Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 3.12.2022, 23:06
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Un document roman despre Mantuitorul Iisus Hristos


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (579)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Un document roman despre Mantuitorul Iisus Hristos
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.10.2010, 23:36 View PostDownload Post

Un document roman despre Mantuitorul IIsus Hristos


In Biblioteca "Lazaristilor" din Roma s-a gasit nu de mult timp, o scrisoare care are o importanta istorica. Este o epistola pe care a scris-o Publius Ventulus, ca guvernator al Iudeii, Cezarului, in care este vorba despre Mintuitorul Iisus Hristos. Epistola este scrisa in limba Latina din timpul in care a predicat Domnul IIsus Hristos pentru prima data inaintea poporului. Ea suna asa:

"Am inteles, Cezare, ca ai dori sa stii despre barbatul plin de virtute, cu numele IIsus Hristos, pe care poporul Il tine de profet, iar invataceii Lui zic ca este Fiul lui Dumnezeu, Creatorul cerului si al pamantului. In adevar, Cezare, in fiecare zi se aud despre acest barbat lucruri minunate: in scurt zis: El inviaza mortii si vindeca bolnavii.

Este de statura mijlocie, fata ii este plina de bunatate si exprima o demnitate maiestuoasa, astfel ca uitaindu-se la El te cuprind.fara sa vrei, simtaminte de teama dar si de iubire. Parul Lui pina la urechi are culoarea nucilor coapte iar de acolo pina la umeri este de culoare deschisa, blond stralucitor. Il poarta dupa datina Nazarinenilor, cu carare pe mijloc. Fruntea este neteda, fata fara creturi si pete. Barba Lui este de culoarea parului din cap, dreapta, dar n u prea lunga si despartita in mijloc. Privirea ii este drept in ochi. Daca mustra, inspira frica dar indata ce a mustrat plinge. Desi este strict, El este amical si amabil. Se zice ca nimeni nu l-a vazut rizind niciodata; adeseori insa plingind, Miinile si bratele Lui sunt frumoase. Intretinerea cu El este pentru toti placuta si daca se prezinta undeva se arata foarte modest. Are o tinuta foarte frumoasa si maiestuoasa. Mama lui este cea mai frumoasa femeie din aceste parti.

Daca doresti sa-l vezi, Cesare, precum mi-ai scris cindva, atunci ma instiinteaza si eu ti-l voi trimite indata.
Desi n-a studiat niciodata, cu toate acestea, cunoste toate stiintele.

El umbla descult si fara acoperamint pe cap. Multi rid daca-L vad din departare dar indata ce vin in apropierea Lui tremura si totodata Il admira. Se zice ca in aceste parti nu s-a mai vazut niciodata un asemenea barbat. Iudeii afirma ca n-au mai auzit de o invatatura ca cea primita de la El. Multi zic ca El este Dumnezeu, altii ca este amicul Lui. Iudeii acestia rautaciosi Il supara in tot felul. Se zice ca El niciodata nu este multumit si cauta sa indestuleze pe fiecare . In tot cazul stau gata Cezare, a implini orice porunca referitoare la El."
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Religiile lumii
   -> Crestinism, Generalitati Crestinism
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !