Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Paramahamsa Yogananda – Divina iubire


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Krishna
Aspirant
Aspirant

Krishna is offline

Joined: 27 Feb 2005
Member: #6
Posts: 2
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Paramahamsa Yogananda – Divina iubire
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 13.10.2009, 00:49 View PostDownload Post

Iubirea sublimă a lui Dumnezeu se manifestă în Krishna

Krishna a exprimat în viața sa iubirea pură în cea mai înaltă formă a ei. El a arătat lumii că între un bărbat și o femeie poate exista o iubire fără nici o impuritate. Este imposibil de descris clar omului obișnuit viața sa, deoarece aceasta a fost unică și a transcens legile și standardele societății moderne. Într-o bună zi sper să pot așterne pe hârtie adevărata semnificație a vieții lui Krishna, pentru că aceasta a fost adesea și de nenumărate ori greșit interpretată și înțeleasă.

Krishna a avut ca discipoli multe femei, însă favorită a fost Radha. Fiecare discipolă își spunea: “Pe mine mă iubește Krishna cel mai mult dintre toate.” Însă datorită faptului că el vorbea cel mai des cu Radha, celelalte erau geloase pe ea. Observându-le invidia și gelozia, Krishna a vrut să le învețe o lecție. Așa că, într-o zi, Krishna a mimat o foarte puternică durere de cap. Toate discipolele și-au manifestat îngrijorarea față de el și, în cele din urmă, Krishna a spus: “Durerea va dispărea dacă una dintre voi se va urca pe capul meu și îl va masa cu picioarele. Devotele au exclamat uimite: “Nu putem face așa ceva. Tu ești Dumnezeu, Stăpânul universului. Ar fi cel mai mare păcat pe care l-am înfăptui dacă doar am gândi să îți desacralizăm forma, atingându-ți cu picioarele cea mai sacra porțiune a corpului!”

Maestrul a pretins o intensificare a dureriii când Radha a intrat în scenă. Ea l-a întrebat: “Ce pot face pentru tine?” Krishna i-a cerut și ei același lucru și aceasta imediat s-a așezat pe capul lui. “Durerea” a dispărut ca prin minune și el a adormit. Celelalte discipole au tras-o pe Radha deoparte și i-au spus: “Ești pierdută!”
“Dar de ce?”– a întrebat Radha.
“Pentru că ai îndrăznit să calci pe capul Maestrului.”
“Și ce dacă? Nu l-am scăpat astfel de durere?”
“Pentru un astfel de sacrilegiu vei ajunge în cel mai groaznic iad.”
“Ah, pentru asta vă faceți voi griji?” – a zâmbit Radha. “Bucuroasă aș trăi acolo și pe vecie, dacă asta l-ar face fericit chiar și pentru o secundă.”

Apoi toate s-au aplecat la picioarele lui Radha și au înțeles de ce ea este favorita lui Krishna. Pentru că ea nu se gândea deloc la ea, ci doar la binele și fericirea Iubitului ei.

Cu toate acestea, datorită faptului că i s-a arătat foarte multă atenție, Radha a început să fie mândră de faptul că este favorita lui Krishna. Într-o dimineață, Krishna i-a propus să fugă împreună cu el. El s-a jucat cu vanitatea ei, făcând-o să creadă că dorește să fie singur cu ea. Radha s-a simțit foarte fericită. Au mers mai mult timp, iar Krishna nu arăta deloc că ar dori să se oprească pentru a se odihni. În cele din urmă, Radha i-a sugerat: “Uite, aici este un loc plăcut pentru a ne opri puțin.” Krishna a spus complet dezinteresat: “Nu, hai să găsim un altul mai bun.”Așa că au tot mers, iar în final, extenuată fiind, Radha a spus: ”Nu mai pot merge mai departe.” Krishna a întrebat-o: ”Bine, vrei să te car în spate?” Această intenție a fost foarte plăcută pentru mândria ei, dar imediat ce a încercat să îi sară în spate, Krishna a dispărut și fata a căzut în genunchi. Mândria i s-a spulberat într-o clipă și a spus umilă: ”Stăpânul meu preaiubit, iartă-mă. Am greșit dorind să te controlez. Te rog, iartă-mă.” Atunci Krishna i-a reapărut în fața ochilor și a binecuvântat- o. În acea zi, Radha a învățat o mare lecție: este complet eronat să consideri un Maestru ca fiind un om de rând; să Îl ispitească și să Îl controleze prin farmecele feminine. Ea a realizat faptul că Maestrul nu era interesat de forma ei fizică, ci de sufletul ei.

Paramahamsa Yogananda – Divina iubire.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, KRISHNA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !