciodată, dar să nu mergeți în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului și a Patriarhului. Intrarea și ieșirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiți să nu vă duceți, căci totul va fi spre a vă linguși pe voi, ca să vă atragă în ispită.

Antihrist va proveni dintr-o femeie curvă, o evreică dintr-al doisprezecelea neam de preadesfrânați. Deja de la adolescență se va deosebi de semenii săi prin capacitățile sale intelectuale deosebite, care se vor manifesta la el mai ales după vârsta de 12 ani când, plimbându-se prin parc cu mama lui, se va întâlni cu satana care ieșind din beznă (din adâncul iadului) va intra în el. Băiatul se va cutremura de spaimă dar satana îi va spune: „nu te teme și nu te înspăimânta, eu te voi înălța pe tine”. Acest copil îi va uimi pe toți cu inteligența sa. Și așa, din el va încolți și se va coace în chipul omului „antihristul”. Când satana va fi întronat, în timpul punerii coroanei se va citi Simbolul Credinței - Crezul -, dar el nu va permite ca acesta să fie citit corect, iar acolo unde vor fi scrise cuvintele „și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu” el se va lepăda de acestea și se va recunoaște doar pe sine. La încoronare, antihristul va avea mănuși pe mâini, iar când le va da jos ca să-și facă Sfânta Cruce, Patriarhul va observa că el în loc de unghii are gheare și aceasta îi va întări bănuiala sa că acesta este antihristul. Atunci Patriarhul va exclama: „Acesta este antihristul” pentru care Patriarhul va fi omorât.


Din cer se vor cobori proorocii Enoh și Ilie care de asemeni vor explica lumii și vor striga: „Acesta este antihristul! Să nu-l credeți!” Iar el îi va omorî pe ei, însă după 3 zile, cu puterea lui Dumnezeu, vor învia și se vor înălța la ceruri. Antihrist va fi foarte învățat și va cunoaște toate vicleniile satanicești și va face multe minuni false și semne amăgitoare. Pe el îl vor vedea toți și îl va auzi lumea întreagă (prin televiziune, radio, etc. n. ed.). Pe oamenii săi el îi va ștampila cu semnul său. Însă pe adevărații creștini, care i se vor opune, are să-i urască cu ură mare. Atunci va începe ultima și cea mai mare prigoană a creștinilor care vor refuza ștampila satanei (semnul 666). Prigoana va începe îndată de pe pământul Ierusalimului iar apoi se va extinde pe tot globul și se va vărsa ultima picătură de sânge în numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dintre voi, copiii mei, mulți veți ajunge aceste vremuri îngrozitoare. Ștampila lui satana (666) va fi de așa natură încât toți vor vedea dacă a primit omul sau nu semnul satanicesc. Creștinul care nu va primi semnul satanei (666) nu va putea nici să vândă și nici să cumpere nimic. Dar nu vă pierdeți nădejdea și nu vă descurajați, că Dumnezeu nu-Și va părăsi turma Sa. Să nu vă fie frică, nu cumva să vă deznădăjduiți!

Bisericile vor fi deschise, dar creștinul ortodox (trăitor, viu cu sufletul) nu va putea intra în ele să se roage, căci în ele nu se va mai aduce jertfa fără de sânge a lui Iisus Hristos. În ele va fi toat㠄adunarea satanică”. Și iată că, pentru aceste fărădelegi, pământul nu-și va mai da roada sa și va fi o secetă așa de mare, încât pământul va face așa niște crăpături că va putea să cadă omul într-însele. Creștinii vor fi omorâți sau izgoniți în locuri pustii, dar Dumnezeu are să-Și îngrijească turma Sa, dându-le de mâncare și apă de băut celor ce urmează Lui. Pe evrei de asemenea îi va goni într-un loc. Mulți evrei care au trăit cu adevărat după legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui antihrist. Ei vor sta în așteptare, urmărindu-i toate activitățile lui. Ei știu că strămoșii lor nu L-au recunoscut pe Hristos drept Mesia, dar aici va lucra Dumnezeu, căci ochii lor se vor deschide și ei nu vor primi ștampila lui satana, iar în cel de-al unsprezecelea ceas îl vor recunoaște pe Iisus Hristos drept Mesia, vor trece la ortodoxie, iar pentru credința lor se vor mântui. Restul poporului, fiind slab în credință, va merge după satana. Iar când pământul nu va mai rodi, oamenii vor merge la satana cerându-i pâine, la care el le va răspunde: „dacă pământul n-a rodit, eu nu pot face nimic”. Vor seca râurile și lacurile, și nu va mai fi nici apă în fântâni. Acest dezastru se va lungi vreme de trei ani și jumătate, dar pentru aleșii Săi Dumnezeu va scurta aceste zile. În aceste grele vremuri încă vor fi luptători puternici, adevărați stâlpi ai Bisericii Ortodoxe care vor avea harul Rugăciunii lui Iisus (rugăciunea inimii) și Dumnezeu îi va acoperi pe ei cu harul Său cel sfânt și binefacerea Sa cea atotputernică și ei nu vor vedea acele minuni și semne false care vor fi pregătite de antihrist pentru toți oamenii și pe care le va vedea restul lumii, unele chiar în bisericile creștinilor. Încă o dată vă repet să nu mergeți în aceste biserici, căci Hristos și binefacerea Lui nu va fi acolo”.

Una din surori, ascultând această discuție, a întrebat:

- Ce să fac, Părinte? Tare n-aș vrea să ajung vremurile acelea!

- Tu ești încă tânără, s-ar putea să ajungi, i-a răspuns Părintele.

Atunci sora, îngrozită, a căzut la picioarele Părintelui, exclamând:

- Părinte, mi-e frică, ce să fac?

- Păi, tu alege una din două, sau cele cerești sau cele pământești.

Va fi război, continua Părintele povestirea, iar locurile prin care el va trece vor fi pustiite, vor dispărea și oamenii și toate viețuitoarele. Dar înainte de aceasta Dumnezeu va trimite tot felul de boli pentru oamenii cei slabi și ei vor muri. Când va veni antihrist la putere, bolile însă vor dispărea.

Cel de-al treilea război mondial nu va fi pentru pocăință, ci pentru nimicire, pentru distrugere. O soră l-a întrebat pe Părintele:

- Asta înseamnă că vom pieri cu toții?

- Nu, a răspuns Părintele. Cei credincioși își vor vărsa sângele pentru credință și atunci ei vor trece în rândul mucenicilor, iar cei necredincioși vor merge direct în iad. Până când nu se vor completa rândurile îngerilor căzuți, Dumnezeu nu va veni la judecată. În timpurile cele de apoi, Dumnezeu și pe cei vii înscriși în cartea vieții îi va trece în rândurile îngerilor, completând astfel rândurile.

Restaurarea bisericilor se va face până la venirea antihristului și în toate va fi o bunăstare materială nemaipomenită. Iar voi, cu reparațiile în biserica noastră să mai îngăduiți, fiți modești și cu măsură în aspectul ei exterior, ci mai bine să vă rugați mai mult și să umblați la biserică atâta timp cât încă se mai poate, și mai ales să veniți la Sfânta Liturghie unde se aduce Jertfa fără de sânge a Mântuitorului pentru păcatele întregii lumi. Să vă spovediți cât mai des și să vă împărtășiți cu trupul și sângele lui Hristos, și Dumnezeu vă va întări.

Dumnezeu este mult milostiv. El îi va mântui și pe evreii care vor refuza să primească ștampila lui antihrist și vor exclama că: asta e amăgire și minciună, că acesta este necuratul și nu Mesia nostru, și nu-l vor recunoaște de mesia.

Părintele discuta cu ierodiaconul Gheorghe despre timpurile de apoi și vărsând lacrimi amare, spunea:

- Mulți duhovnici și slujitori ai Bisericii își vor pierde sufletul în vremea antihristului!

Ierodiaconul Gheorghe întrebă:

- Părinte, spuneți-mi, eu cum să fac să nu pier, sunt doar diacon.

La care el i-a răspuns că nu știe.

Atunci ierodiaconul Gheorghe a început să plângă căzând la picioarele starețului și-l ruga pe Părintele Lavrentie să se roage bunului Dumnezeu pentru el ca să nu ajungă în iad. Părintele Lavrentie s-a ridicat și a înălțat o rugăciune la Ceruri, apoi i-a spus:

- Se mai întâmplă și așa, că omul se îmbolnăvește, moare și ajunge în Împărăția Cerurilor.

Această proorocie s-a împlinit întocmai. Noi îl cunoaștem pe acest diacon de la Lavra din Kiev. Era un călugăr foarte râvnitor și făcea multă milostenie. S-a îmbolnăvit așa, dintr-o dată, și la scurt timp a murit.

De flecare dată când Părintele se ruga sau când povestea despre viața de dincolo plângea amarnic. Surorile îl linișteau, dar el le răspundea vărsând și mai multe lacrimi:

- Cum să nu plâng, când întunericul cel veșnic (bezna- iadul) este plin de suflete omenești!

Părintele Lavrentie a avut o dragoste duhovnicească puternică către toți și Bunul Dumnezeu l-a înzestrat cu darul rugăciunii inimii și cel al înainte-vederii.

În ultimul timp, Părintele, stând pe lângă coriști, ne povestea foarte des despre timpurile de apoi și despre sfârșitul lumii acesteia. În timpurile acelea nu vor mai fi draci în iad, ci toți vor fi pe pământ și în oameni. Va fi o mare calamitate atuncea pe pământ, nici măcar apă nu va mai fi, apoi va fi războiul mondial (al treilea n. ed.). Vor fi nișe bombe atât de puternice, încât și fierul și pietrele se vor topi. Focul și fumul se vor ridica până la cer și pământul va arde, vor rămâne foarte puțini oameni, și atunci ei vor striga: „Terminați cu războiul și să ne alegem un singur împărat pe tot globul!” Și vor alege de împărat pe unul ce va fi născut dintr-o desfrânată evreică din cel de-al doisprezecelea neam de desfrânați, din neamul împărătesc, și va fi „el” frumos pentru cei necredincioși, iar cei dreptcredincioși îi vor vedea fața lui adevărată: urâtă și înspăimântătoare. Când se va plimba în mantie împărătească prin grădină cu mama sa, și se va gândi cum va fi el în viitor să-și conducă împărăția, deodată se va deschide pământul, va izvorî apă, iar din apă va sări ceva, și lui îi va părea că cineva e în spatele lui și se va întoarce cu fața înapoi să vadă. Atunci va vedea ceva groaznic, o grozăvie, și, de frică, va deschide gura să țipe; atunci diavolul se va sălășlui în el și din acel moment el va deveni antihrist.

Nu o dată Părintele ne spunea: „antihristul va fi încoronat la Ierusalim. Acum însă diavolul este legat în iad, dar Dumnezeu îl va dezlega și el se va sălășlui în împăratul-antihrist“. Iereul Nechifor, Grigorie și protoiereul Vasile Ganzin îl contrazic pe Părintele Lavrentie, că el despre asta a mai spus o dată, dar puțin diferit, iar el le-a răspuns:

- Frații mei și onorați părinți, voi un lucru nu-l pricepeți și nu-l știți. Eu nu spun doar pentru Rusia noastră, ci pentru întreaga lume. Cuvintele mele sunt adevărate, iar mie mi le-a arătat pe toate Duhul Sfânt, prim milostivirea Bunului Dumnezeu asupra mea.

Noi, ortodocsii, nu urmarim decat salvarea sufletului si castigarea Imparatiei Cerurilor si acest lucru ni-l poate oferi Biserica Ortodoxa. Una este doar Biserica Ortodoxa Soborniceasca si Apostoleasca, celelalte ce se numesc “biserici” nu sunt biserici, ci samanta stearpa a diavolului in lanul de grau al lui Hristos.

Terminand aceasta discutie a adaugat: “cei ce au urechi sa auda si cei care au ochi sa vada” dar apoi a adaugat cu tristete: “dar vor fi multi surzi si multi orbi“.

(din Sfântul Lavrentie al Cernigovului, “Viata, învataturile, minunile si acatistul”, Editura Egumenita), după Război întru Cuvânt
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Poorociile unui Prooroc al Noului Testament
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.1.2009, 21:35 View PostDownload Post

Poorociile unui Prooroc al Noului Testament:


Cuviosul Lavrentie de Cernigov despre ultimele timpuri

Starețul Lavrentie, cel ce dobândise din belșug Duhul lui Dumnezeu, vorbea adesea cu fiii săi duhovnicești despre ultimele timpuri, prevenindu-i că trebuie să fie atenți și veghetori, deoarece anti-Hrist-ul este aproape.

Părintele spunea că va fi un război a toată lumea, încât nimeni și nimic nu va rămâne, decât doar prin văgăuni.
Se vor lupta și vor rămâne doar două sau trei state și vor hotărî: "Haideți să alegem un singur împărat pentru toată lumea. Și îl vor alege".
In ultimele timpuri, adevărații creștini vor fi deportați, iar bătrânii și neputincioșii vor fugi după dânșii.
Despre anti-Hrist, starețul, luminat de Duhul Sfânt, spunea: "Va veni timpul când vor umbla după semnături pentru un singur împărat pe pământ. Și toți oamenii vor fi înscriși. Vor merge prin case, iar acolo vor fi soțul, soția, copiii. Atunci soția va încerca să-și convingă soțul: "Hai să semnăm, avem copii, doar nu le vei mai putea cumpăra nimic!" Dar soțul va spune: "Tu fă cum vrei, dar eu sunt gata să mor, insa pentru anti-Hrist nu voi semna!”
Iată ce tablou cutremurător oferă viitorul!
"Va veni timpul, spunea cuviosul părinte Lavrentie, când și bisericile închise vor fi restaurate nu numai în exterior, dar vor fi amenajate și în interior. Vor auri cupolele bisericilor și ale clopotnițelor. Iar când vor încheia totul, va veni acel timp când se va înscăuna anti-Hrist-ul. Rugați-vă ca Domnul să ne dea timp să ne întărim pentru că ne așteaptă vremuri înfricoșătoare. Și vedeți cu câtă viclenie se pregătește totul? Toate bisericile vor fi mai frumoase ca niciodată, dar nu va putea intra nimeni în acele biserici.
anti-Hrist-ul se va încorona ca împărat la Ierusalim într-o splendidă biserică cu participarea preoților și a Patriarhului.
Orice om va putea veni și pleca din Ierusalim fără nici un fel de opreliști.
Să vă străduiți sa nu mergeți pentru că totul va fi spre ademenire și înșelare.
anti-Hrist-ul se va trage dintr-o fată evreică desfrânată, având douăsprezece generații de desfrânare. Copilul va fi foarte capabil și deștept, mai ales de atunci de când, fiind foarte mic, de doisprezece ani, plimbându-se cu mama lui prin gradină, se va întâlni cu satana, care ieșind din însăși bezna întunericului, va intra în el. Băiatul se va cutremura de frică, dar satana îi va spune: "Nu te teme, te voi ajuta! Din acest copil se va coace în chip de om anti-Hrist-ul.
La încoronarea lui, când se va citi Simbolul de credință, el nu va permite să fie citit corect: unde vor fi cuvintele "lisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu" se va recunoaște numai pe sine.
Atunci Patriarhul va exclama: "Acesta este anti-Hrist-ul"; și Patriarhul va fi ucis.
La încoronare anti-Hrist va purta mănuși și când le va scoate, pentru a-și face cruce, Patriarhul va observa că la degete nu are unghii, ci copite, lucru ce îl va încredința că este anti-Hrist.
Vor veni din cer proorocii Enoh și Ilie, care vor spune tuturor că a venit anti-Hrist-ul. Acesta îi va ucide pe prooroci, dar aceștia vor învia și se vor înălța la cer."
Monahia Evlampia, în casa căreia a trăit sfântul, în timp ce mănăstirea era închisă, a păstrat în amintire următoarele: "Era în anul 1939. Părintele a discutat o noapte întreagă. Nu am putut să pricep cu cine a discutat. Nu am îndrăznit să intru și să văd. Dimineața părintele a spus: Maică, am avut musafiri și tu ai fost martoră". Atunci am întrebat: "Pe cine?" Starețul a răspuns cu bucurie: "Proorocul lui Dumnezeu, Ilie și dreptul Enoh. Ei au discutat cu mine despre ultimele încercări ale lumii, despre Rusia, despre împăratul ortodox și despre anti-Hrist. Ei au mai spus că va veni să stea de vorbă cu mine Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul".
In anul 1949, noaptea, sfântul stareț Lavrentie s-a învrednicit de vizita Evanghelistului Ioan Teologul. Era pe data de 26 septembrie pe stil vechi. Ei au discutat aproape șapte ore. Sfântul Evanghelist a completat cele spuse de proorocul Ilie și dreptul Enoh și i-a mai spus și despre arătarea Crucii Domnului, despre învierea morților și înfricoșata judecată a lui Hristos.
Evreul anti-Hrist va cunoaște toate vicleniile diavolești și va face false minuni.
Pe el îl va asculta și îl va vedea, în același timp, întreaga lume. Sfântul lui Dumnezeu (mărturiseau arhiepiscopul Simon, arhiepiscopul Teodosie, episcopul Iacob și arhimandritul Teofan) spunea: "Fericit și preafericit va fi omul care nu va dori și nici nu va vedea fața spurcată a lui anti-Hrist! Cine va vedea și va asculta cuvântul hulitor de Dumnezeu a lui anti-Hrist, făgăduințele pentru toate bunurile pământești, acela va fi ademenit și va merge cu închinăciune înaintea lui și împreună cu el va pieri și va arde în focul cel veșnic!"
Ei l-au întrebat pe părintele: "Cum vor fi toate acestea?". Starețul a răspuns cu lacrimi: "în locurile cele sfinte va fi necurăția pustiirii și se vor arăta mârșavii ademenitori ai lumii care vor înșela oamenii ce s-au lepădat de Dumnezeu și care vor săvârși false minuni. După ei se va arăta evreul anti-Hrist și toată lumea îl va vedea deodată". Părinții l-au întrebat pe sfânt: "Unde? In locurile sfinte? In biserică?" Cuviosul a răspuns: "Nu în biserică, ci în fiecare casă. In colțul unde stau acum sfintele icoane vor sta mașini ademenitoare, care vor înșela oamenii. Mulți vor spune: trebuie să vedem și să auzim noutățile. In aceste noutăți se va arăta anti-Hrist".
"Pe oamenii răi îi va însemna cu peceți. Creștinii vor fi urâți. Vor începe ultimele prigoane împotriva sufletului creștinesc care va refuza pecetea satanei.
Prigoanele vor începe la Ierusalim, iar apoi în toată lumea se va vărsa ultima picătură de sânge pentru Numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Dintre voi mulți vor vedea acele timpuri înfricoșătoare.
Pecețile vor fi în așa fel încât se va vedea cine a primit-o și cine nu.
Creștinul nu va mai putea nici cumpăra și nici vinde nimic.
Dar nu vă întristați: Domnul nu îi va lăsa pe fiii Lui… Nu trebuie să vă temeți!
Biserici vor fi, dar creștinul ortodox nu va putea să intre, deoarece acolo nu se va mai aduce jertfa nesângeroasă a lui Iisus Hristos, căci acolo va fi adunătură satanică.
Pentru această fărădelege, pământul va înceta să mai rodească, iar din cauza lipsei de ploaie se va crăpa peste tot; vor fi asemenea crăpături încât omul va putea cădea în ele. Creștinii vor fi omorâți sau deportați în locuri pustii. Dar Domnul îi va ajuta și îi va hrăni pe urmașii Săi.
Evreii, de asemenea, vor fi adunați într-un singur loc. Unii evrei, cei care au trăit cu adevărat după Legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui anti-Hrist. Ei vor aștepta momentul și vor fi atenți la problemele lor. Ei știu că strămoșii lor nu L-au recunoscut pe Hristos ca Messia, dar Dumnezeu le va deschide ochii și nu vor primi pecetea satanei, ci vor recunoaște pe Hristos și vor împărați cu Hristos.
Toți oamenii slabi vor merge după satana și când pământul nu va mai rodi, oamenii vor veni la dânsul să le dea pâine, iar el va spune: "Pământul nu dă pâine. Eu nu pot face nimic".
De asemenea, nu va fi nici apă, căci toate râurile și lacurile vor seca. Această nenorocire se va prelungi trei ani și jumătate, dar de dragul aleșilor Săi, Domnul va scurta aceste zile. In acele zile încă vor mai fi luptători puternici, stâlpi ai Ortodoxiei, care vor fi sub înrâurirea rugăciunii lui Iisus. Domnul îi va acoperi cu harul Său atotputernic și nu vor vedea acele false semne, care vor fi pregătite pentru toți oamenii.
Repet încă o dată că nu se va putea merge la acele biserici, pentru că nu va fi harul în ele.
O soră, ascultând această discuție, a întrebat: Cum va fi? Nu aș vrea să ajung acele timpuri!
Tu ești tânără, ai putea să aștepți, a spus starețul. Dar să alegi una din două: cele pământești sau cele cerești. Va fi război, a continuat părintele și unde va fi război, acolo oamenii nu vor mai fi. Inainte de acest război, Domnul va trimite oamenilor slabi unele boli și ei vor muri. In timpul lui anti-Hrist nu va fi moarte.
Al treilea război mondial nu va fi pentru pocăință, ci pentru distrugere.
Sora a spus: Este bine că va fi război, pentru că unii vor fi trecuți în rândul mucenicilor.
Părintele a replicat: Nu, dacă cei credincioși vor fi udați cu sânge, atunci se vor număra cu mucenicii, dar dacă vor fi necredincioși, atunci vor merge în iad.
Pe cei slabi, Dumnezeu îi va lua, iar alții se vor curăța prin boli. Unii, care la război își vor înmuia păcatele lor în sânge, vor fi numărați cu mucenicii. Iar pe cei mai puternici, Domnul îi va lăsa să se întâlnească cu El. Până ce nu se va întregi cu cei ce se mântuiesc numărul martorilor lui Dumnezeu, pustiit prin căderea unei părți a îngerilor, Domnul nu va veni la judecată.
Dar în ultimul timp Domnul îi va trece în ceata îngerilor și pe cei vii, înscriși în cartea vieții.
Restaurarea bisericilor va continua până la venirea lui anti-Hrist și pretutindeni va fi o frumusețe nemaipomenită, spunea starețul. Iar voi să fiți cumpătați cu reparațiile la biserica noastră, mai ales privind partea exterioară. Rugați-vă mai mult, mergeți la biserică, mai ales la Liturghie, la care se aduce jertfa nesângeroasă pentru păcatele întregii lumi. Spovediți-vă și împărtășiți-vă mai des cu trupul și sângele lui Hristos și Domnul vă va întări.
Domnul este milostiv: acei evrei care vor refuza să primească pecetea lui anti-Hrist și vor striga că aceasta este o înșelătorie, se vor mântui.
Părintele discuta cu ierodiaconul Gheorghe, plângea cu amar și spunea:
"Multă preoțime va pieri în timpul lui anti-Hrist!"
Părintele Gheorghe i-a spus: "Cum să fac să nu pier, ca eu sunt doar un diacon?"
Părintele a răspuns: "Nu știu". Atunci diaconul a început să plângă și căzând la picioarele starețului îl implora să se roage pentru el, pentru a se feri de iad.
Starețul s-a rugat și a spus: "Bine, așa va fi, te vei îmbolnăvi de cap și vei intra în împărăția cerurilor".
Cele spuse de stareț s-au împlinit. Noi îl știam pe acest diacon de la Lavra Peșterilor din Kiev. Era un călugăr foarte virtuos. Deodată s-a îmbolnăvit de cap și în scurt timp a murit.
Părintele plângea deseori cu lacrimi: "Este plin iadul cu sufletele oamenilor!
Și întind și pe pământ iadul. Toți demonii vor ieși și vor fi în oamenii care nici nu își fac cruce, nici nu se roagă, ci doar ucid oameni. Iar uciderea este întâiul păcat. Demonii se vor strădui să ademenească cât mai mulți oameni cu acest păcat”.

Extras din cartea “Sfantul Lavrentie al Cernigovului”,
Ed. Bunavestire, Galati 2003

sursa: http://messia.heavenforum.com/profetii-f5/cuviosul-lavrentie-de-cernigov-despre-ultimele-timpuri-t50.htm
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Texte profetice, profeti, prooroci, channeling, clarvazatori, scribi ai lui Dumnezeu
   -> Profețiile și profeții lumii, Profeții Universale
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 2 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !