Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 3.12.2022, 22:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Puterea cuvintelor


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (579)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Puterea cuvintelor
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 17.8.2010, 14:36 View PostDownload Post

Puterea cuvintelor


Cuvantul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvântul este darul care vine direct de la Dumnezeu. La început a fost cuvântul și cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era cuvântul. Dacă Dumnezeu a creat lumea după chipul și asemănarea Lui, înseamnă că omul a căpătat puterea de a creea ca și Dumnezeu.

Noi avem puterea de a crea și această putere este așa de mare, încât tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi în realitate. Noi ne creăm pe noi înșine și devenim ceea ce credem că suntem. Cuvântul e puterea pe care o avem de a ne exprima și de a comunica, de a gândi și de a crea evenimentele din viața noastră. Cuvântul e cea mai puternică unealtă pe care o are omul. Cuvântul reprezintă manifestarea ființei noastre spirituale, scânteia divină din interiorul nostru. Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis și realitate, dar poate și să distrugă tot ce există în jurul nostru. De aceea, folosirea greșită a cuvântului creează iadul pe pământ. Orice putere creatoare folosită rău, nepotrivit, poate deveni putere distructivă. Cuvântul nostru este magie pură, iar folosirea lui greșită poate deveni magie neagră. Cuvâtul vorbit sau scris este atât de puternic încât un simplu cuvânt poate schimba o viață sau poate distruge viețile a milioane de oameni. Un cuvânt negativ poate fi un blestem, iar adesea oamenii folosesc cuvântul la fel ca magicienii, blestemându-se inconștient unii pe alții. Noi îi blestemăm adeseori pe alții prin părerile care le exprimăm. De exemplu, dacă ne întâlnim cu un prieten și îi spunem: “ai o paloare pe față care se întâlnește numai la oamenii bolnavi”, dacă el va asculta aceste cuvinte și va fi de accord cu ele se va putea îmbolnăvi. Aceasta e puterea cuvântului. Oamenii care au un nivel ridicat de spiritualitate sunt foarte rezistenți la blesteme si la undele mentale ale altora.

Cel mai adesea folosim cuvântul pentru a ne împrăștia emoțiile noastre otrăvite, pentru a ne exprima furia, gelozia, invidia sau ura. Cuvântul e cel mai prețios și mai puternic dar pe care îl are umanitatea, dar noi îl folosim și împotriva noastră. Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribilă și mai puternică este cuvântul nepotrivit care poate să distrugă fără să lase urme. Noi ne atacăm în permanență prin cuvinte și ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.

Această practică a devenit cea mai rea dintre toate formele de magie și a fost numită bârfă. Bârfa, desi pare atat de inofensiva, ne alterează și scurtează viața, ne distruge fizic și spiritual, fiindcă în permanență ne ruinează sufletul și trupul. Bârfa e un act de magie neagră și este foarte rea, deoarece este otravă pură. Cu toții am învățat cum să bârfim acceptând bârfa altora, socotind că aceasta este o modalitate normală de comunicare. Bârfa a devenit o forma curentă de comunicare în societatea umană. Bârfa și gândurile urâte pe care le generează reprezintă un frecvent traumatism aplicat omului la care ne- am gândit.

De cele mai multe ori noi cream o otravă emoțională proprie prin folosirea unor cuvinte ca: sunt gras, îmbătrânesc, îmi cade părul, sunt prost, nu voi fi niciodată perfect, nu voi reusi…etc. Astfel, noi materializăm aceste cuvinte în realitatea noastră sau mai bine zis împotriva noastră. De aceea, important este să înțelegem ce este cuvântul și ce putere are el. Întreaga lume poate să bârfească în legătură cu noi, însă dacă noi nu punem la suflet, nu dam crezare, vom deveni imuni la bârfe. Dacă cineva ne trimite în mod intenționat o emoție otrăvită, dar noi nu o luăm la modul personal, ea nu ne va afecta.

Când omul nu acceptă emoția otrăvită aceasta se întoarce asupra celui care a trimis-o și-l afectează direct.
Gândul și cuvântul pun în mișcare vibrațiile ce se propagă în cercuri din ce în ce mai mari, până ce îmbrățișează întregul univers, după care ele se întorc la noi tot atât de sigur ca atunci când le-am emis.

Gândul e o energie pură, care nu moare niciodată. Să ne ferim mintea de gândurile rele despre ceilalți și să ne asumăm întreaga responsabilitate asupra sentimentelor, gândurilor și cuvintelor noastre.

În cuvinte se află puterea și energia create de gândire. În ziua în care omul va înțelege că are puterea de a-și schimba viața prin cuvintele create de gândire, atinge maturitatea. Gândurile și cuvintele sunt niște transmisii energetice care în funcție de încărcătura lor, adică de frecvența lor joasă sau înaltă, ne pot face rău sau bine.

La fel se întâmplă și în cazul cuvintelor scrise. De aceea, este bine ca la capul patului în care dormim să nu ținem cărți care relatează despre nefericiri, violențe, crime etc. Aceste bombardamente informaționale conținute în cărți sunt preluate în starea de veghe sau de somn, afectând într-o măsură foarte mare organismul uman. După o vreme ne simțim rău, obosiți, avem coșmaruri, stări deprimante, comportamente bizare și violente.

Cuvintele pot vindeca

Iubirea e cuvântul care se apropie foarte mult de cuvântul Dumnezeu ca influență vibratorie și se cunoasc mii de vindecări, care au fost realizate prin folosirea lui. Orice boală cunoscută cedează locul puterii sau puterii iubirii pe care o emitem. Noi putem influența în mod subtil pe cei aflați în preajma noastră, prin energia pozitivă sau negativă pe care o emitem. Gândurile și sentimentele negative sunt asemenea unor arme puternice care pot cauza pagube considerabile. Dacă urâm pe cineva din adâncul inimii și trimetem spre el gânduri negative putem contribui la distrugerea lui.

În vindecarea de la distanță grupurile de tămăduitori se roagă pentru cei aflați departe de ei. Ei trimit gânduri pozitive spre cel bolnav și prin acestea se produce vindecarea. Orice cuvânt are o frecvență vibratorie. De aceea, e benefic ca omul să utilizeze numai cuvinte de înaltă vibrație. Fiecare cuvânt atrage o energie asupra celui care îl exprimă și energia e în raport cu vibrația cuvântului. Să evităm permanenta emiterea de gânduri de vibrație joasă ca: gânduri de ură, invidie și de răzbunare. Cuvintele sunt cărțile noastre de vizită în plan subtil. Cu cât cuvintele sunt mai alese și mai înalt vibraționale, cu atât cel care le utilizează e un spirit evoluat, o ființă de înaltă vibrație spirituală.

Cuvintele de vibratie joasa

Cu cât vibrația cuvintelor e mai joasă cu atât ființa care se manifestă astfel dovedește că e un spirit involuat, un om de vibrație joasă. O vibrație joasă înseamnă o funcționare la nivel coborît a celui care o are. Vibrația joasă se recunoaște după starea pe care ți-o dă: de tensiune, de teamă, de boală, de nemulțumire, de nefericire. Omul devine astfel o victimă sigură a energiilor de vibrație joasă pe care le emite.

Majoritatea oamenilor nu fac decât să critice și să blesteme pe cei care îi guvernează. Sub influența acestor gânduri negative și rău făcătoare guvernanții sunt împinși să ia decizii greșite pentru țară și greșelile lor cad asupra întregului popor. Iată deci ce forță distructivă se poate realiza atunci când oamenii gândesc negativ, în mod colectiv, la o anumită persoană. Să binecuvântăm pe marii inițiați și călugări care emit în permenență vibrații mentale foarte pozitive prin care salvează omenirea de la autodistrugere. Toate cuvintele pe care le rostim sau gândim creează realitatea noastră, se materializează. Gândurile sunt ca niște ființe vii, căci ele poartă în univers informația furnizată de noi înșine. Ele reprezintă cea mai vie și subtilă forță a omului.

Orice frază e formată din cuvinte, constituind o grupare informațional- energetică, asemenea unui organism viu care traduce în fapt informația persoanei căreia i-a fost adresată fraza. Ea nu primește mesajul așa cum îl concepem noi, ci sub forma unei energii pe care o decodifică în felul său propriu. Cuvântul rostit are o mare putere întrucât îi dăm energie din corpul nostru ca să-l facem să lucreze. De aceea, trebuie ca mai întâi să alegem cuvintele și apoi să le dăm putere. Gândul poate fi forța dinamizatoare din spatele cuvântului rostit și astfel îi dăm putere. A te teme de cuvintele negative auzite la altii despre tine înseamnă a le spori energiile și astfel influența lor negativă asupra ta va crește.

Dacă cuvântul e rostit într-o doară sau fără forța gândului, el nu ajunge să se împlinească, dar tot poate produce rau daca este negativ. Orice cuvânt negativ adresat unui om reprezintă un atac energetic asupra lui, cu efect de bumerang, amplificat și asupra noastră. Efectul gândurilor și cuvintelor noastre bune sau rele revin la noi cu siguranța cu care le-am emis in mod amplificat. Când ești lovit cu vorba doare mai mult decât dacă ești lovit cu mâna sau cu piciorul. Cuvintele sunt energii cu modulații aproape infinite, care produc efecte devastatoare în timp asupra corpului subtil al ființelor umane. Astfel, ne atacăm, ne facem rau și ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru. Mulți oameni au obiceiul de a rosti blesteme pentru orice fleac, ei își blesteamă părinții, copii, vecinii, prietenii, de a apela la vrajitorie sau magie neagra…. Este un obicei foarte rău, fiindcă vorbele creează condiții ca nenorocirile să apară. Un cuvânt este o rachetă ce parcurge spațiul și care în trecerea ei declansează forțe, agită entități și provoacă efecte ireparabile. De aceea s-a spus: înainte de apusul soarelui împacă-te cu fratele tău. Acest lucru înseamnă că trebuie rapid să reparăm răul făcut celorlalți.

Când ne gândim la cineva se creează un canal energetic între noi și omul la care ne gândim. Energia cuvintelor răutăcioase – cu încărcătură negativ㠖 aruncate asupra unei persoane, precum și intensitatea cu care au fost rostite, au efecte devastatoare, în timp, asupra corpurilor subtile și ale aurei acelui om și lucrează așa cum au fost adresate. De fapt, orice cuvânt sau gând bun sau rău poartă în el informații ce duc la energiile pe care le formează. Astfel: acolo unde se duce atenția se duce și energia. Important e ca energia și informațiile trimise să fie pozitive.

Posibile solutii

Pentru ca începând din acest moment să nu mai facem rău nici unei ființe din univers, nici măcar cu gândul, trebuie să avem în vedere următoarele:

Nu emiteți niciodată pretenții față de nimeni și nimic, nu faceți nici un reproș nimănui. Nu reproșați nimic nici destinului, nici trecutului, nici oamenilor. Nu uitați că orice reproș al tau reprezintă un program de distrugere a aceluia spre care il adresați. Efectul va fi mai mare dacă persoana respectivă este într-o stare de vulnerabilitate energetică. La om și sufletul se deschide prin spate. Tot ce vei rosti în urma omului, totul se va împlini. De aceea, dacă ați rostit în urma cuiva un blestem, veți continua în subconștient să rostiți acest blestem oricărei persoane care v-a întors spatele, inclusiv propriilor vostri copii. De aceea, la toți cei care pleacă de la noi sau cu care ne intalnim să le transmitem numai lumină, iubire și armonie. Dacă nu facem acest lucru, prin subconștient vom transmite dezaprobare, supărare sau iritare.

Vorbirea de rău a unui om otrăvește mintea celui care vorbește, după care produce perturbări în câmpul lui energetic și intră în suferință. Când omul se gândește la cineva nu prea frumos, are loc conectarea de energii negative comune și chiar fără a-i dori răul poți să il produci.

Una din legile universului e aceea de a nu face rău unei persoane nici măcar cu gândul. Când cineva gândește că se poate întâmpla ceva rău lui insusi sau altcuiva, el atrage toate nenorocirile asupra destinatarului și cu cât acestea sunt reprezentate în mod real, cu atât mai mare e răul pe care îl provoacă. Nu răspundeți răului cu rău sau ocarei cu ocară, ci dimpotrivă binecuvântați. Când binecuvântăm dăm și primim în același timp. Oferind pace și iubire, acestea se întorc la noi însutit. Nu se răspunde la ură și la răutate cu răutate, ci cu ganduri de iubire si lumina, chiar daca ne vine greu s-o facem. De aceea mii de oameni se autodistrug în mod inconștient, deoarece se hrănesc în permanență cu fructele putrede ale gândirii negative.

Prin ură, răutate și furie nu vei rezolva niciodată nimic. Numai iubirea recompensează. Ura face mai multe ravagii semenilor noștri decât pe câmpul de luptă. Oamenii se ucid între ei mai degrabă cu vorba decât cu fapta. Antidotul urii este iubirea și iertarea. Frica, îndoiala, orice gând negativ sunt nocive, toxice și autodistructive.

Când te simți vinovat în gânduri, vorbe sau fapte fata de cineva e important șă-ți ceri iertare in fapt sau macar in gand respectivului. Fă-o pentru tine. Să nu te preocupe reacția celuilalt.

Oricând aveți gânduri “negre” despre o persoană, aduceți-vă aminte să comutați butonul și să vă rugați pentru sănătatea ei si sa-i trimiteti ganduri de lumina si iubire. Un om nervos, care are tensiunea ridicată, explodează în torente de cuvinte, în lamentări, într-o agresivitate necontrolată care îi va afecta pe cei apropiați sau mai indepartati care vor prelua inconștient energiile negative pe care acestale emană. Așa se explică bolile copiilor care sunt extrem de sensibili la certurile părinților sau ale subalternilor si ale colegilor care au un sef/coleg coleric. De asemenea, toate obiectele din jur se impregnează cu energiile negative emise, devenind aducătoare de probleme pentru toti ce stau mediul respectiv, inclusiv pentru cel/cei care le-au provocat. Atunci când ne pierdem controlul, noi spunem și facem lucruri pe care nu am fi dorit să le spunem și sa le facem. De aceea e atât de important să devenim impecabili în gândire, în vorbire, adica sa gandim pozitiv si sa spunem numai cuvinte pozitive.

De regulă, noi eliberăm otrava noastră emoțională asupra persoanei despre care credem că este responsabilă de nedreptatea comisă asupra noastră. De fapt, noi suntem dispuși să ne descăcăm otrava asupra oricărei alte personae, vinovate sau nu, numai să scăpăm de ea. De multe ori o trimitem asupra copiilor care sunt prea lipsiți de apărare și astfel se nasc relații abuzive verbale si faptice. Oamenii mai puternici fizic si psihologic abuzează de cei slabi, căci simt nevoia să scape de această otravă emoțională negativă, aruncand-o asupra acestora.

Dacă tu consideri ceva ca fiind rău acesta devine rău în mod automat. De aceea se spune: devii ceea ce gândești. Tot ce gândim se materializează în existența noastră. Omului i se întâmplă tot ce gândește. Dacă acceptă în gând și în mental boala și bătrânețea, de acestea va avea parte mult mai repede decat ar fi firesc. Gândul rău îl înfăptuim: întâi în noi, pe plan mental, prin simplul fapt că îl acceptăm și ne hrănim cu el și apoi în afară spre victima spre care a fost direcționat.

Sămânța tuturor faptelor tale se găsește în gândurile și vorbele tale. Dacă gândești și spui “nu pot să-l sufăr pe cutare”, de fapt îl ataci la nivel energetic subtil și ceea ce sunt ganduri si vorbe repede ajung faptă. De aceea nu e bine să spunem lucruri agresive sau vorbe care rănesc pe alții. Calomniind o persoană în fața altora sau uneltind împotriva ei o ataci la nivel energetic subtil.

Toate bolile fizice sunt expresia unor gânduri eronate și dispar odată cu corecția de rigoare.
După cum crezi așa va fi
. Convingerile omului influențează și creează realitatea. Să crezi pe deplin în tot ce vrei să realizezi. Să simți că deja ai primit sau vei primi curând. Aceasta atrage foarte repede spre tine rezultatul dorit.

Să nu emiți niciodată opinii de genul: sunt gras, slab, urât îmbrăcat, sărac etc, căci trimiți către tine sau catre alții energii și informații negative ce au ca rezultat ca ei vor gândi la fel despre ei însăși ori despre altii și ceea ce vor gândi nu va întârzia să se materializeze. Sub nici un motiv să nu spui cuiva: ești leneș, ești prost, ești nemernic, nu ești bun de nimic etc., fiindcă toate acestea creează sau amplifica în el cusurul ce i se reproșează. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa părinților, rudelor, a dori răul oamenilor apropiați.

Sinceritatea este cheia. Să cauți să exprimi mereu, prin cuvînt, numai ceea ce simți și crezi din tot sufletul că este adevărat. Să alegi să faci numai ceea ce este în deplin acord cu idealul tău. Să fii tu însuți în tot ce gîndești, afirmi și întreprinzi. Iar ca să ajungi la asta, trebuie să cauți permanent să te cunoști pe tine insati/însuți, să-ți clarifici idealul, să renunți la ideile inutile și dăunătoare, cu alte cuvinte să devii mereu mai înțelept. Este cea mai mare realizare a vieții unui om, pe care o poate comunica apoi și celor din jur, chiar fără cuvinte, numai prin ceea ce este.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, De la suflet la suflet
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !