Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.3.2024, 08:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
6 mituri despre penetrarea vaginală


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Dr Unique
Colaborator
Colaborator

Dr Unique is offline

Joined: 21 Dec 2008
Member: #420
Posts: 54
Country Flag: France
Style: InvisionBlue (574)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
6 mituri despre penetrarea vaginală
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.1.2011, 15:39 View PostDownload Post

6 mituri despre penetrarea vaginală

Stela Moisescu


Vrei să știi ce este normal și ce nu în privința modului în care vaginul tău se comportă în timpul sexului? De exemplu, elasticitatea lui nu depinde de frecvența cu care faci sex, durerile din timpul sexului nu sunt mereu un semnal de alarmă și află că te poți excita, fără să te și lubrifiezi.

În continuare îți deconspirăm 6 mituri frecvente despre penetrarea vaginală!

1. Sexul este cu atât mai satisfăcător cu cât ești mai „strâmtă”

De fapt, reciproca este adevărată. Excitarea funcționează în felul următor: când ești gata pentru actul sexul pereții vaginului tău sunt lubrifiați și suficient de dilatați încât să acomodeze un penis, iar cervixul tău urcă, pentru a permite penetrarea mai profundă.

Așadar, nu îți este recomandat să începi actul sexual, când nu te-ai dilatat suficient, pe motiv că așa există mai mult contact între pereții vaginului și penis. Ai mai multe senzații de plăcere în timpul actului sexual atunci când ești excitată, deci și dilatată! În plus, vaginul este mai degrabă elastic, în sensul că, deși se dilată, îl poți încorda, și revine la forma inițială după actul sexual… ceea ce ne trimite la un alt mit despre penetrarea vaginală.

2. Vaginul se „lărgește”, dacă ai o viață sexuală activă

Penetrarea vaginală nu produce schimbări permanente asupra vaginului. Vaginul este un tub muscular, care se dilată cât să acomodeze penisul (atunci când ești excitată), iar mai apoi revine la forma inițială… indiferent cât de des faci sex sau cât de mult durează partida.

Ai putea face sex în fiecare zi, timp de un an, că tot nu s-ar vedea diferențe, afirmă specialiștii. Ba mai mult, sexul este o formă de exercițiu fizic pentru mușchii tăi vaginali, așa că o viață sexuală activă îți tonifică vaginul. În plus, nu trebuie să te sperii, dacă vaginul tău rămâne mai dilatat timp de câteva minute după o partidă de sex.

3. După o perioadă de abstinență vei avea un vagin mai îngust

Specialiștii susțin că, la polul opus, nici o perioadă de abstinență de un an nu ar afecta în vreun fel dimensiunile vaginului tău. Ai aceeași abilitate de a acomoda un penis în timpul sexului, dacă ești suficient de excitată când începi partida de sex.

Așadar, este un simplu mit că ești mai strâmtă după o perioadă de abstinență. În schimb, abstinența îți poate afecta libidoul și abilitatea de a te excita, motiv pentru care ți se poate părea că ai un vagin îngust! Tocmai de aceea se spune că în ceea ce privește libidoul, pofta vine mâncând, iar dacă ai o viață sexuală regulată, îți menții libidoul la cote normale.

4. Dacă vaginul nu se lubrifiază, înseamnă că nu ești excitată

În mod normal, atunci când te exciți, pereții vaginului tău eliberează un lubrifiant natural. Deși în multe cazuri un preludiu scurt, care nu îți dă suficient timp pentru a te excita, poate rezulta într-o lubrifiere insuficientă, există și excepții. În unele cazuri, deși ești excitată, alți factori îți inhibă lubrifierea naturală, cum ar fi un nivel scăzut al estrogenului din organism.

5. Durerile din timpul sexului reprezintă întotdeauna un semnal de alarmă

Poți răsufla ușurată! Nu orice durere din timpul actului sexual semnalează o disfuncție sexuală. Poți experimenta dureri ocazionale, care nu ar trebui să îți dea bătăi de cap. Ca atunci când azi simți plăcere într-o poziție sexuală, iar peste o săptămâna poziția respectivă îți provoacă anumite dureri. De vină pentru această fluctuație este ciclul tău menstrual, explică medicul Vanessa Cullins.

Schimbările hormonale de pe parcusul unui ciclu menstrual îți afectează secrețiile vaginale, așa că este posibil să te lubrifiezi mai slab în unele zile ale lunii. Și elasticitatea vaginului tău este afectată de schimbările din timpul unui ciclu menstrual. Așadar, dacă disconfortul pe care îl simți în timpul sexului se petrece doar ocazional sau într-o anumită perioadă a lunii, nu trebuie să dai fuga la medic, potrivit lui Cullins. Specialistul te sfătuiește totuși să folosești un lubrifiant, când îți simți vaginul mai sensibil.

Totodată, ar trebui să știi că și cervixul își schimbă poziția pe parcursul lunii, fiind în poziția cea mai ridicată în timpul ovulației. În perioadele în care este mai coborât în canalul vaginal, e posibil să simți un disconfort în timpul sexului, mai ales în acele poziții care permit o penetrare profundă.

6. Orgasmul vaginal este mai intens decât cel clitoridian

Multe femei suspină după un orgasm vaginal, gândindu-se că sunt private de senzații mult mai intense decât cele oferite de clitoris. Adevărul este că cele mai multe terminații nervoase sunt situate în clitoris, nu în vagin. Se pare că vaginul este, precum restul organelor interne, slab încărcat cu senzori de plăcere.

Tocmai de aceea se spune despre clitoris că este echivalentul penisului, în privința senzațiilor pe care el este capabil să ți le ofere (și ambele sunt situate extern). Interesant este că penisul a fost construit de așa natură încât să fie stimulat de vaginul unei femei, în timp ce clitorisul are o structură independentă și poate fi stimulat în orice mod.

Atunci când experimentezi un orgasm vaginal, care ți se pare mai intens decât cel clitoridian, e posibil să fi avut de fapt un „orgasm clitoridian extins”, mai spun unii specialiști. Explicația este că în timpul penetrării vaginale îți sunt stimulate și labiile mici și vestibulul vaginal, lucru care poate declanșa un orgasm clitoridian mult mai intens și pe care în mod eronat îl percepi ca fiind vaginal.

Sursa: 6 mituri despre penetrarea vaginală: Unica
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mens sana in corpore sano !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Sexualitate si Spiritualitate
   -> Sexualitate si Spiritualitate, Generalitati Sexualitatea si Spiritualitatea
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !