Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.2.2024, 03:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Arhanghelii


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Ingeras
Practicant
Practicant

Ingeras is offline

Joined: 31 Oct 2007
Member: #320
Posts: 119
Country Flag: Andorra
Style: Unique4 (6)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Arhanghelii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.2.2011, 17:25 View PostDownload Post

Arhanghelii

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
În Vechiul Testament, dar și în Noul Testament apar dese întâlniri ale strămoșilor noștri cu reprezentanți ai acestui ordin.
Astfel, arhanghelul Gabriel este cunoscut ca și vestitor al nașterilor. El a apărut Elisabetei, vestind-o că va naște un fiu; tot el a apărut și Mariei spunându-i despre venirea pe lume a lui Iisus, fiul lui Dumnezeu. Același arhanghel i-a apărut lui Abraham (în Geneză) aducându-i la cunoștință că soția sa Sara, în vârstă și stearpă, îi va aduce un fiu.

Arhanghelul Mihail este cunoscut în schimb ca luptător, fiind cel care alungă balaurul, adică pe îngerul cel căzut, Lucifer, și restabilește regatul luminii pe pământ (de exemplu lupta arhanghelului Mihail cu Satana pentru sufletul lui Moise).

Arhanghelul Rafael ajută pe cei bolnavi și suferinzi, alinându-i și aducând salvări miraculoase, vindecări în cazuri aparent de nerezolvat.

Sunt cunoscuți din Biblie și alți arhangheli (Uriel, Zerachiel, Chamaliel, Tsaphiel), dar nu vom insista asupra acestui lucru.
În Coran este adeseori citată prezența îngerilor și a arhanghelilor, în special a arhanghelilor Gabriel și Mihail. De exemplu, în prima viziune a profetului Mohamed (610 d.C.) îi apare în vis îngerul Gabriel, care, de altfel, este cel care îi revelează întreaga învățătură divină.

Rudolf Steiner îi numește pe arhangheli spirite ale focului. Conform învățăturilor egiptene ei sunt inspiratori și călăuze ale marilor comunități, grupuri sau popoare. În sufletul fiecărui popor se exprimă viața unui arhanghel. Arhanghelii asigură armonia dintre viața individuală și cea a colectivităților umane (popoare, neamuri). Ei stabilesc legături între sufletele individuale și sufletele naționale.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Arhanghelii au ca atribute esențiale: ridicare de laudă lui Dumnezeu, mărturisirea credinței lor, prin fapte și punerea necondiționată în slujba dreptății divine. Acest ordin aduce acelora care îi invocă ajutorul o protecție divină infailibilă. Guvernatorul arhanghelilor este Mihail.

Spirite ale focului divin purificator, arhanghelii au ca principală misiune ducerea la bun sfârșit a planurilor divine pe Pământ. Ei veghează asupra destinului spiritual al umanității, inspirând, protejând și ghidând marile colectivități umane. Arhanghelii sunt fiecare dintre ei conducătorii unor mari legiuni de îngeri în lupta împotriva forțelor întunericului. Cabaliștii intrau uneori în transă și comunicau cu DUMNEZEU prin intermediul Arhanghelilor. În tradiția românească, ei mai sunt numiți și sfinții voievozi, prin echivalarea termenului grecesc care înseamn㠄fruntași ai îngerilor”. Arhanghelii supraveghează îngerii păzitori și celelalte cete de îngeri din apropierea noastră, indiferent de misiunea lor.

Marele angelolog Dionisie Areopagitul îi descrie astfel: „Sfânta treaptă a arhanghelilor, prin locul ei ierarhic care este cel mijlociu menține de fapt în legătură pe cele de la margini. Căci în realitate ea comunică atât cu prea sfinții Întâietori cât și cu sfinții Îngeri. Cu cea dintâi pentru că este întoarsă către Începutul cel care este mai presus de ființă, iar cu îngerii pentru că ea este, în același timp o și o treaptă tălmăcitoare, primind iluminările dumnezeiești de la Întâietori, în mod ierarhic și vestindu-le Îngerilor în chip îngeresc și în continuare, prin Îngeri, descoperindu-ni-le nouă, pe măsura sfințeniei fiecăruia dintre noi și iluminându-ne astfel în chip dumnezeiesc”.

Ființa umană care reușește, datorită purității și deschiderii sale sufletești, să intre în comuniune cu ierarhia angelică a arhanghelilor își poate trezi și amplifica prin intermediul lor o gamă foarte variată de stări, cum ar fi: bucuria, împlinirea, umilința, aspirația spirituală, detașarea, pacea, luciditatea, dragostea pentru toate ființele umane și iubirea pentru Dumnezeu.

În creștinism, cei mai cunoscuți arhangheli sunt Mihail („Cel care este asemenea lui Dumnezeu”), Gabriel („Dumnezeu este puterea mea”), Rafael („Dumnezeu care vindecă”) și Uriel („Focul purificator al lui Dumnezeu”), iar în Apocalipsă sunt menționați 7 arhangheli care stau înaintea Tronului lui Dumnezeu. În tradiția islamică sunt cunoscuți doar patru, iar în tradiția ebraică se vorbește despre 12 sau chiar mai mulți arhangheli. Fiecare arhanghel este descris în mod tradițional ca având anumite atribute specifice, astfel încât ajutorul său este cerut în mod predilect în anumite situații.

Arhanghelul Mihail, considerat conducătorul lor, este binecunoscut în special pentru rolul său protector. Tocmai de aceea, el este deseori reprezentat biruind un balaur, simbol al forțelor întunericului. Fiind prin excelență eroul luptător al lui Dumnezeu, el este totdeauna reprezentat ca fiind tânăr și foarte frumos și el îi inspiră și îi susține pe toți cei care luptă cu curaj împotriva forțelor răului.

Arhanghelul Gabriel este menționat de patru ori în Biblie, de fiecare dată având rol de mesager divin. El este Îngerul Bunei Vestiri, care i-a anunțat Fecioarei Maria nașterea Mântuitorului. În tradiția islamică Gabriel este considerat spiritul divin al adevărului sub protecția căruia s-a născut Islamul. Profetul Mahomed afirma că arhanghelul Gabriel, cel cu 140 de perechi de aripi, i-a dictat Coranul vers cu vers. În reprezentările iconografice creștine, arhanghelul Gabriel ține în mână un crin, simbol al purității și al splendorii divine.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Arhanghelul Rafael este cel care a adus păstorilor vestea nașterii Mântuitorului. El este considerat protectorul tinerilor, al copiilor și al călătorilor. În Zohar (Cartea Splendorii) se afirmă că arhanghelul Rafael este însărcinat cu tămăduirea planetei și, datorită acestei purificări, omul poate fi vindecat oricând de toate bolile sale. De aceea el este considerat protectorul ți inspiratorul tuturor celor care au drept ideal nobil în viață vindecarea și alinarea suferinței semenilor lor (medici, tămăduitori). Reprezentat adeseori în haine de pelerin, imaginea acestui arhanghel radiază o bunătate copleșitoare.

Arhanghelul Uriel este cunoscut în special pentru rolul său de salvator din orice situație dificilă. În Cartea lui Enoh este denumit îngerul veghetor si protector al celor aflați sub spaimă și teroare. El susține orice acțiune de pocăință și de transformare lăuntrică, dar totodată el este și cel care aduce pedeapsa divină celor răi și perverși. Reprezentat simbolic ținând o flacără în palmă, acest arhanghel este considerat în tradiția ezoterică occidentală ca fiind protectorul și inspiratorul alchimiștilor.

Arhanghelul Metatron este îngerul feței lui Dumnezeu și mijlocitorul teofaniilor. El consemnează în cartea vieții toate faptele noastre și ne ajută să ne conștientizăm puterea noastră de a iubi și sensul existenței noastre.

Arhanghelul Zadakiel, al cărui nume semnifică Dreptatea, Îndreptarea sau Judecata lui Dumnezeu. El este plin de compasiune și  bunăvoință și îi ajută pe cei care sunt deschiși să-și dezvolte capacitatea de a asculta răspunsul, de a conștientiza felul în care sunt îndrumați.
Arhanghelul Zadakiel este patronul îngerilor care iartă sau ale căror misiuni au legătură cu iertarea.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este Domnul și Stăpânul meu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Îngerii lui Dumnezeu, Ierarhiile angelice
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !