Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.7.2021, 19:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
NASTETI COPII SFINTI prin IMPREUNARE BINECUVANTATA


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
minunat
BANED
BANED

minunat is offline

Joined: 03 May 2008
Member: #361
Posts: 14
Country Flag: Romania
Style: InvisionBlue (208)
Medals: None
Groups: None
NASTETI COPII SFINTI prin IMPREUNARE BINECUVANTATA
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.4.2009, 17:50 View PostDownload Post

„…Sfintii, multi sunt alesi tocmai din cauza atitudinii religioase a parintilor mai inainte de a se naste”. (Sf. Arsenie Boca)

CREZUL meu este ca atunci cand vom fi RE-CUNOSCUT prin FAPTELE noastre faptul ca IMPREUNAREA TRUPEASCA este una cu IMPREUNAREA SPIRITUALA in UNICUL TRUP de TAINA al Lui HRISTOS, aceasta in cazul Barbatului si Femeii CUNUNATI in Biserica prin Slujba Sfintei CUNUNII care este o TAINA, spre deosebire de calugarie, ei bine, atunci se VOR SCHIMBA MULTE pe PAMANTUL acesta, pentru ca si COPIII NASCUTI dintr-o asemenea CUNUNIE vor fi foarte TRANSPARENTI fata de IUBIREA Lui DUMNEZEU, astfel incat s-o poata manifesta cu usurinta in Viata lor spre BINELE intregii societati.

Spune Sfantul Arsenie Boca: „În copiii veniti dintr-o vietuire curata a casatoriei, precumpanesc inclinarile bune si nu-i biruie imprejurarile rele ale mediului, pe care eventual l-ar gasi si, poate ca, chiar impotriva acestui mediu sunt randuiti. Ei sunt de mici mai stravezii spre Dumnezeu si prin asta se vede ca au chemare sa-I fie ucenici, iar daca vremea le-o va cere ii vor fi si mucenici”.

Accentul pe care il pun eu nu este pe URCAREA la Cer, ci pe COBORAREA CERULUI pe PAMANT, pe INTRUPAREA Lui DUMNEZEU in noi si noi copii BINECUVANTATI, nascuti din relatii consfintite prin Sluja Sfintei Cununii. Sa nu uitam un lucru foarte important: Mantuitorul a venit acum aproximativ 2000 de ani ca sa Aduca IMPARATIA IUBIRII Lui DUMNEZEU pe Pamant, atunci ca SAMANTA ce noi, oamenii, trebuia s-o primim si sa-i oferim prin FAPTELE NOASTRE conditiile prielnice de a germina si de a RODI chiar aici pe PAMANT IMPARATIA CERURILOR. „Foc am venit sa arunc pe pamant și cat as vrea să fie acum aprins!” (Luca 12, 49), spune Mantuitorul, aratand ca FOCUL IUBIRII Lui DUMNEZEU a fost adus de El, dar oamenii trebuiau sa IMPRASTIE prin FAPTELE lor acest FOC al IUBIRII. Trebuiau sa faca din FIECARE ZI o SARBATOARE a IUBIRII Lui Dumnezeu in Creatie. Dar ei s-au limitat la ziua de duminica si la Biserica din materie pamanteasca, uitand in multe cazuri sa faca din acest PAMANT BISERICA celei de-a DOUA VENIRI a Lui HRISTOS. Tocmai de aceea, acesti oameni n-au inteles prea bine mesajul HRISTIC in sensul de a LUPTA pentru VENIREA IMPARATIEI pe PAMANT, caci tot Mantuitorul spune: „…Imparatia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă Imparatia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu predat iudeilor. Dar acum (adica atunci, acum aproximativ 2000 de ani) Imparatia Mea nu este de aici” (Ioan 18, 36). Si astfel, acesti oameni, in loc sa CREADA ca pot contribui prin FAPTELE lor BUNE la COBORAREA IMPARATIEI Lui DUMNEZEU pe PAMANT, s-au limitat, cei mai multi, la ideea urcarii eventuale a lor la CER, dupa o viata de multe si mari sacrificii. Sa nu uitam ca in ICONOMIA Lui DUMNEZEU s-a permis RAMANEREA pe PAMANT a SFINTELOR MOASTE tocmai ca acestea sa fie FOCARE de SFINTIRE si de TRANSFIGURARE a Pamantului. Altfel, Dumnezeu i-ar fi putut ridica cu totul la Cer pe toti Sfintii, precum a facut cu Sfantul Ilie. Deci, am deslusit DOUA accente: unul este pe URCAREA la CER, altul este pe COBORAREA CERULUI pe Pamant. Si eu pun accentul în special pe acest al doilea accent de INTRUPARE a SFINTENIEI intr-un aspect concret-material spre TRANSFIGURAREA acestuia in coincidenta spiritualului cu materialul intr-o UNICA REALITATE TAINICA si DINAMICA a TRUPULUI HRISTIC. Or aceasta COBORARE a CERULUI pe PAMANT este deplin EVIDENTIATA in COPIII despre care HRISTOS INSUSI a spus: „Oricine va primi, în Numele Meu, pe unul din acești copii pe Mine Mă primește; și oricine Mă primește, nu pe Mine Mă primește, ci pe Cel ce M-a trimis pe Mine” (Marcu 9, 37), ceea ce dezvaluie DIMENSIUNEA si MENIREA de TAINA a SFINTEI CUNUNII ce implica IMPREUNAREA SPIRITUALA si TRUPEASCA.

Pe de alta parte, acest accent al URCARII la Cer, pe care, din pacate, il pun si destui preoti si chiar sfinti Parinti, chiar si astazi, lipseste oarecum de motivatia puternica pe omul mai slab, care nu vede prea departe, nicidecum pana in Vesnicia IUBIRII Lui DUMNEZEU. Si atunci, in loc sa mai faca ceva pentru aceasta IMPARATIE a IUBIRII, nu mai face decat prea putin, lasand prin aceasta PAMANTUL la discretia fortelor demonice care urmaresc sa suprapuna vazduhul demonic pe Pamant, sa faca din Pamant un salas al demonilor, cu conlucrarea acelor fiinte umane cazute care fac jocul acestor demoni. Or, COPIII sunt SPAIMA DEMONILOR, atunci cand sunt NASCUTI din Familii BINECUVANTATE de DUMNEZEU si care fac FAPTELE IUBIRII in lume, nu numai duminica la Biserica. De aici acest accent pe care il PUN pe CON-SFINTIREA si BINECUVANTAREA IMPREUNARII TRUPESTI, caci printr-insa se NASC acesti COPII, printr-insa DUMNEZEU Se INTRUPEAZA inca si inca O DATA in lume... spre CO-INCIDENTA Cerului cu Pamantul in NOUL IERUSALIM.

Edit: Userul minunat a fost banat din proprie initiativa si din cauza modului de actiune nedemn aici pe forum. Detalii aici.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, CUPLUL SPIRITUAL - alegerea persoanei potrivite formarii unui cuplu spiritual armonios
   -> CUPLUL SPIRITUAL, Relatia de cuplu spiritual - Anunturi, Relatari si informatii generale
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !