Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.12.2022, 06:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Meditație de comuniune intensă și profundă cu SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Thunder
Practicant
Practicant

Thunder is offline

Joined: 16 Jul 2005
Member: #48
Posts: 162
Country Flag: Romania
Style: Unique4 (6)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Meditație de comuniune intensă și profundă cu SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 24.6.2010, 15:17 View PostDownload Post

Joi 24 iunie, între orele 15.00-15.45 - Meditație de comuniune intensă și profundă cu SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL
Back to top See my Info Personal Gallery of Thunder
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (579)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Sfântul Ioan Botezătorul
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.7.2010, 22:35 View PostDownload Post

Probabil ca nu e intamplatoare asocierea intre filozofia, practica si teoria yoghina sau cea orientala in general si asocierea avatarului tau, adica Arhanglelul Mihail. Poate nu ar strica deschiderea unui dialog pe tema analogiilor dintre "teoria" orientala si cea crestina, avand in vedere ca noi romanii suntem preponderenti crestini. De exemplu dialog despre ierarhiile angelice si ierarhiile de zei din filozifia orientala. Iminenta venirii in lume a unui avatar divin, viziune impartasita de mai toate religiile si caile spirituale ale lumii. Este evident ca nu o sa vina cate un avatar pentru fiecare religie sau fiecare profetie care aminteste de venirea unui Fiu al lui Dumnezeu, sau avatar, sau cum doriti sa-l numiti, este unul si acelasi chiar daca El poarta un nume diferit functie de religia sau profetia care il prezinta.

Strict referitor la acest subiect vreau sa evidentiez cateva informatii pe care le putem numi intr-o prima faza ca fiind "ipoteze".

In biblie Iisus ne spune ca spiritul lui Ilie este in Ioan Botezatorul. Adeptii filozofiilor orientale, dar nu numai ei, ne spun ca de fapt Ioan era reincarnarea lui Ilie. Mai mult decat atat, in capitolul 2 din Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - scrisa prin dicteu divin de Jakob Lorber, Iisus ne spune pe sleau cine e de fapt Ilie sau Ioan Botezatorul:

Capitolul 2
Spiritul Sfântului Arhanghel Mihail a fost întrupat în Ioan Botezătorul pentru a aduce astfel mărturie despre Domnul nostru Iisus


1 . Un om numit Ioan propovăduia pocăința; pe malul Iordanului, el îi boteza cu apă pe cei care se reîntorceau către Dumnezeu. Spiritul profetului Ilie sălășluia în acest om; era același spirit angelic al celui care l-a învins pe Lucifer, în momentul creației, același spirit care a fost chemat pe muntele Sinai pentru a readuce la viată trupul lui Moise și pentru a i-l răpi lui Lucifer.

In capitolul 5 Iisus ne spune;

Capitolul 5
Mărturia lui Ioan Botezătorul, care neagă că ar fi spiritul lui Ilie, dar care mărturisește cu umilință că este precursorul lui Mesia (Ioan 1, 19-30)


8. Rămâne să mai lămurim de ce nu recunoaște Ioan că el este Ilie sau un alt profet, când de fapt - după propria Mea mărturie absolută - el era deopotrivă și profet, și Ilie. Am spus chiar Eu însumi, într-o ocazie potrivită, apostolilor și altor persoane care Mă ascultau: Trebuie să acceptați această mărturie, Ioan a fost Ilie, cel care trebuia să Mă preceadă".

9. Rațiunea acestei negări ține de faptul că Ioan se referea atunci la noua sa misiune și nu la vechea activitate pe care el a desfășurat-o atunci când spiritul său, la timpul respectiv, a venit pe pământ sub forma lui Ilie.

....
23. Ioan a repetat încă o dată, atunci, ceea ce el spusese despre Mine cu o zi înainte. El a dorit să spună, pe de o parte, că Eu le arăt oamenilor ca într-o oglindă adevărul și umilința. Și că, prin această umilință, Eu am venit în ajutorul oamenilor, sustinându-i în slăbiciunea lor (care generează smerenia) și nu în presupusa lor forță pe care, de fapt, ei nu o au. Pe de altă parte, Ioan a dorit să spună că cel pe care el îl numește Mielul lui Dumnezeu este Cel care a existat înaintea oricărui lucru. Expresia "El a fost înaintea mea" semnifică aici faptul că Ioan a dorit să îi facă să înțeleagă pe acei trimiși că, din moment ce recunoaște în El elevarea spiritului său divin, în el există același spirit originar, de aceeași calitate și de aceeași constituție, care de fapt provine din acel spirit originar, care este acela care sălășluiește în acest Miel, nu prin propria sa putere, ci prin puterea acestui spirit originar (al lui Dumnezeu Tatăl), care a fost pus într-o ființă complet liberă și perfect independentă. Ori, trebuie să se știe că printr-o asemenea creație, care este cu adevărat o operă a spiritului originar (al lui Dumnezeu Tatăl), începe o nouă epocă înaintea căreia nimic n-a existat în tot infinitul, în afara spiritului originar al lui Dumnezeu care este, dincolo de orice îndoială, cel care apare (fiind întrupat) în acest Miel al lui Dumnezeu, care vine la Ioan pentru a fi botezat.


Acum fiecare sa inteleaga dupa cat de deschisi sunt ochii si urechile personale.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Școli și orientări spirituale contemporane si Anunturi cu tematica ezoterica si grupuri spirituale, Școli și grupări spirituale din România -> MISA - Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut, Invățătura spirituală prezentată în cadrul MISA
   -> Prezentari texte, Anunturi
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 2 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !