Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.5.2021, 20:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Ce sunt bioritmurile


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
AliceInWonderland
Discipol
Discipol

AliceInWonderland is offline

Joined: 21 Mar 2006
Member: #65
Posts: 79
Country Flag: Romania
Style: Unique3 (223)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Ce sunt bioritmurile
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.10.2007, 21:09 View PostDownload Post

Bioritmuri - scurt istoric


Primele bioritmuri au fost descoperite de catre doctorul berlinez Wilhelm Fliess, la începutul secolului XX. Fiind medic, acesta observase o anumita succesiune ciclica a zilelor bune si rele (ciclul emotional si cel fizic). Câtiva ani mai târziu, profesorul austriac Alfred Telscher a descoperit al treilea ciclu biologic: cel intelectual.

Ce sunt bioritmurile

În esenta, bioritmurile reprezinta o variatie periodica a energiilor individuale. Multi dintre dumneavoastra vor recunoaste alura sinusoidala a acestor curbe.

Bioritmurile influenteaza viata tuturor. Desi pentru unele persoane efectul bioritmurilor nu se manifesta întotdeauna foarte pregnant, majoritatea simtim o anumita ritmicitate a starilor emotionale, fizice si intelectuale. Cunoscând bioritmurile si întelegând modul în care ne afecteaza, ne putem planifica mai eficient viata.

Ciclul fizic dureaza 23 de zile si influenteaza factorii fizici ca: forta, rezistenta, coordonarea miscarilor si rezistenta la îmbolnaviri.

Ciclul emotional dureaza 28 de zile si influenteaza starile emotionale, afectând tendintele de iubire/ura, optimism/pesimism, pasiune/indiferenta, depresie/entuziasm.

Ciclul intelectual dureaza 33 de zile si influenteaza memoria, atentia, capacitatea de învatare, claritatea în gândire, corectitudinea calculelor.

Conform teoriei bioritmurilor, toate cele trei cicluri pornesc de la zero în momentul nasterii si încep un curs ascendent, într-o faza pozitiva în care energiile si capacitatile au un nivel ridicat. Dupa ce au ajuns punctul de maxim, ciclurile scad treptat, trecând prin punctul zero la jumatatea intervalului (adica la: 11 1/2 zile pentru ciclul fizic, 14 zile pentru ciclul emotional si 16 1/2 zile pentru ciclul intelectual). Din acest moment, ciclurile intra într-o faza negativa, în care energiile si capacitatile sunt reduse. Faza negativa are si ea un punct de extrem (de minim, în acest caz), dupa care curba re-devine ascendenta. La trecerea prin punctul zero, întregul ciclu se reia.

Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Arte inițiatice - Științe oculte, Bioritmul
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !