Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 19:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Antiperspirante cancerigene


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
ascension
Aspirant
Aspirant

ascension is offline

Joined: 07 Jul 2005
Member: #42
Posts: 13
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Antiperspirante cancerigene
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.8.2005, 12:02 View PostDownload Post

Anti-perspirantele si cancerul de san

Majoritatea produselor de pe piata sint o combinatie anti-perspirant/deodorant, deodorantul este bun, anti-perspirantul nu este bun. Iata de ce : Corpul uman se foloseste de citeva zone pentru a elimina toxinele din corp, si anume: spatele genunchiului, spatele urechii, zona inghinala si subsioara. Toxinele sunt eliminate sub forma de transpiratie. Anti-perspirantul, asa cum ii indica clar si numele, inhiba transpiratia, impiedicand corpul sa elimine toxinele la subsioara. Aceste toxine nu dispar pur si simplu. Corpul le depoziteaza, in schimb, in nodulii limfatici de sub brat din moment ce nu le poate elimina prin transpiratie.

Aproape toate tumorile in cazul cancerului de san sunt localizate in sfertul sus-exterior al sanului, adica exact acolo unde se gasesc nodulii limfatici.

Barbatii sunt mai putin (dar nu deloc) expusi riscului de a face cancer de san datorita folosirii anti-perspirantului deoarece produsul ramane mai mult in parul axilar si nu este aplicat direct pe piele. Femeile care aplica anti-perspirantul imediat dupa depilare comporta un risc crescut de cancer la san, deoarece depilarea duce la mici rani, imperceptibile, pe piele, ceea ce constituie o poarta de intrare a chimicalelor in zona subsioarei.

Concluzii si completari

deodorantele si antiperspirantele care contin aluminiu reprezinta un risc de Alzheimer (aluminiul patrunde in organism ajunge la creier ).
s-a constat ca anumite substante continute de antiperspirante si deodorante (parabenii si aluminiul) se regasesc in tesuturile cancerigene ale sanilor. Ele patrund in organism si sunt stocate in aceste tesuturi cancerigene insa nu se poate spune daca ele conduc la aparitia cancerului, nu se poate demonstra legatura lor cu declansarea cancerului. Patrunderea lor in organism este facilitata prin raderea parulu ide la subbrat.
studiile sustin ca nu blocarea glandelor sudoripare ar fi responsabila de aparitia cancerului la san, ci doar substantele continute de deodorante si antiperspirante, deci procesul in sine de impiedicare a transpiratiei nu conduce la cancer (altfel inclusiv remediile naturiste de stopare a transpiratiei - gen ceaiuri, spalaturi cu bicarbonat etc. - ar trebui sa provoace cancer la san in aceeasi masura). Problema este subtanta cu ajutorul careia se face stoparea transpiratiei: aluminiul (el blocheaza glandele sudoripare) -parabenii care au fost gasiti prezenti in tesuturile cancerigene.
Motivul mirosului urat de transpiratie se datoreaza nu transpiratiei in sine. Substantele si lichidele eliminate prin porii pielii nu sunt urat mirositoare. Mirosul urat este provocat de actiunea care are lor intre bacteriile ce coexista in mod normal pe pielea noastra si sarurile eliminate prin transpiratie. daca aceste bacterii n-ar exista, nici transpiratia n-ar fi urat mirositoare. Poate ca rezolvarea problemei mirosului urat de transpiratie se promoveaza un pic gresit. Accentul n-ar trebui sa cada pe impiedicarea transpiratiei, ci pe inlaturarea cat mai eficienta a bacteriilor ce "zac" pe pielea noastra. Solutia optima? Apa si sapun din greu. Prin spalare, bacteriile sunt indepartate in mare parte de pe pielea noastra. In timpul dintre spalari, ele se inmultesc. Cu cat trece mai mult timp intre spalari, cu atat avem mai mutle bacterii din acestea pe piele si ca urmare riscam sa mirosim mai urat.
Specialistii sustin ca sapunurile antibacteriene: sunt o masura prea drastica de igiena care face mai mult rau decat bine: pe langa bacteriile ce traiesc pe pielea noastra, sapunurile antibacteriene distrug si o serie de celule ale pielii noastre, lucru deloc imbucurator. Nu uitati ca anumite bacterii (chiar daca tindem sa zicem "ihhheaaaah, bacteriile sunt un lucru rau") este necesar a exista pe pielea noastra. Ele regleaza niste procese.
Sterilizarea excesiva nu e un lucru bun.
De-aia unii sustin ideea ca sapunurile antibacteriene nu-s prea indicate in igiena bebelusilor. Ii sterilizeaza prea tare, iar sistemul lor imunitar nu mai intra in contact cu anumite bacterii si astfel sistemul imunitar nu dezvolta capacitatea de a lupta impotriva unor boli (ex: astmul si alergiile).

(sursa: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=586

Iata mai jos o colectie de articole care merita atentia dumneavostra:

- Concern over deodorant chemicals (BBC Ianuarie 2004 http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/3383393.stm )

-  Cosmetic chemicals found in breast tumours (New Scientist http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994555)

- Deodorants, Shaving Could Cause Breast Cancer (NBC http://www.nbc5.com/health/2747353/detail.html

- An earlier age of breast cancer diagnosis related to more frequent use of antiperspirants/deodorants and underarm shaving. (NCBI http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=14639125&dopt=Abstract)
)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Nu exista decat Dumnezeu in lumea perfecta a lui Dumnezeu.
Back to top See my Info
ascension
Aspirant
Aspirant

ascension is offline

Joined: 07 Jul 2005
Member: #42
Posts: 13
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Re: Antiperspirante cancerigene
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.8.2005, 12:19 View PostDownload Post

Daca va veti uita pe etichetele produselor cosmetice, deodorantelor, sampoanelor, veti avea o surpriza pe cat de mare pe atat de neplacuta: imensa majoritate a produselor comercializate, de firma (Fa, Nivea - deodorante roll-on, LÓreal - sampon Elseve, etc) contin la greu Aluminiu si cate 4-5 parabeni...
Asa ca mi-am pus si eu intrebarea, dupa ce am citit despre efectele nocive ale acestor substante: ce produse putem totusi folosi, si care sunt sanatoase din acest punct de vedere?? Din pacate, pe piata romaneasca oferta de produse sanatoase este extrem de restransa, iar cele pe care le-am aflat eu, chiar si din discutiile de pe alte forumuri am sa le insir mai jos:
Un deodorant fara parabeni si aluminiu este cel de la Forever Living Products.
Alt roll on fara aluminiu, fara alcool, fara coloranti si conservanti este cel de la SEBAMED (balsam deodorant Sensitive). Se gaseste in farmaciile Help Net si costa aprox 285.000lei.
Gama elvetiana Skincode nu contine parabeni.
Alte deodorante mai sunt sub forma de spray cele care au inlocuit aluminiul cu triclosan: BU, C-through, Pret-a porter au triclosan in loc de aluminiu. Sampon  - romanesc Dr. Soleil etc. Si daca mai descoperiti si alte produse sanatoase puteti sa le adaugati la aceasta lista.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Nu exista decat Dumnezeu in lumea perfecta a lui Dumnezeu.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Generalitati medicini naturiste
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 2 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !