Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.12.2022, 06:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
YOGA: un mod de viață, o știință milenară, o tradiție practică universal valabilă


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (579)
Medals: None
Groups:
Topic icon
YOGA: un mod de viață, o știință milenară, o tradiție practică universal valabilă
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.10.2010, 14:42 View PostDownload Post

YOGA: un mod de viață, o știință milenară, o tradiție practică universal valabilă


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Din ce în ce mai mulți oameni aleg să practice YOGA, fie pentru a se menține în formă, fie pentru a-și redobândi sănătatea, fie pentru a dobândi echilibrul și armonia în plan emoțional, fie pentru a-și îmbunătăți performanțele mentale, fie pentru a explora o tradiție orientală fascinantă. Succesul pe care îl are YOGA în Occident se bazează pe o tradiție milenară extrem de profundă. YOGA este o veritabilă știință, descrisă în mii de tratate de specialitate; dacă diferitele ramuri ale sistemului YOGA ar fi predate ca discipline într-o Universitate, aceasta ar trebui să aibă multe facultăți și departamente pentru a acoperi întreaga complexitate a acestui sistem. Adevărații cunoscători ai sistemului YOGA se plâng adeseori de vulgarizarea acesteia în Occident, unde YOGA este prezentată uneori ca un simplu sistem de gimnastică fizică sau dimpotrivă ca un sistem de credințe pseudo-religios.

Complexitatea sistemului YOGA nu ar trebui să fie o piedică pentru cei care vor să înceapă să o practice, ci garanția că au ales un sistem care le poate oferi extraordinar de mult, în toate aspectele vieții lor. Practica YOGA conduce gradat către un mod de viață mai echilibrat, mai armonios și mai înțelept, care implică printre altele o alimentație sănătoasă (yoghinii sunt lacto-vegetarieni), respectarea unor principii morale (denumite în YOGA YAMA și NYAMA), abordarea terapiilor naturiste pentru rezolvarea problemelor de sănătate, controlul perfect al funcției sexuale (așa-numita continență sexuală) etc. Practica yoghină propriu-zisă cuprinde în principal patru elemente: posturi corporale, exerciții de ritmare a respirației, relaxare și meditație.

ASANA-ELE SAU POSTURILE CORPORALE YOGA

ASANA este o postură statică, realizată cu o concentrare specifică. Ea este mai mult decât un exercițiu fizic, este o modalitate de integrare psihosomatică. Această apropiere blândă și respectoasă față de misterele ființei se bazează pe reeducarea posturală și vizează ca, prin intermediul corpului, să conducă la trezirea spirituală. Cel care o practică descoperă pacea interioară și armonia, remarcând, în același timp, că nivelul său energetic și vital crește în mod considerabil.

Efectele predominante ce se resimt din ce în ce mai pregnant în urma practicării constante a ASANA-elor sunt: echilibru, încredere în sine, energie crescută, rezistență la oboseală și stres, o senzație relaxantă de bunăstare, calm, regenerare rapidă, o mai bună odihnă grație deconectării complete, creativitate și concentrare, acumulare de energie, rearmonizare fizică și psihică.

„Asana sau postura în YOGA devine perfectă prin intima comuniune între ființa practicantului și Univers. Atunci efortul pentru a o realiza dispare.” - VYASA

RELAXAREA YOGHINĂ COMPLETĂ

În YOGA, relaxarea yoghină completă este o modalitate prin care ființa se poate încărca în mod natural cu energie cosmică, ceea ce conduce gradat la eliminarea oboselii, încordării, stresului care îl afectează atât de mult pe omul modern. După 15 minute de relaxare yoghină completă, veți constata că sunteți profund odihniți, regenerați (fizic, psihic și mental), armonioși, destresați, fericiți, vă simțiți mult mai puternici, curajoși, încrezători în forțele proprii, mai buni, mai frumoși.

PRANAYAMA

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Sub numele de PRANAYAMA sunt cunoscute exercițiile tradiționale YOGA de control și ritmare a respirației, care produc o energizare globală foarte intensă, ce poate avea ca efect vindecarea în mod natural a diferitelor afecțiuni. În fazele avansate, ele permit controlarea perfectă a minții și atingerea unor puteri paranormale.

MEDITAȚIA YOGHINĂ

Yoghinul care meditează se întoarce cu ușurință și cu detașare spre sine însuși, spre valorile sale interioare; el își eliberează cu adevărat conștiința și o face din ce în ce mai disponibilă pentru acțiunea forțelor subtile, benefice, creatoare care sunt atrase prin REZONANȚĂ în aura ființei umane.

Meditația îmbunătățește tehnica de concentrare mentală și permite dezvoltarea armonioasă a forțelor benefice mentale concomitent cu echilibrarea psihicului. Prin meditația yoghină sunt eliminate gradat zăpăceala, superficialitatea, lipsa de concentrare, anxietatea, depresia, problemele false ridicate de prejudecăți și complexele de inferioritate.

Meditația înseamnă:
* să păstrăm mintea calmă;
* să păstrăm liniștea interioară și puterea de concentrare fără efort;
* să dobândim o cunoaștere superioară asupra lumii care ne înconjoară;
* să trăim prezentul fără grija trecutului sau a viitorului;
* o călătorie frumoasă, plină de inspirație și aspirație, nu doar o destinație.

„În loc de a studia mereu și mereu altceva care este nou este mult mai bine să urmărești să nu uiți ce-ai studiat deja și care este foarte valoros. PRACTICA DIRECTĂ este de mii de ori mai importantă decât CUNOAȘTEREA TEORETICĂ.”- Profesor yoga Gregorian Bivolaru


Un străvechi tratat yoghin, TANTRA SARA, afirmă:

„Mai presus de cei care nu știu sunt cei care află sau citesc;
Mai presus de cei care află sau citesc sunt cei care memorează;
Mai presus de cei care memorează sunt cei care înțeleg;
Mai presus de cei care înțeleg sunt cei care aplică;
Mai presus de cei care aplică sunt cei care obțin rezultate;
Mai presus de cei care obțin rezultate sunt cei care, atingând succesul, dobândesc puteri paranormale;
Iar mai presus de cei care dobândesc puteri paranormale se află cei care ating Absolutul, dobândind Înțelepciunea prin care totul devine cu putință”.

Citiți și:
Cursurile practice de yoga integrală
Ce este yoga integrală?

yogaesoteric
octombrie 2009
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Yoga
   -> Yoga, Generalitati Yoga
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !